29 de febrer 2008

(331) Esquerra presenta la campanya Girona decideix: ERC o PP?

El cap de llista d’Esquerra per Girona, Francesc Canet, i el número 2, Joan Puig, han presentat la campanya Girona decideix: ERC o PP? Amb aquesta campanya es vol deixar palès que l’únic vot útil a Girona és a Esquerra Republicana de Catalunya. I és que s’elegeixen a la circumscripció de Girona 6 diputats. L’estabilitat del vot fa preveure pocs canvis i a hores d’ara es pot dir que ja hi ha 5 diputats atribuïts: 2 pel PSC, 2 per CiU i un per ERC. A Girona, per tant, el 9 de març només està en joc el sisè diputat i se’l disputen només Esquerra i el PP, o el que és el mateix, Joan Puig o Alicia Sánchez-Camacho.

Per obtenir un diputat més, CiU, PSC i ICV haurien de triplicar els seus resultats de 2004. Això és impossible. En canvi Esquerra només ha de mantenir els resultats de 2004. Això és possible. Fa 4 anys, 782 vots van evitar que el PP es quedés amb el segon diputat d’Esquerra.

A través de les noves tecnologies, Esquerra vol explicar als gironins i gironines per què realment Esquerra és el vot útil. Per això Esquerra ha posat en marxa la pàgina web STOPPP.CAT. A partir d’un vídeo explicatiu de la llei d’Hondht es demostra que l’única opció per aturar el PP a Girona és votar Esquerra Republicana de Catalunya. També hi ha informacions publicades als mitjans de comunicació així com intervencions que ha fet a Madrid la candidata del PP.

L’any 2004 Girona i Lleida es van convertir en les úniques províncies de l’Estat sense representació del PP. L’increment de vots d’ERC va fer possible que la dreta espanyola no tingués cap diputat a les nostres comarques.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies per la vostre informació.
tinc clar que no puc llençar el vot. Esquerra i força

Anònim ha dit...

Llastima que el vostre argument no s'aguanta despres de les ultimes enquestes publicades ahir, on queda clar que existeix la possibilitat ben real que el PSC arrabassi un esco a CiU. (Mireu si no l'enquesta del diari Publico, pagina 12 de l'edicio d'ahir dilluns dia 3: PSC 3, CiU 1, PP 1, ERC 1). Per tant, tan utils i decisius son els vot per a CiU i per al PSC com ho es el vot per ERC (o el vot per al PP per a aquells que hi simpatitzin, evidentment). Resumint: tots quatre partits necessiten aconseguir tots els vots que puguin, perque l'assignacio d'escons no esta pas gens clara, amb escons que ballen entre tots quatre. Aixi que no expliqueu sopars de duro a la gent, i deixeu-los votar convergent o socialista si aixi ho volen, perque el seu vot tambe sera decisiu.

Anònim ha dit...

Adios Juanito adios.Vuestros seguros malos resultados en estas elecciones son consecuencia directa de la politica trepa,desleal,erratica y soberbia de gente como tu que a la buena gente de ERC les habeis hecho mas daño que cualquiera.Si yo fuera votante de ERC estaria en la puerta de tu casa pidiendote explicaciones y disculpas,pero eso sabemos que es imposible.¿Cual de tus casas?.Eres un demagogo al que desgraciadamente hemos tenido que soportar en Blanes.