23 de febrer 2008

(321) "El més calent... a Puigcerdà"

"Joan Puig acusa al PSC de fer "seguidisme" a Madrid en contra dels interessos de Cataluna"

El diputat d'ERC al Congrés Joan Puig ha acusat els diputats del PSC de practicar la política de la 'trista figura' i de fer 'seguidisme' del PSOE 'fins i tot anant en contra de propostes favorables per per a Catalunya'. En aquest aspecte, el grup d'Esquerra anomena 'diputats grans magatzems' als representants socialistes catalans que 's'abstenen de venir a les sessions parlamentaries, ja que la seva funció només és la de votar el que dicti el seu partit, de manera que aprofiten la visita a Madrid per anar de compres'.


Puig va fer aquestes manifestacions en la presentació a Puigcerdà del llibre 'El més calent al front de Madrid', que han fet des del grup parlamentari i que interpreta la política espanyola i les propostes i intervencions que han fet els republicans durant aquests quatre anys.També hi van haver crítiques per CiU, als qui van titllar de 'trair la possibilitat de fer una unitat de fer un front català comú a Madrid, quan van pactar la rebaixa de l'Estatut amb Zapatero'.


En aquest aspecte, el polític gironí va demanar a CiU i al PSC a comprometre's en mantenir una paraula 'ferma' a l'hora de pactar el nou finançament i de publicar les balances fiscals. Pel que fa a Esquerra, el diputat ha assegurat que estan disposats a fer un front comú en aquestes qüestions de finançament.Segons Puig, 'les balances fiscals demostren que cada català aporta mes de 2.600 euros a Espanya que no tornen mai'.


A l'hora de defensar les propostes de finançament, els diputats d'ERC han manifestat la seva desconfiança a què els diputats del PSC 'desapareguin a l'hora de votar un concert econòmic en un nou model de finançament, i de què el CiU el rebaixi per darrere com va passar en el tema de l'Estatut.Pel que fa a una possible investidura de Zapatero, el d'Esquerra ha manifestat que no donarà el seu vot a favor fins que no tingui garanties fiables que es publicaran les balances fiscals i hi haurà un nou sistema de finançament.


Puig ha explicat que aquesta vegada no es conformaran 'amb falses promeses' i que aniran a buscar pactes concrets sobre qüestions concretes i que se signin abans de la investidura.En referència a la campanya, es va fer una clara al·lusió que es faria una crida al 'vot útil'. Amb això va explicar que volia dir que l'única formació que pot evitar que el PP tingui representació a les comarques de Girona és ERC.


Puig va assegurar que 'matemàticament és quasi bé impossible que ni els PSC i CiU obtinguin un tercer diputat en aquesta demarcació, mentre que sí que es possible que Esquerra revalidi el seu segon diputat com ara fa quatre anys'.A més, Puig va explicar que fins hi tot votants socialistes li havien insinuat que farien campanya perquè ERC pogués treure aquest segon diputat i deixar al PP sense cap representació Parlamentària a Girona.


El que en nomenclatura republicana anomenen deixar Girona 'alliberada del PP'.Finalment, Puig va fer una menció a les enquestes. El polític independentista va treure ferro a la qüestió i va explicar que fa quatre anys els resultats van diferir molt de les enquestes que va publicar el CIS. També va afegir que 'de moment les dades d'aquest any és que consolidem sis diputats i que podem aspirar a repetir els vuit de les anteriors eleccions'.