23 de febrer 2008

(322) Esquerra vol que l’Ajuntament de Blanes reconegui KOSOVO

El grup municipal d’Esquerra a l’Ajuntament de Blanes i la seva portaveu Conxita Boldú ha presentat una moció al ple d’aquest proper dilluns per tal que el consistori reconegui aquest nou País.

Malgrat que alguns puguin considerar que no pertoca a un Ajuntament definir-se en aquesta mena d’acords, existeixen suficients precedents en aquest sentit.

Precisament a proposta d’Esquerra, s’ha reconegut Palestina i la República del Sàhara com a nous estats, en anteriors sessions plenàries, amb el vot favorable d’una amplia majoria del plenari municipal.

Aquests acords van comportar un contenciós administratiu per part de l’Estat durant el Govern del PP, posteriorment i sota govern socialista a Madrid, els contenciosos van ser retirats.

L’Ajuntament de Blanes, ha destacat sempre per polítiques de solidaritat, el seu treball en temes de solidaritat i aportacions en concepte del 0,7% han estat un exemple a seguir.

No tenim cap dubte que el proper dilluns Blanes abanderarà el reconeixement del KOSOVO

Moció del Grup Municipal d’Esquerra per tal que l’Ajuntament de Blanes reconegui KOSOVO.

“Exposem:

Desprès dels fets que han succeït el passat Diumenge 17 de Febrer de 2008, quan el Parlament de Kosovo, i en paraules del mateix president del parlament, Jakup Krasniqi, va declarar: “ a partir d'aquest moment Kosovo és un estat democràtic, lliure i independent “ fruit de la votació on 109 diputats del Parlament Kosovar van donar el seu vot afirmatiu per la constitució en un nou estat de Kosovo.

Desprès de veure com amb un procés democràtic i pacífic, el poble Kosovar ha pogut escollir lliurement la seva lliure determinació com a Estat Lliure i independent dins el marc del sistema internacional, on ha rebut el reconeixement d’una gran majoria de països, entre els quals es troben algunes de les principals potències mundials en l’àmbit internacional, com és França, el Regne Unit, Austràlia i els Estats Units.

Uns fets que han provocat l’oposició frontal de països com la mateixa Sèrbia, Rússia o l’Estat Espanyol, creant una situació de no respecte a la voluntat majoritària del poble Kosovar.

És per aquests motius, que proposem al Ple de l’Ajuntament de Blanes l’aprovació dels acords següents:

1- Expressar la nostra felicitació a l’Estat de Kosovo per tot el seu procés cap a la creació d’un estat propi, des d’una via democràtica i pacífica.
2- Que l’Ajuntament de Blanes reconegui l’Estat de Kosovo, com un actor totalment legítim dins el Marc del Sistema Internacional.
3- Instar al Govern de l’Estat Espanyol, que rectifiqui el seu posicionament, i reconegui l’Estat de Kosovo, com una actor legítim dins el Marc del Sistema Internacional, respectant així el dret a decidir que ha exercit el poble de Kosovo.
4- Instar al Parlament del Principat de Catalunya i al Govern de la Generalitat de Catalunya que reconeguin l’Estat de Kosovo, com un actor legítim dins el Marc del Sistema Internacional.
5- Fer arribar aquest acord, i reconeixement, al Parlament de Kosovo, al Parlament Europeu, al President de la Generalitat del Principat de Catalunya, al Grups Parlamentaris del Parlament del Principat de Catalunya, a la Diputació de Girona, al Consell Comarcal de la Selva, al President de l’Estat Espanyol, i al Ministeri d’Afers Exteriors i Cooperació de l’Estat Espanyol.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

Conxita=titella d'en Puig

Anònim ha dit...

ja comenceu els insults, esteu malats

Anònim ha dit...

Primero enterate de que es Kosovo y de sus circunstancias y luego ladra.Ya no eres mas que un mal recuerdo para Blanes y esperamos que sigua asi.Claro que la Vicaria Contxita hara que sigamos teniendote presente.Tu ahora a por tu carguito en la Diputación y deja de joder.