24 de febrer 2008

(323) Tots coincideixen, a Girona el vot per aturar el PP és Esquerra



El Punt, el Periodico, i altres analistes polítics coincideixen en afirmar que el veritable vot útil a les comarques de Girona és Esquerra. Fins i tot en boca petita el portaveu del PSOE, Diego López Garrido aposta clarament perquè el guanyi Esquerra.

En aquest vídeo de Youtube és veu perfectament per aplicació matemàtica de la llei de Hontd que a Girona, els vots decideixen i molt. ERC o PP, és a dir els gironins decidim si el PP pot recuperar la seva representació o repetim el que va succeir ara fa quatre anys, PP extraparlamentari, Girona terra alliberada de PP.

El Punt: “ERC i el PP es disputen el sisè diputat”
SALVADOR GARCIA-ARBÓS.
“L'anàlisi de la projecció de la proporció de vots de les eleccions del 14 de març del 2004 deixa clar que ERC i el PP es van disputar el sisè escó de la circumscripció de Girona. L'alta participació, del 76,03%, especialment contra el Partit Popular, va afavorir la primera posició dels socialistes i el segon diputat d'Esquerra. De la projecció d'aquells resultats queda ben diàfan, si no hi ha cap ciri trencat, que el PSC i CiU tindran dos diputats, que ERC en guanyarà un i que el sisè balla. Paradoxalment, entre l'independentisme català i el nacionalisme espanyol. Aquesta lluita pel sisè escó ha marcat el debat electoral de la precampanya, especialment entre els quatre partits grossos. Les prospeccions deixen ICV-EUiA molt lluny de l'escó.”