09 de febrer 2008

(292) Com utilitzant “el bolso” dues diputades del PSC per impedir la presencia d’un diputat d’Esquerra

Ahir es va inaugurar l’ampliació d’urgències de l’hospital comarcal de Blanes, amb la presencia de la Consellera de Salut Marina Geli. Estem de campanya electoral i lògicament la presencia de càrrecs públics va ser abundant.

Entre les personalitat assistents dues diputades del PSC/PSOE, Montse Palma cap de llista socialista per les properes eleccions i Pia Bosch diputada al Parlament de Catalunya, va ser un plaer compartir i poder veure les seves brillants actuacions.

El cap de protocol de la delegació del govern me va assignar la primera fila, quarta cadira a l’esquerra, de costat amb la diputada socialista al Congrés i col·lega de tasques parlamentaries, Montse Palma, com que soc una persona obedient vaig voler fer-li cas.

La meva sorpresa va ser comprovar que damunt del meu seient hi havia situat “un bolso”, que vaig comprovar era propietat de l’altre diputada socialista, i ho vaig comprovar per la mirada que me va dirigir en el moment que me disposava a fer cas de les paraules del protocol de la delegació del Govern.

Davant “d’una declaració de guerra” com aquesta vaig apostar per la pau i el diàleg i malgrat que el cos me demanava guerra, vaig decidir optà per una fina ironia.

Contemplar com “un bolso” d’una diputada es convertia en un veritable objecte del desig, animava la inauguració, les mirades ho deien tot, l’obsessió per part de les dues diputades que estaven a l’aguait de quina seria la meva reacció les delatava.

Finalment i amb un gran somriure vaig decidir posar-me a la cinquena cadira i permetre que els socialistes no és trenquessin per una possible separació en una simple inauguració.

Postdata 1: Com faig en els actes de campanya, faig fotos, per tal d’explicar en els meus blocs les sensacions i la feina feta, cinc segons després, “la diputada del bolso” feia el mateix amb el seu telèfon mòbil .........

Postdata 2: Josep Trias en la seva intervenció com alcalde és va oblidar de citar a “les diputades del bolso” (ningú els hi havia presentat), els seus comentaris van ser suaus, de tot menys guapo..... .