22 de febrer 2008

(317) ACN: Joan Puig acusa el PSC de fer seguidisme a Madrid en contra dels interessos de Catalunya

ACN: El diputat d'Esquerra al Congrés Joan Puig ha acusat els diputats del PSC de practicar la política de la 'trista figura' i de fer 'seguidisme' del PSOE 'fins i tot anant en contra de propostes favorables per per a Catalunya'. En aquest aspecte, Puig anomena 'diputats grans magatzems' als representants socialistes catalans que 's'abstenen de venir a les sessions parlamentaries, ja que la seva funció només és la de votar el que dicti el seu partit, de manera que aprofiten la visita a Madrid per anar de compres'.

El diputat independentista ha fet aquestes manifestacions en la presentació a Puigcerdà del llibre 'El més calent... al front de Madrid'.També hi ha hagut crítiques per CiU, a qui ha acusat de 'trair la possibilitat de fer una unitat de fer un front català comú a Madrid, quan van pactar la rebaixa de l'Estatut amb Zapatero'.


El diputat gironí ha demanat a CiU i al PSC a comprometre's en mantenir una paraula 'ferma' a l'hora de pactar el nou finançament i de publicar les balances fiscals. Pel que fa a Esquerra, ha assegurat que estan disposats a fer un front comú en aquestes qüestions de finançament.Segons Puig, 'les balances fiscals demostren que cada català aporta mes de 2.600 euros a Espanya que no tornen mai'.


A l'hora de defensar les propostes de finançament, ha manifestat la seva desconfiança a què els diputats del PSC 'desapareguin a l'hora de votar un concert econòmic en un nou model de finançament, i de què el CiU el rebaixi per darrere com va passar en el tema de l'Estatut’. Pel que fa a una possible investidura de Zapatero, Puig ha manifestat que no donarà el seu vot a favor fins que no tingui garanties fiables que es publicaran les balances fiscals i hi haurà un nou sistema de finançament.


El diputat ha explicat que aquesta vegada no es conformaran 'amb falses promeses' i que aniran a buscar pactes concrets sobre qüestions concretes i que se signin abans de la investidura. En referència a la campanya, ha volgut fer una crida al 'vot útil'. Puig assegura que l'única formació que pot evitar que el PP tingui representació a les comarques de Girona és Esquerra. El número dos d’Esquerra per Girona al Congrés ha assegurat que 'matemàticament és quasi bé impossible que ni els PSC i CiU obtinguin un tercer diputat en aquesta demarcació, mentre que sí que es possible que Esquerra revalidi el seu segon diputat com ara fa quatre anys'.