27 de febrer 2008

(328) El vot útil que reclamen PSC i CiU dona premi pel PP


“Vot útil” és l’apunt de Carles Ribera en el diari El Punt d’avui, on confirmà el que tothom comença a percebre (Vilaweb, el Punt, el Periodico i la bona gent), el sisè diputat a Girona, està entre el PP i Esquerra.

Per tant el vot en blanc, nul, quedar-se a casa i fins i tot el vot a IC, CiU i PSC beneficia clarament el PP, en poques paraules, Carles Ribera confirma que la crida de PSC i CiU al vot útil, és la millor campanya pel PP.

“Vot útil”

“Carles Ribera.- El vot útil, en política, no és pas aquell destinat a tenir algun valor pràctic, sinó un concepte amb el qual els partits grans es dirigeixen als indecisos per intentar evitar la dispersió dels suports cap a formacions més petites teòricament de la mateixa òrbita ideològica. Durant dècades, CiU, a les eleccions nacionals, i el PSC-PSOE, a les espanyoles, van apel·lar al vot útil per mantenir les seves hegemonies respectives. Passades aquestes dècades, són els socialistes els que reivindiquen l'exclusivitat d'aquesta crida a la concentració electoral.

Per garantir un govern progressista a Madrid, vot útil. I, sobretot: per tombar el PP, l'enemic comú de les esquerres en particular i dels catalans en general, vot útil. Una estratègia ben legítima. Llàstima que aquest cop, a les comarques gironines, per aquelles coses que té la llei d'Hondt l'escó que balla se'l disputen ERC i els populars, de manera que el vot útil que reclamen tant els socialistes com, reivindicant glòries passades, els convergents, acabarà donant com a premi un escó al PP. Curiositats del vot útil.”

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Deixeu-vos de tonteries, el vot útil es el del PSC.
Per atuarar a la dereta voteu PSC!!!
PSC, el catalanisme realista.

Anònim ha dit...

Noi no te creus ni tu, votar PSC és votar PP, segurament és el que voleu.

endavant esquerra, aturem elpp

Anònim ha dit...

Lo tenemos claro para parar al PP, hay que votar al PSC.
¡Ni Camacho, ni Puig, Juli Fernandez, Diputado!

Anònim ha dit...

Nois, a veure si us torneu a mirar els números: el PSC es quedarà amb 2 diputats, i li sobraran vots que a ERC li poden fer falta per aturar el PP.

Si jo fos socialista, no ho diria a ningú, però a Girona votaria ERC perquè és l'única manera d'evitar un escó més per a Rajoy.

Salut, i visca Girona Lliure del PP!

Anònim ha dit...

Es lo que faran amb la boca petita, aturem el PP

Anònim ha dit...

Un cop aturat el PP, la gran pregunta: com penseu aturar el PSOE que va per la majoria absoluta amb l'objectiu d'acabar de desnacionalitzar aquest país.