07 de febrer 2008

(288) Conferencia de F. Canet a Girona i participació a la tertúlia de RAC 1 d’aquesta nit

Molts quilometres de cotxe en aquesta pre-campanya, al matí de Blanes a Girona, a la tarda al Col·legi d’advocats per assistir a la conferencia que F. Canet pronunciava com a cap de llista. He tingut que marxar abans per poder participar a la tertúlia de la nit de RAC 1 a Barcelona i finalment tornada cap a Blanes.

A la tertúlia de RAC 1 hi han participat en Santiago Hernández (PP), Josep Mª Reñe (PSC) i Jordi Vilajoana (CiU). La tertúlia ha tractat dos temes principals, un els pas del TAV per Barcelona i la proposta de Rajoy per imposar l’espanyol als immigrants.

En referència al pas del TAV, s’ha visualitzat el trist paper del PSC intentant defensà l’actitud poc democràtica del Govern Espanyol no acceptant el diàleg i la reflexió que li demana la majoria del territori. Aquesta reflexió que li demana una amplia majoria dels seus ciutadans no pot caure en un sac buit, cal que sigui pressa en consideració pel govern de torn.

La part final del programa ha estat dedicada a les propostes del candidat popular referides a la llengua catalana i a les polítiques d’acollida. El representant del PP s’ha quedat sol, un cop més la seva bel·ligerant actitud ha tingut resposta en la resta de participants.

Vaig a dormir, d’aquí poques hores roda de premsa a Cadaqués per parlar de les polítiques en matèria de costes. Després dinar per gravar una programa entrevista a Radio Malgrat que s’emetrà el divendres de 3 a 4 i al vespre presentació del llibre del Grup Parlamentari a Tordera acompanyat del regidor republicà Bernat Costes.