02 de maig 2007

(47 dies) Superem el triangle màgic, Finca Perpiña, Parc públic de l’Illa per Blanes i desplegament de Pinya de Rosa, Delta de la Tordera i Salvem el

(47 dies) Avui Esquerra ha presentat en Roda de Premsa davant la Finca Perpiña les seves propostes en polítiques de preservació d’espais i parcs públics. El candidat a l’alcaldia Joan Puig i el núm. 3 de la candidatura Quim Rutllant han explicat les diferents propostes que expliquem a continuació.

Esquerra sempre ha defensat el territori, precisament vam ser nosaltres els que vam iniciar la salvaguarda del Delta de la Tordera, avui finalment salvat, desprès va venir Pinya de Rosa i la mobilització popular ens va permetre el petit miracle, finalment ens resta pendent el Vilar, la manca de voluntat política de les altres forces durant molts anys ens ha posat en una situació difícil, però no ho donem per perdut tot el contrari el nostre compromís és total, i si governem ens trencarem la cara per defensar que l’injust desdoblament no passi pel Vilar i Sant Daniel.

Volem el desplegament del nostre triangle màgic i tal fi proposem:

1. Un parc urbà que respecti el medi ambient i que ens permeti l’obertura al delta de la Tordera, un procés de compra de terrenys erms i la creació del parc públic del delta.

2. Reunió amb la Generalitat per activar les negociacions amb els propietaris de Pinya de Rosa per la seva compra(participar en aquestes negociacions), sol·licitar les subvencions existents en els pressupostos de l’Estat per la compra d’espais costaners, Constitució en els primers 6 mesos del Patronat del PEIN de Pinya de Rosa.

3. Sol·licitar una reunió amb el President de la Generalitat per denunciar l’injust desdoblament que ens vol imposar el Conseller de Política Territorial, activar amb els advocats la defensa del Contenciós administratiu, convocar d’acord amb la Plataforma, l’Obreria i les entitats de Blanes una manifestació per tal d’implicar als ciutadans amb aquesta greu problemàtica que ens afecta.

Superació del triangle màgic.

· Finca Perpiña.- Mitjançant la negociació aconseguirem (axis ho teníem negociat) la propietat pública de la Casa Pairal i de la major part del jardí, la resta del sostre edificable el traslladarem fora de l’àmbit. Possibles usos de la Finca Perpiña: Alberg, festivals d’estiu, jardins públics...
· Parc arqueològic dels Pedrets.- resoldre el contenciós amb la propietat i arranjar aquest espai.
· Parc Bru Centrich.- Malgrat tenir aprovat per plenari un acord per dignificar la plaça i retre homenatge a l’alcalde republicà, tot estar per fer.
· Parc del Racó Blau.- Traslladar la part edificable cap a l’entrada a la Plantera, el que ens permetrà realitzar el parc urbà del Racó Blau (l’espai al costat de l’antiga SAFA). Això en permetria configurar un recorregut de la Carretera de Malgrat fins a l’illa per Blanes per parcs públics.
· Parc de l’Illa per Blanes,. 40.000 metres quadrats de parc públic, obert, per la passejada, per activitats físiques per les persones, espais per activitats lúdiques i culturals. Un parc que ens aboca a la Bahia de Blanes i a Sa Palomera.



3 comentaris:

Anònim ha dit...

A veure si és veritat, com a mínim vosaltres sou els únics que de veritat us mulleu¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Ees diu que el candidat nº3 de la llista de ERC va donar positiu a les proves d'alcoholemia fetes per la Policia Local de Blanes.
Recordem que aquest senyor ja va ser multat per destrossar mobiliari public.
ERC, teniu molt bons candidats!! JAJAJAJA

Anònim ha dit...

... qui estigui lliure de culpa, que tiri la primera pedra...
ànims, rutllant