08 de maig 2007

(42 dies) Ahir la Conxita Boldú va presentar les propostes d’Esquerra en matèria de promoció econòmica, turisme i comerç

(42 dies) Ahir a la tarda en roda de Premsa a la zona turística de la Vila de Madrid, vam presentar les propostes d’Esquerra en matèria de Consum, Turisme, Comerç i Promoció econòmica.

La presentació va anar a càrrec de la Conxita Boldu núm. 2 de la candidatura i que ha estat en bona part de la legislatura Tinent d’Alcalde d’aquestes regidories, entre les propostes destaquem les següents:

Cada Associació de Veïns ha de ser una part més de l’Ajuntament, ha de ser la veu i l’oficina d’atenció ciutadana que cada ciutadà ha de tenir a prop, en aquest sentir crearem l’oficina d’atenció a les AAVV, dirigida per un funcionari o Agent de Barri que haurà de donar resposta el més ràpidament possible.

Les AAVV no tindran que passar per l’Oficina de l’Amic, tindran accés directe a l’Agent de Barri i al regidor/a de participació ciutadana que coordinarà amb les diferents responsables les respostes a les demandes ciutadanes.

- Actualitzar l’actual registre d’entitats, Promocionar i realitzar la guia d’entitats locals, creació de l’hotel d’entitats dins l’Illa per Blanes, facilitar a les Entitats la realització d’activitats i eliminar tota la burocràcia actual i les dificultats burocràtiques, agent de Barri, per facilitar la relació amb les associacions de Veïns i Ajuntament i que permeti donar resposta ràpida als problemes que es plantegin, creació del consell de Ciutat amb la participació dels diferents representants de la societat civil de Blanes.

Promoció econòmica, Comerç, Consum i Turisme.

- Recuperar totes les propostes inacabades que varen quedar paralitzades amb l’entrada del nou govern el passat estiu. Acabar el projecta i les obres de l’Escola de SAFA, Promocionar un espai firal dins l’espai polivalent de la Illa Per Blanes, Fires específiques per temaris, Promoure amb ajuts a la retolació en català dels establiments i fer complir la llei de política lingüística amb la creació d’aquests nous establiments i rètols, Eix comercial per un Centre peatonal, seguir amb la política de millora del centre històric de Blanes.

- Realitzar les obres d’urbanització de la Rambla Joaquim Ruyra i carrer Muralla, millorar la freqüència de pas del transport públic, potenciació de la Plaça de la Verdura com atractiu turístic i comercial, potenciar la Subhasta del peix, normativa i consens per crear el mercat al carrer, reformar el Mercat actual amb una zona de aparcament subterrani, tirar endavant la nova ordenança d’horaris, promocionar la fira de consum, creació de rutes peatonals i indicadors, promoció de turisme verd, amb la potenciació de espais naturals de Blanes com el Delta de la Tordera, Pinya de Rosa i els Jardins Botànics, àrea temàtica de Jardins.

Propostes preparades per governar.