22 de maig 2007

(29 dies) Polítiques veritables d’educació

(29 dies) Aquesta tarda i abans d’anar a celebrar l’acte electoral al Barri de Mas Cremat i a participar al debat entre els candidats que organitza la Cadena Ser a la Biblioteca Comarcal hem presentat les propostes de govern d’Esquerra en matèria d’educació.

Acompanyat de Conxita Boldú (núm. 2) i Quim Rutllant (núm 3) i davant de l’IES Sa Palomera hem presentat davant la premsa els principals eixos en matèria educativa per la propera legislatura.

Polítiques d’Ensenyament:

Com ho farem?

Amb col·laboració estreta i ferma amb el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i el suport dels tècnics municipals, revisarem el mapa de les necessitats de nous equipaments educatius, que superi les deficiències que compte l’actual mapa escolar i prevegi el creixement del numero d’alumnes que tindrà Blanes. Que ens pugui garantir l’accés a l’ensenyament dels infants en les millors condicions.

Volem denunciar que un cop més els partits mal anomenats grans copien les propostes de partits com el nostre que ens preparem les coses, no ens importa que ho facin, però exigim que ho facin bé (el PSC va copiar la construcció de 300 habitatges, eren 320).

La nostra proposta de creació de borsa de llibres de text per tal que siguin gratuïts va ser publicada fa mesos en el bloc del candidat Joan Puig (
www.joanpuig.cat) i te molt més sentit i eficàcia que la proposta de CiU, que es basa en treure valor als llibres i que no és factible pel seu gran cost, sense deixar de prestar altres serveis.

Propostes concretes:

- Creació de la Borsa de llibres de text i de material escolar, d’acord amb les Escoles Públiques i Concertades i les AMPES per tal de garantir la gratuïtat per tots els alumnes que estudiïn a Blanes, començant per primària (6 a 12 anys) i continuant per secundaria abans de finalitzar la legislatura 2007 – 2011 (13 a 16 anys).

- Mantenir i enfortir la Borsa de llibres de text, garantint i fomentant el bon estat dels llibres per tal de poder continuar oferint i ampliant la gratuïtat d’aquests per tothom.

- Revisió de la planificació escolar, atesa la greu situació de manca de places en alguns barris.

- Garantir la gestió de les Escoles Bressol amb empreses de proximitat, i per tant enfortir les persones que opten per ser emprenedores.

- Reconvertir el Pla Entorn en un mecanisme de foment de l’educació i el civisme, amb els seus pressupostos activar les diferents entitats de Blanes que treballen en l’àmbit de l’educació i el lleure.

- Cicles de Formació lligats a les necessitats i a les demandes de les empreses de Blanes.

- Construcció d’una nova escola Bressol.

- Ciutat sense fils, accés a internet.