28 de maig 2007

(15 dies) Esquerra ha perdut. Fi d’una etapa


(15 dies) En primer lloc haig de reconèixer que no esperava el resultat d’Esquerra en aquestes eleccions municipals, i ho dic amb tota sinceritat, perdre el segon regidor ha estat un cop dur.

En segon lloc vull donar les gràcies a les persones que ens han votat i que han permès mantenir la presencia d’esquerra a l’Ajuntament.

En tercer lloc donar les gràcies a la gent que ha pencat de veritat en aquesta campanya, no crec que el problema hàgiu estat vosaltres. Tot al contrari heu fet un gran treball.

Des de la derrota i la modèstia com a bandera reivindiquem el paper d’Esquerra, si cal amb nova gent i noves idees, però de cap de les maneres em penedeixo de la tasca feta.

Hem fet feina, molta feina i no sempre entesa, hem tingut masses fronts oberts, i hem pecat de bona fe. El PSC sempre ha estat emprenyat amb nosaltres per què li hem impedit en aquesta legislatura ser massa sectari i això no ens ho ha perdonat.

CiU ha estat més preocupada per nosaltres que no pas pel PSC i el PDB no ha parat de posar esquerra en el centre del debat. Anàvem pel camí i ens queien rocs de tots costats, i finalment ens han tocat, però no ens han enfonsat.

Ahir al vespre vaig trucar i felicitar a Josep Marigó com a guanyador i ser la llista més votada, ell és qui obra el ball i convida a ballar, ell ha de decidir amb qui balla, i per tant respectem la seva decisió, no el seu silenci.

Si Marigó aconsegueix parelles suficients, endavant i a governar i sense excuses. Ara comença malament quan estar més content per la baixada d’esquerra que no pas per la seva victoria.

Més de 70 anys d’història d’Esquerra no els enterrarà Josep Marigó ni el PSC.

16 comentaris:

Anònim ha dit...

Els 70 anys d'història d'esquerra els heu enterrat vosaltres mateixos en el moment que vareu decidir que el vostre enemic era CiU i no pas el PSC. Ara en començeu a collir els fruits. Lo dolent és que el mal que heu fet al païs pot ser irrecuperable. Truqueu al Montilla, home, a veure si convenç al Marigó i encara agafeu mamella.

Anònim ha dit...

Joan, des de la distància política m'agradaria donar-te ànims. No conec els programes de cada partit, però sí que he seguit una mica els actes de campanya i he d'admetre que els vostres han estat una aposta atrevida i realista i per tant una bona campanya.

I quan un creu que ha fet una bona campanya i té esperances de bons resultats i després aquests no acompanyen la sensació no és gaire bona que diguem.

Sort a les properes.

Anònim ha dit...

Joan Puig, Blanes no t'estima:

Si us plau torna a Malgrat, nosaltres t'estimem....

Anònim ha dit...

Realment el independentisme no es la solucio ni per catalunya ni per Blanes, steu massa lluny dels avis i gent gran que parlen castella amb tota normalitat. Pero es lo que us toca defensar, per tant, es lo que hi ha. 1 regidor.

Anònim ha dit...

Precisament del que ha pecat ERC és de poca credibilitat nacional. Si apostessin clarament per la independència de ben segur aquest fracàs no els hagués passat.

Bona nit i Visca Catalunya Lliure!

Anònim ha dit...

Joan, per honradesa política el millor que podries fer és dimitir. Has fracassat. Fes-t'ho mirar.

Anònim ha dit...

Gracies a Esquerra i a puig, puig ha tingut la valentia de l'autocrtica, me sembla que un polític que escriu en el seu bloc el que escriu, es una persona sincera,

gràcies i sort

Anònim ha dit...

Unes vegades és guanya i unes altres és perd, ningú guanya sempre o perd sempre, el més important és tornar-se'n aixecar cada dia, i fer les coses amb convicció i autocrítica quan ens equivoquen. Endavant i a continuar lluitant.

Anònim ha dit...

Joan, això t'ensenyarà a ser més humil. Us ho teníeu massa cregut. Segur que hauràs aprés d'aquesta.
I, sobretot, a tractar la gent amb empatia.

Oriol de Mollerussa ha dit...

Tot i que estic totalment d'acord amb el comentari del primer anònim, fins a allò de trucar en Montilla, també us haig de dir que heu perdut amb una dignitat admirable, reconeixent la derrota i assumint-ne la responsabilitat. No es troba sempre, això.

Anònim ha dit...

joan, parles molt clar, i això molesta als sectors de psc i ciu, que es pensen que el poder és seu. ànims i tot el meu suport.
neus

Anònim ha dit...

Puig, plega i esquerra tornarà a pujar a Blanes. És que no ho veus? LA gent no et traga.

Anònim ha dit...

En el meu entorn hi han 10 persones que a les municipals no voten a ERC, pero si que voten a ERC a les catalanes i a les espanyoles. Per que será?

Anònim ha dit...

Malgrat que heu perdut un regidor teniu la clau per decidir qui voleu que sigui el futur Alcalde de Blanes. Tu pots aconseguir que en Marigó deixi de perjudicar a aquest poble! Qui s'ha pensat que és demanant el teu cap? És un inquisidor!

Anònim ha dit...

En Joan diu al blog:
Des de la derrota i la modèstia com a bandera reivindiquem el paper d’Esquerra, si cal amb nova gent i noves idees

Si us plau comença per tu, deixa als Blanencs tranquils, apa torna a Malgrat que t’esperen.

Anònim ha dit...

Joan, la gent d'Esquerra ja saps que estem amb tu i amb els 21 de tota la candidatura.

Evidentment, qui et voldria expulsar (fer fora) cap a Malgrat, pots imaginar que és el més alt "expulsador" (o "excloent") de Blanes, en Marigó i el seu entorn.

I que jo sapiga, això d'expulsar (fer fora) no és una cosa gaire bonica, democràtica ni tolerant, no ho considero precisament un mèrit.