06 de febrer 2008

(287) Cal votar en blanc? Jo em rebel•lo i tu?

Diferents personalitats del País s’han manifestat en els darrers dies pel vot en blanc, Heribert Barrera, el President Maragall i el mateix Salvador Cardús en un article al diari AVUI, posava a tots els partits catalans de tradició democràtica en el mateix sac, avalava en el seu article als dos polítics.

En un post anterior ho vaig criticar amb tota humilitat. Avui he rebut un correu d’un amic que em preguntava “si ho havia vist?” i m’adjuntava una fotografia i una pagina web de l’Espanya profunda, on es deien tot tipus d’improperis contra Esquerra, la mateixa fotografia que il·lustra aquest post ho diu tot, “tots a la foguera.”

Després de 4 anys a Madrid i conviure amb la realitat d’un Estat que no ens estima, tinc molt clar que Esquerra no és com la resta de partits, em rebel.lo contra el passotisme d’alguns, no puc entendre el posicionament d’homes públics com els citats en aquest article que es lamenten i no aporten solucions, tot al contrari, afavoreixen descaradament als partidaris de la nostra crema com a País.

Respecto las seves opinions, però els hi exigeixo valentia en les seves denuncies, si el PSC va trair a Maragall, si el PSC va assentir en la retallada de l’Estatut pactada per Mas i Zapatero amb el vist i plau d’IC, el President Maragall ha de dir-ho, si Salvador Cardús qüestiona la classe política que va trair l’esperit del 30 de setembre ha de dir-ho amb noms i cognoms.

Em rebel·lo contra el fatalisme, contra la derrota, el vot en blanc no aporta res, tot al contrari. Com deia el pensador, primer van anar buscar els jueus, i ningú es va rebel·lar, després els gitanos i tampoc, després els negres i tampoc,...... i jo afegeixo, vingueren a buscar els bascos i tampoc es va moure ningú, finalment varen venir per nosaltres, però ja no quedava ningú per ajudar-nos.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

T'he escoltat a Rac 1, i de veritat Joan, no tens nivell. La manca d'estudis et deixen en evidència quan a davant no tens gent com en Celestino

Anònim ha dit...

Gràcies per esoltar-me.......

Anònim ha dit...

Lo tuyo es patetico Juanito.Nunco tan poco llego a tanto.No eres capaz ni de representarte a ti mismo.Que pena.Si alguien escucha esa tertulia a lo mejor no espor escucharte a tí,sino que tu eres un daño colateral.

Anònim ha dit...

El nivell d’un polític, de cap de les maneres es pot mesurar pel seu nivell acadèmic. Jo no sé el nivell acadèmic d’en Joan, però si no el té, té altres valors que són tan bons i potser més necessaris que els estudis.
El fet de tenir estudis, no garanteix res. No garanteix ser competent. Només cal veure els exemples del Sr. Álvarez Cascos i la Sra. Magdalena Álvarez, que segurament tenen molts estudis, però han demostrat que no valen per la feina que se’ls va encomanar.
Altres exemples de polítics amb estudis, demostren que tenir estudis, és un afegit. El Sr. Trias o el Sr. Marigò tenen estudis. Un és metge i l’altre és enginyer, però a cap dels dos, els seus estudis els hi valien per res per saber si a Blanes li convé més una zona industrial o una zona comercial, o una zona lúdica. El Sr. Pujol, també és metge, i això no el va capacitar per saber quines eren les infrastructures que més convenien a Catalunya. El Sr. Clos, és anestesista, i fora d’acudits fàcils, els seus estudis no li donaven cap competència en matèria d’urbanisme, ni el capaciten especialment pel dirigir el ministeri que actualment ocupa.
Si els estudis són el paràmetre que ha de mesurar la validesa d’un polític, tindríem ben pocs candidats, ja que necessitaríem una persona que fos advocat (en totes les seves branques) economista, expert en urbanisme, enginyer agrari, estar a l’ultima en noves tecnologies (no només informàtica) i haver superat amb èxit molts masters d’administració d’empreses. Amb tot això, tindríem coberta la part tècnica. Però encara falta la part humanista. També hauria de ser sociòleg i psicòleg, expert en historia i filologia, pedagog i expert en belles arts. I segur que encara em deixo coses.
Però encara que tingues tot això, encara no ens garantiria ser un bon polític, ja que un bon polític, també a de ser intel·ligent, honest, sensible a la realitat, treballador, amb voluntat de servei, dialogant i tocar de peus a terra. I amb tot això últim, ningú li pot donar lliçons a en Joan.
Per altre banda, la possible falta d’estudis, i dic possible, queda coberta pel assessorament dels experts en cada matèria que tenen totes les administracions, que són les eines, per que un bon polític, faci bé la seva feina.

Salutacions i independència.