01 d’abril 2007

(68 dies) Alternatives a PSC i CiU, “ERC va a per totes”

(68 dies) Reprodueixo en aquest bloc l’article que Joan Freixa publica a la revista “La Nota” d’aquesta setmana.

"Esquerra Republicana va a per totes"

"Dissabte passat, dia 24 de març, es va inaugurar l’oficina electoral d’ERC als baixos de la Casa del Poble. Va ser, per ERC, el tret de sortida de la campanya pre-electoral de les eleccions municipals d’enguany. Desprès vindrà la campanya pròpiament dita que està regulada per la Llei Electoral, amb les dates de començament i acabament, i que es distingeix bàsicament del període pre-electoral pel fet de que en aquests dies ja es pot demanar el vot explícitament; encara que (com molt bé deia el cap de llista, Joan Puig) actualment, els creatius i directors de campanya obvien el demanar el vot directament, en canvi donen més èmfasi al missatge que volen transmetre; és un altre concepte del màrqueting polític.

En el panorama blanenc, aquestes eleccions es presenten con les més renyides i amb més incertesa dels resultats des d’aquelles primeres de l’actual etapa democràtica d’abril de 1979.Cal recordar que en les dues primeres legislatures varen governar socialistes i comunistes; a la tercera, fou CiU (per carambola) qui formà l’equip de govern en minoria. La quarta fou novament per socialistes i uns debilitats comunistes, i a la cinquena i sisena per a CiU amb diferents pactes puntuals.

Aquesta legislatura que ara finim, tanmateix ha sigut la mes moguda: majoria de pacte d’esquerres (amb molts desacords) i l’actual bipartit (sempre han anat de la maneta) en minoria, des de l’expulsió dels dos regidors d’ERC de l’equip de govern.

Una mesura que va prendre Josep Marigó, tot i que se li suposa un tarannà tranquil i conciliador; una decisió in extremis que mai va prendre Ramon Ramos, prou conegut pe seu (suposat, també) caràcter més fort.

La Campanya d’ERC ens dóna un missatge ben clar (així almenys ho he captat jo): ara, ja no es tracte d’anar del bracet de ningú; ara ja s’han fet grans. No cal aclarir si repetiran un pacte d’esquerres, o bé recolzaran un front nacionalista; ara, que Blanes ja ha gaudit o patit les diferents combinacions de coalició governamental, ara van per guanyar l’alcaldia. Una fita, no pas utòpica, i que els honora per la seva coherència: Tota llista electoral ha de tenir l’objectiu clar d’assolir l’alcaldia i governar per a portar a terme tot el que prometen en el programa. Però, els ciutadans de Blanes, el proper 27 de maig, afortunadament, tindrem l’última paraula."

Joan Freixa(La Nota)

8 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitats per aquest bloc, val la pena, el renoveu amb poc temps.

felicitats al Joan F. per l'article.

Anònim ha dit...

Això ja sembla AMÈRICA, una oficina electoral. Potser els polítics haurien d'escoltar al ciutadà tots els dies de l'any.

Anònim ha dit...

Com a mínim són els únics que donen la cara. per cert en joan puig, i ´´es sovint per la seu.

el problema és la rabia dels altres.

endavant i força, erc són l'unica alternativa,

Anònim ha dit...

I tant que donen la cara, la veig enganxada a molts d'espais públics, embrotint fanals, parets i vidres. Però no deixa de ser una cara virtual. Durant el seu mandat va faltar a la meitat de les juntes de govern i a més a més a moltes altres reunions relacionades amb urbanisme.

Anònim ha dit...

Esteu malats, voleu fer mal a erc i en puig. No podeu seguir el seu ritme, nomès veient les llistes és veu el sectarisme que practiqueu,

Anònim ha dit...

No conec la política local de Blanes però diu molt del Puig que posi el seu mòbil a disposició de la gent que li vulgui comentar alguna cosa.

Si tots els polítics fessin el mateix, segur que no hi hauria tanta abstenció.

Anònim ha dit...

No solament això, el bloc de Joan Puig no censura els comentaris, tothom pot escriure. Els socialsites es poder esbravar, aixo demostra que el candidat d'esquerra, es legal.

chapeau, felicitats i puig alcalde

Anònim ha dit...

Jo crec que aquesta vegada Esquerra pot pujar, i sorpresa... no pas poc.
Flairo que la gent ja comença a estar tipa d'uns i altres, de Marigó i de ciu, dels dos grossos dominants psc-vergents de sempre, que es reparteixen el pastís i que, com si ho tinguessin ja pastat i cuinat sense baixar de l'autobús, només ofereixen el mateix i avorrit menú: d'entremès, totxana, de primer plat, grues en el paisatge, de segon plat, construcció, i per postres, formigó.

Autopista cap a Lloret trinxant els nostres pulmons,

Desdoblament N-II partint i fent pinça al Vilar i Sant Daniel,

Ampliació preocupant del port,

PSC i CiU volien urbanitzar la punta de la Tordera (ERC ho vàreu evitar, les coses clares),

La socialista Oms i el seu soci d'EUiA són els que en el seu moment van requalificar com a urbanitzables els terrenys de Pinya de Rosa,

Aprofitant que et fot fora, després en Marigó es carrega "el Celler".

¿Què n'han fet -els que s'han volgut quedar sols al govern- amb el catàleg de patrimoni urbà d'edificis històrics (n'hi ha bastants) que vas portar a terme, Joan?

L'actual govern davant la finca Perpinyà: "connais pas, no sabe, no contesta".

Regal del Lyons Majestic a FT sense el compromís que vas posar sobre la taula que en un altre indret de Blanes fessin un altre hotel substitutiu (Hotels de qualitat, sí..... Apartaments: menys, menys, menys).

¿Per què l'alcalde autoassumeix en la seva persona l'àrea d'Urbanisme, com si fos un Cèsar, un Neró o un Napoleó que s'autoatribueix i s'atorga a si mateix tots el poders un cop fot fora aquells membres de govern que poden fer bona feina?

(no ho dic només per tu i la Conxita, que ja hi compto, sinó també per la Laura Arjona -una noia molt preparada, tècnica i entesa en les matèries- i en Quim Gallart, no renovant-los a les llistes.....).

¿Per què Marigó el primer que fa com a nou nomber 1 d'Urbanisme és paralitzar el Nou Pla General, un cop et fot fora a tu?.........

Jo em contesto: per a fer-lo i redireccionar-lo tan bon punt pugui a la seva mida i a la mida dels seus amics de la totxana més radical i desaforada.
No oblidem que els excessos que es cometen de la totxana a Blanes des de fa dècades es fan en base al Pla General que varen redactar els socialistes (partit de Marigó i P. Garcia) entre el 1981 i 1982, amb tota la marca de M. Dolors Oms.
Avui en patim les conseqüències, i que Marigó, havent-te expulsat, sense el teu control de la regidoria i ell sol en el govern, hagi paralitzat el Nou Pla...

Se'n podria parlar més i més, però per això i més, torno al principi:

Jo crec que aquesta vegada Esquerra pot pujar, i sorpresa... no pas poc.