11 d’abril 2007

(61dies) Es pot millorar la recollida selectiva?

(61 dies) Sense cap mena de dubte, sí. No es pot posar una vena als ulls i dir que som els millors i obviar que l’actual sistema de recollida selectiva porta problemes, que no acabar de funcionar, que provoca més deixadesa, més brutícia i més pudors.

I a més, provoca desil·lusió en aquelles persones que compleixen amb la recollida selectiva. Argemir Gonzàlez (EUiA), com a responsable polític, no pot dir que tot va bé, que no hi ha problemes. No pot amagar la realitat, no es pot negar a donar resposta a les demandes dels veïns i de les Associacions de Comerciants i AAVV respectives.

Tots tenim clar que s’ha d’implantar la recollida selectiva, però cal parlar i no imposar, cal escoltar i corregir els errors lògics que comporta tot canvi en un servei. El que no és por fer és no escoltar, no rectificar i tancar la porta a la col·laboració.

S’ha de fer pedagogia de la recollida selectiva. I si finalment alguns segueixen sense complir el procediment, s’ha d’actuar. El que no és pot és no fer res. Posar una etiqueta eternament no soluciona el problema, el complica.

S’ha de donar sortida a l’estacionalitat que té Blanes. A la gent que viu a Blanes en termes de segona residència, que ve el cap de setmana i que marxa el dia que no hi ha recollida, a la gent gran que viu sola, als restaurants i bars que produeixen molta brossa, tant orgànica com d’altres tipus de residus.

No es pot pretendre realitzar recollida selectiva i anul·lar la política de contenidors soterrats, quan a tots els municipis és al contrari. A Blanes, els pocs que hi havia, es clausuren. I quan es pregunta, es contesta: “ara no toca”. Amb actituds d’aquesta mena i d’aquesta prepotència, anem abocats al fracàs del model.

Des d’Esquerra proposem la revisió del model. I, sobretot, recuperar el diàleg i les bones maneres. Facilitem les coses, no posem problemes a la gent.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La prepotencia de Gonzalez i l'ineptitud de marigó ens porten al desastres, lo de la recollida es una broma.

que pensin en el poble

Anònim ha dit...

Ja,ja,ja...vosaltres si que teniu amb els vostres cartells les parets i parades d'autobus que fan fàstic.