26 d’abril 2007

(53 dies) Governar en contra de les entitats de Blanes

(53 dies) Amb motiu de Sant Jordi és tradicional que algunes entitats facin les tradicionals parades de vendes de llibres i de roses. Entre aquestes l’Agrupament Escolta Sant Jordi, Mifas, Aspronis, i altres, també els partits polítics.

Igualment els comerços de roses i de llibres aprofiten per fer parades al carrer d’aquests productes, és lògic, paguen els seus impostos tot l’any i en aquestes dates tenen “competència.”

El problema sorgeix quan des de l’Ajuntament és prenen decisions o no, que van en contra de les entitats i els comerços tradicionals, per exemple permetre que tothom qui ho vulgui pugui muntar parada ho trobem un despropòsit, si a més, aquestes parades comporten perill per la integritat física de les persones i son permeses sense ni tant sols demanar un permís, el despropòsit és converteix en un greu atac a les entitats cíviques de Blanes.

Si li afegim que alguns partits van voler convertir la parada en una fratricida guerra per rebentar el preu de les roses, ens trobem davant un greu problema. Dels dos partits culpables de la guerra de preus, un en té més responsabilitat que l’altre. El PDB va començar la diada de Sant Jordi rebaixant el preu de les roses a quasi la meitat, el que va obligar a la resta d’entitats a baixar els preus, no en parlaré d’ells, ja tindran el que es mereixen.

El que sap més greu, és que sigui el PSC i responsable del no control de la venta sense permís i fraudulenta, qui és dediqui a regalar roses per diferents indret de les poblacions el mateix dia de Sant Jordi, i a més tingui la santa barra d’anar als hospitals, el comarcal i el Sant Jaume a regalar roses, utilitzant i barrejant la política amb els drames humans. I trencant a més un consens polític de no utilització d’espais sensibles per la lluita electoral de cada dia.

Esquerra va tenir una parada tot el cap de setmana, van vendre roses i llibres i el primer que van fer és posar el mateix preu de les roses que la parada amb més tradició, vam respectar i entendre la festa de Sant Jordi, altres (PSC i PDB) tot el contrari.