08 de març 2007

(84 dies) La Confraria de Pescadors de Blanes intenta sortir de la crisis produïda pels antics gestors

(84 dies) L’actual junta directiva que s’ha fet càrrec de la greu situació creada pels antics responsables ha volgut parlar clar. Dies enrera i a petició seva, vaig entrevistar-me amb els seus responsables encapçalats pel nou President Eusebi Esgleas.

Va ésser una trobada profitosa on vam posar-me al corrent de la situació i de les necessitats més urgents. Per un costat suport per tal que el Govern de la Generalitat assumeixi la seva responsabilitat i prengui mesures contra els antics gestors per la seva nefasta gestió i per un altre la necessitat de construir per motius sanitaris i d’eficàcia una nova línia de gel i venta de peix.

En referència al primer punt, trobaven a faltar un suport clar de la Direcció General de Pesca per tal de superar el greu dèficit econòmic de la Confraria gestionada pels antics gestor Marquez (funcionari depenent de la Generalitat) i Llauradó (ex President), ens van mostrar el desconcert que els havia produït la poca receptivitat per part dels responsables de la Generalitat per assumir solucions per sortir de la critica situació.

En quant al segon la junta de portaveus municipals ha expressat la voluntat de realitzar les modificacions necessàries en el Pla especial del Port per fer possible unes millors condicions per tal que la Confraria pugui realitzar el seu treball.

En aquest sentit Esquerra mitjançant el seu grup parlamentari ha transmès a la Generalitat la seva preocupació per la poca capacitat de resposta i d’implicació de la mateixa Direcció General de Pesca per ajudar la nova junta a sortir d’aquesta situació.

Recordem que tant Llauradó (membre de la llista de CiU a les municipals) com Marquez van ésser utilitzats per certs grups polítics en la passada campanya de les eleccions municipals, foto publicada en el programa electoral d’EUiA amb els dos personatges. Avui aquests partits xiulen quan es parla d’aquest tema que ja fa anys el nostre grup municipal va denunciar, ens van acusar de faltar a la veritat.

Un cop més el temps, ens ha donat la raó.