11 de març 2007

(82 dies) Casa del Poble (Bru Centrich) i RECULL (Benet Ribes) dues entitats i dos ciutadans al servei de Blanes i del País (1)


(82 dies) Avui ha estat un dia important per la gent de la Casa del Poble i per la gent de Recull; dues entitats de pensaments diferents però vinculades estretament, que s’han donat suport des de la diferència ideològica, però sobretot per l’amor que han tingut al País.

Avui, dia de lliurament dels premis Recull, ha visitat la vila el Conseller de Cultura i Comunicació Joan M. Tresserras, ha començat convidat per la Casa del Poble a visitar la seva seu.

Ha estat rebut pel President de l’entitat Fèlix Domènech i altres membres de la Junta Directiva, ha visualitzat un vídeo de les obres de rehabilitació i ha fet una visita a tota la casa; a més, els responsables del projecte de recuperació de la història de l’entitat han explicat al Conseller com es trobava el treball de recerca que ha estat subvencionat per la Conselleria de Relacions Institucionals dins el programa Memorial Democràtic.

Per finalitzar la visita, el Conseller ha estat obsequiat per un dibuix de l’artista local i membre de la Casa del Poble Joan Rondon, el President Fèlix Domènech i Ramon Estrada li han lliurat una reproducció de la façana i el pin de l’entitat i ha signat en el llibre d’honor de la Casa del Poble.

Posteriorment i desprès de signar en el llibre d’honor de l’Ajuntament, ha participat en la tradicional festa de lliurament dels Premis Recull.

Lliurament que ha servit per anunciar la retirada per part de l’actual director de la revista Recull Joaquim Abril de la responsabilitat dels premis i de la revista.

Vull agrair i reconèixer públicament el treball realitzat per Joaquim Abril que va encapçalar la substitució de Benet Ribes (fundador dels premis) a la seva mort i que amb un treball seriós i de gran esforç, ha permès la continuïtat del Recull. Gràcies Joaquim