13 de desembre 2007

(243) "El PSC suspén en activitat al Congrés"

Diari de Girona: "Els diputats socialistes són els gironins que menys activitat parlamentària han tingut aquesta legislatura, mentre que ERC iCiU quintupliquen i quadrupliquen els resultats del PSC."

Aquesta és la noticia que ahir sortia publicada a l’edició digital del rotatiu gironí i que avui el seu autor comenta en l’edició en paper. “Diputats de províncies” és l’article on Rafa Garrido valora la feina feta pels diputats i diputades a Madrid i comenta l’article publicat a l’edició digital, vist l’èxit i els comentaris de la noticia seria interessant i els hi fai la proposta que és publiques en l’edició paper. D’aquesta manera els ciutadans poden parlar i discutir amb raó del que fem els polítics que cobrem sous públics. De totes maneres felicitats per la feina.

El Franctirador
Diputats de províncies

RAFA GARRIDO Que bonic ha de ser estar quatre anys amb un bon sou i treballant poc! De veritat que m'agradaria saber què se sent en estar tan avorrit que fins i tot l'oci deu resultar rutinari. Poder tenir temps per pensar i reflexionar sobre el sexe dels àngels, el paper de la misericòrdia a les religions minoritàries, la reproducció assistida en el rinoceront i la tigresa albina, o sobre el color de mitjons del concursant del reality televisiu de torn. Ha de ser increïblement relaxat.

Després de veure les estadístiques d'activitat parlamentària que han tingut els diputats gironins al Congrés -publicats ahir per diaridegirona.cat- potser podria preguntar-los als socialistes Montse Palma i Álex Sáez si realment és així. Potser no han arribat a aquest extrem. Però les xifres canten. La diferència entre el nombre d'iniciatives presentades i intervencions fetes al Congrés pels dos diputats del PSC i la resta de polítics gironins a la Cambra Baixa és abismal.

És sorprenent, a més, que sigui precisament Montse Palma la que menys activitat ha tingut. I no és que em sobti perquè m'estranyi, sinó perquè després és la primera a reclamar que el PSC fa molta feina per Girona al Congrés i la primera que, segons alguns companys seus, reivindica aquest suposat treball fet a Madrid dins els òrgans del partit per reclamar que no li treguin el «xollo» i li permetin repetir candidatura el 2008.

La mateixa estadística mereix que es feliciti Joan Puig (ERC) i Jordi Xuclà (CiU). Tots dos han batut els seus propis rècords en iniciatives i intervencions, situant-se tots dos al voltant del miler d'actuacions (a anys llum de les minses 157 de Palma o les escases 200 de Sáez). I és que no és el mateix ser un diputat escollit per una província -per més perifèrica que sigui- que ser un «diputado de provincias» i seguir alimentant la creença popular que només van a Madrid a seure i votar el que un altre els diu.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

tens raó és un bona manera de valorar la feina feta i la tasca dels polítics.

Anònim ha dit...

la feina feta al finàl té premi. girona sense populars

Anònim ha dit...

no coneixia aquest bloc, ja m'agradaria que tots els polítics fessin el mateix.

sort

Anònim ha dit...

Ara cal anar pel segon diputat.

força esquerra

Anònim ha dit...

Puig que no te volen, que t'han fet el llit.

Anònim ha dit...

al final veurem qui riu últim.