07 de febrer 2007

Què passa a l’illa de Blanes?

Avui surt a la premsa (el Punt i Diari de Girona) diferents versions de la reunió que va tenir l’alcalde Josep Marigó i el President de la Diputació Carles Paramo per parlar del paper de la Diputació en el Consorci Illa de Blanes.

La versió oferta per Marigó és triomfalista, i deixant clar que el President Paramo dona ple suport al projecte i que faran les aportacions suposadament pendents a l’ens que controla la Generalitat.

Pel contrari les declaracions del President de l’ens provincial són molt més critiques i deixant clar que el que era un projecte de país, un projecte de les comarques de Girona s’ha convertit en un document d’àmbit local i que a més ha trencat el consens social i polític.

Qui menteix? Qui té interès en donar una versió triomfalista de l’Illa de Blanes? Conec al President de la Diputació, vaig negociar amb ell l’acord de govern de l’ens, igualment conec a Marigó, també hi vaig negociar l’acord de govern municipal i si que puc parlar de les actituds d’un i de l’altre.

L’acord de la Diputació arribarà a bon port, en tot moment hem parlat clar, hem expressat les diferències. Pel contrari, l’acord de Blanes s’ha trencat perquè una de les parts ha estat deslleial. Marigó quan ha pogut ha incomplet l’acord, ha incomplet la seva paraula.

En definitiva, és el que va fer ahir, quan és va dedicar a trucar als mitjans per explicar una falsa versió de la reunió, un altre cop no va dir la veritat. Amb aquesta actitud tanca portes, en aquest cas ha tancat les portes de la Diputació.

Amb aquesta actitud demostra que no té projecte per l’illa de Blanes. L’única cosa que vol i seguint les directrius del qui mana al Consorci, Ramon Garcia Bragado, és vendre’s el patrimoni municipal. Ara desesperat amb la situació vol que el plenari municipal cedeixi el sostre edificable de l’illa al Consorci, on la Generalitat té la majoria.

Des d’Esquerra ens hi oposarem per la força democràtica, no estem disposat un altre cop a perdre. No podem tenir al capdavant del nostre Ajuntament una persona que no és capaç de plantar-se en defensa dels interessos de Blanes.