17 de febrer 2007

(99 dies) Carl Faust una visió republicana de servei a la societat

(99 dies) Aquest matí ha tingut lloc la inauguració del monument dedicat a la figura de Carl Faust, fundador del Jardí Botànic Mar i Murtra, la Fundació privada que preserva el llegat del fundador ha decidit implicar-se en la vida local i ha fet cessió al municipi de l’escultura.

Segons explica la pagina web de la fundació: “Cap a l'any 1920, Karl Faust, un industrial alemany, es va enamorar d'aquest racó de la Mediterrània que s'anomena Costa Brava i, concretament, de la bucòlica vila marinera de Blanes, on la pesca i l'agricultura constituïen les principals activitats econòmiques dels seus habitants.” Al mateix temps s’ha inaugurat a la Fundació Planells una exposició fotogràfica i un vídeo de tot el procés de realització de la magnifica escultura obra de l’artista local Andrés Ginestet.

L’escultura està situada en un dels bancs del Passeig, davant on hi havia hagut el Restaurant de Can Patacano, el motiu del lloc escollit és la proximitat amb la realitat, Carl Faust era un fidel client del Restaurant on sempre hi tenia la taula reservada.

Carl Faust va mostrar el seu amor a Blanes creant el jardí botànic i consolidant un important projecte científic, i va voler que el seu llegat sobrevisqués al llarg dels anys, aquest precepte republicà de servei al País va tenir una bona mostra en la personalitat del homenatjat, amb aquest acte es fa un reconeixement a la seva personalitat i al seu tarannà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

alucino pepinos, aquest matí he estat a la inauguració de l'estatua i ara veig penjat una cronica amb fotos a la web d'en Puig, al fina tindrà raó aquell que va dir que Puig no dormia mai....

Anònim ha dit...

m'he enterat de la noticia pel bloc, veig que teniu activitat, ara ja no he entenc aquells que criticant al Puig, perquè no hi era mai.

Deu ésser pura enveja dels rivals,
felicitats i endavant tinc clar el que votaré .