19 de febrer 2007

(97 dies) L’illa de Ramos = L’illa de Marigó

(97 dies) Ahir el Diari de Girona parlava del fracàs de l’Illa de Blanes. Per argumentar-ho, feia referència al treball de participació ciutadana per endegar l’Agenda 21. L’article es remuntava a la proposta que durant el darrer mandat de Dolors Oms es va fer de construcció d’un aquàrium (va perdre les eleccions).

Durant la legislatura de Ramon Ramos (CiU) la proposta es converteix en l’Illa Isosaki, (us recomano el vídeo) projecte que té com a mínim la virtut d’implicar a la Generalitat de Catalunya i a la Diputació de Girona. L’error de Ramos, és voler vendre una meravella única de la que només tenia un “power point” (va perdre les eleccions).

En aquesta darrera legislatura l’actual alcalde Josep Marigó (PSC) reconverteix el projecte amb una proposta confosa i banal (un Caldea més, però artificial, un altre Power-point) insostenible mediambientalment, (sorprenentment EUiA/IC hi dóna suport) i a més, aconsegueix anar perdent el suport de les diferents administracions i el desencís de la societat blanenca. (27-m, la resposta)

Primer la Diputació de Girona, en declaracions del seu President considera l’actual projecte de Marigó un fet local, no un referent de les comarques de Girona i creu que és el moment de sortir del Consorci.

Segon “èxit” de Marigó; que la Generalitat deixés de creure en el projecte. ara el seu únic interès és sortir-ne indemne. És a dir recuperar el crèdit que sustenta la nova ciutat esportiva, i tancar el Consorci.

L’home fort del Consorci i home de confiança del PSC, Ramon Garcia Bragado ha demanat amb el vist i plau del President (virtual) del Consorci, l’alcalde de Blanes, la cessió del dret de vol de 30.000 metres quadrats edificables de l’illa.

En aquest moments l’Alcalde Marigó ha donat ordres urgents als serveis tècnics de l’Ajuntament per tal d’aprovar la cessió de l’espai edificable (30.000.-m2) al Consorci, on la Generalitat té majoria, abans de les eleccions municipals.

Des d’Esquerra volem advertir del frau que es vol perpetrar per part del binomi PSC/EUiA, un binomi mancat d’estima a la ciutat que els ha elegit. Prefereixen cedir als interessos de Garcia Bragado (PSC), en comptes d’exigir la responsabilitat que té la Generalitat de Catalunya en tirar endavant un projecte referent de les comarques Gironines.

Esquerra té una proposta per l’Illa de Blanes, per tal de sortir de l’atzucac en el que estem, mentre ni Ramos, ni Marigó, han sabut dur a bon port el projecte, segurament perquè mai ha existit.

Esquerra ho explicarà clar i català, tot és molt més senzill. Tenim una joia, 50.000 metres quadrats verges al centre de la vila i una resposta realista: pensem amb els ciutadans de Blanes.... i trobarem la sortida.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Espero que explicareu bé la vostra proposta.

Cal dir les coses amb claretat, estic d'acord ningú fins el moment ha sortit de l'atzucat.