14 de febrer 2007

1.- Salvem la Finca Perpiñà: Una proposta d’esquerra per Blanes.


Esquerra ha treballat aquests anys per recuperar espais emblemàtics de la ciutat, una ciutat amb només 17 Km quadrats i que ha patit un creixement espectacular; per tant, Blanes és una vila necessitada de la preservació d’aquests espais.

Vàrem començar per la preservació del Delta de la Tordera; finalment, el pla de protecció del litoral ens va acabant donant la raó. Encara avui podem recordar la campanya “Pinar sense totxos” que va fer possible que avui tinguem protegida una de les puntes del triangle màgic de Blanes.

A la passada legislatura, vam iniciar la campanya per la protecció dels 500.000 metres quadrats de Pinya de Rosa. El naixement de la Plataforma ciutadana del mateix nom que va encapçalar Quim Rutllant, va fer possible el miracle. Un espai amb un pla parcial aprovat i cessions fetes va passar estar protegit per una llei aprovada per unanimitat del Parlament de Catalunya.

Lamentablement, el tercer punt del triangle màgic “El Vilar” segueix estant en perill per culpa del desdoblament de la N-II que el Conseller Nadal ha imposat. Si l’Alcalde Marigó hagués respectat l’acord de govern de Blanes avui tindríem salvat el Vilar. La seva deslleialtat a l’acord de govern amb esquerra, pot comportar la pèrdua d’un dels espais verges de Blanes: l’entorn del Vilar i Sant Daniel.

De cara a la propera legislatura, el nou govern municipal ha d’afrontar un nou repte. Des d’esquerra proposem la recuperació, per ús públic, de la Finca Perpiñà mitjançant un acord amb el propietaris que l’àrea d’urbanisme dirigida per esquerra havia iniciat.

La Finca Perpiñà és un dels darrers pulmons de Blanes, dotada d’un magnífic jardí i de la Casa de la família. Aquest espai permetria dotar a Blanes d’una nova i vital infrastructura, des de convertir la casa en un alberg juvenil, hotel d’entitats i el jardí, com espai per festivals i activitats culturals i lúdiques.

La proposta, negociada amb la família, estava molt avançada. Amb la decisió d’aturar la revisió del pla general, Marigó posa en perill entre altres coses la pèrdua d’aquest magnífic espai, situat entre el col·legi Santa Maria i el barri de Raval.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

si depèn de marigó, la casa perpiña està perduda, quan abans perdi l'alcaldia més garanties tindre,

Anònim ha dit...

hem de treballar per impedir-ho, gracies per explicar la proposta,

Anònim ha dit...

ERC diu el que li sembla que millor escoltaran els inocents , a qui no els expliquen TOTA la veritat. Oi sr. joan ?