17 d’abril 2008

(380) Gent d’Esquerra

Embranzida amb la nova pagina web

El 5 de maig finalitzà el termini per recollir els avals necessaris (507 signatures úniques) per ser nomenat candidat a la Secretaria General i Presidència d’Esquerra, les diferents candidatures preparant la seva estratègia i immersors en la campanya per recollir les signatures.

I no és fàcil, la gent pregunta, vol saber cap on anem i després decideix si signa i per qui, totes les candidatures tenen que realitzat un esforç per arribar a tot el territori on es troben els mes de 10.000 militants.

Veurem el proper 5 de maig si totes les candidatures tenen els avals necessaris, o es produeixen algunes sorpreses.

Malgrat que la cursa electoral d’Esquerra és en clau interna, interès dels mitjans de comunicació i dels altres partits polítics, produeix una situació excepcional, fins i tot en algunes candidatures en l’afany d’aconseguir gent, organitzant actes on apareixen més no militants, que militants.

Desitjo sincerament que passi el que passi, trobem tots el camí necessari per tal que Esquerra sigui el veritable referent de canvi nacional d’aquest País. Sempre he defensat que tots som necessaris, venen temps difícils i complicats i caldrà afrontar la construcció d’un partit nou i modern.

Avui mateix l’Ex-secretari General d’Esquerra i actual militant de CDC, Àngel Colom reflexiona en una interessant entrevista a l’AVUI sobre el catalanisme polític i parla de la visita que Joan Puigcercós li va fer al Marroc, un gest digne de tenir en compte i que demostra moltes coses. Personalment crec que el retorn a Catalunya d’Àngel Colom és una bona notícia.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Kullons, no era aquest mateix senyor Colom que us va buidar la caixa i va fugir cap el PI?

Anònim ha dit...

els d'esquerra som bona gent, no com altres.

Anònim ha dit...

Porque no contais porque el Sr.Colom se tuvo que ir del pais y refugiarse en Marruecos...si,lo de la paliza y todo eso y su cariño por la infancia que siempre suele ser una actitud noble,¿no?.

Anònim ha dit...

Hi han candidatures que tenen les coses mes facils que altres.

Anònim ha dit...

alguns fins i tot no diuen que volen un altre partit,

a CDC tenen preparat el carnet per carretero

Anònim ha dit...

Si més no, en quant al trasvasament del Roine, hi ha "pretendents" a la Presidència d'Esquerra, molt "critics" ells, que diuen el mateix que en Mas. mireu debataesquerra.blogspot.com que hi ha coses força interesants

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola.
Dons si tenen el carnet de CDC preparat per en Carretero, ja poden guardar-lo ben guardat, perquè no el faran servir.
Referent a bloc del “imparcial”, es curiós que es critiqui una coincidència de criteris amb CiU, a un bloc d’esquerra blanec. ERC-Blanes té algunes coincidències de criteri amb CiU, em sembla.
Ni nego ni accepto la coincidència amb CiU en aquest punt. Però en cas de ser certa, discrepar realment del PSOE, enlloc de fer i dir a tot que sí al amo socialista, dons mira.
A reagrupament, no mirem ni al PSC-PSOE ni a CiU. Només mirem a ERC. I farem segons convingui. Uns cops al PSC, altres amb CiU, altres amb cap, però sempre, sempre, sempre, marcant perfil propi.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

Josep, pregunta per la Cerdanya, que sembla que alguna "coincidència" més hi ha. Pregunta per que, 15 dies abans de començar la campanya de les eleccions espanyoles, en Joan Planella, alcalde de Puigcerdà, amic i succesor d'en Carretero, va presentar-li un acte públic, ni més ni menys, que a l'Artur Mas. Això no ho he llegit a cap web. Vaig veure , jo mateix, els cartells engantxats per Puigcerdà. Conec força reagrupats honestos, treballadors i que es creuen el Partit, com en Jordi Fernández i l'Arbert Pereira, però els dos "liders" que heu triat, us estan fent el llit

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola.
Fa uns dies vaig anar a un sopar per fer un reconeixement públic de la valuosa feina d’en Joan Puig. No entraré en detalls de qui va anar al sopar, sobretot per que va ser un gest molt maco i emotiu, que cal agrair a tots els assistents.
I de tots és sabut que en Puigcercós i en Montilla van a sopar plegats moltes vegades.
Posats a trobar “amistats perilloses”, tothom en té.
I cadascú té la seva opinió de qui fa el llit a qui. Jo, evidentment, me la callo.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos

Anònim ha dit...

No caieu en la trampa dels rumors, el que valen son els fets i està clar que l'unica persona amb capacitat de portar esquerra al lloc que es mereix és Joan Puigcercos.

gent d'esquerra

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola.
És cert que el meu comentari sobre la possible amistat entre en Puigcercós i en Montilla, forma part de la rumorologia, i també és cert que potser no l’hauria haver tret.
Però això no canvia que l’argumentació, feta sobre lo del carnet de CDC d’en Carretero, basat en un rumor sobre la nostra predisposició a llençar-nos als braços de CiU, cosa totalment falsa i demagògica, que tothom de “amistat perilloses”. I això és cert. Al Blog de la Casa del poble, hi ha una foto on es veu a la dona d’en Joan Puig, que sembla que està presentant al Sr. Marigò. I això que vol dir? Dons res.
El fet que un amic col•laborador d’en Carretero presentes al Artur mas, tampoc vol dir res.

I també és cert que com dius, el que valen son els fets, i els fets són que hem perdut la confiança de la majoria dels nostres votants. Aproximadament un 66%. Som la única força política amb representació parlamentaria que tenim mes exvotants que votants. Això, en el sector privat, no donaria temps de dimitir a ningú, ja que els responsables d’aquesta davallada, serien cessats immediatament.
Quin són els responsables d’aquesta davallada? Dons l’actual direcció, que tot i ser advertida pels sector crítics, ha ignorat cop rere cop, aquests advertiments.
És evident que hem perdut la confiança dels nostres electors, i per recuperar-la cal canviar moltes coses. Cal canviar l’estratègia i les persones.
Dius:
“que la única persona amb capacitat de portar esquerra al lloc que es mereix és Joan Puigcercos.”
Per què ho dius? Potser perquè ell es directament responsable de la davallada.
Jo no sé qui es la persona amb mes capacitat per redreçar ERC, el que si tinc clar, es que no pot ser ni l’equip d’en Carod, i encara menys el d’en Puigcercós.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

el que hauriem de fer tots és fer més treball per blanes, i no donar tanta importància a la renovació interna del partit.

Ja que mani qui mani al partit, ERC Blanes i la política de Blanes seguirà igual.

Per tant, està bè discutir qui governarà el partit però encara és més important fer alguna cosa per blanes

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Benvolgut anònim:
No només es poden fer les dues coses, sinó que s’han de fer les dues coses.
I parlar del debat intern d’ERC, també afecta a Blanes.
Depenent de com es dirigeixi el partit, podem generar mes confiança, el que es tradueix en mes vots, i per tant en mes regidors, i es clar, des de el nostre punt de vista, això es bo per Blanes.
Per altre banda, En Joan a treballat molt per Blanes, i ho segueix fent. La Conxita, igual, i la resta de la militància, fem el que podem segons les nostres possibilitats. Uns mes, i altres menys, però fem el que podem.
Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.