22 d’abril 2008

(385) Salvem les ermites de Blanes i el desdoblament de la N-II a 300 metres del Vilar?

No volem el desdoblament a tocar el Vilar

Aquests dies s’ha fet públic la campanya per salvaguardar les ermites de Blanes, amb propostes, subhasta d’obres d’art, donatius i altres activitats. La mateixa revista RECULL en la seva darrera editorial proposa un conveni amb l’Ajuntament perquè aquest és faci responsable del manteniment a canvi d’utilitzar les ermites.

Tot me sembla correcte, malgrat que ara s’hi apuntaran els polítics de torn per treure rendiments electorals, és a dir podrem fer moltes activitats per salvaguardar les ermites; però segons s’ha sabut aquests dies, el desdoblament de la N-II només passarà a 300 metros del Vilar, i s’ha produït el silenci, un silenci preocupant i còmplice.

Salvarem les ermites i perdérem el Vilar? O volem de veritat que el patrimoni blanenc és salvaguardi en tots els seus conceptes? El desdoblament de la N-II pel Vilar ha estat clarament un greu error d’alguns polítics, i cal dir-ho, mai de la vida el desdoblament hagués passat pel Vilar, la poca ambició o la mala fe d’alguns dirigents polítics ens ha posat en la situació actual.

En el seu dia tots els partits polítics excepte Esquerra van acceptar dòcilment el desdoblament per Blanes, ens van dir de tot, ens van boicotejar els actes informatius, ens van difamar i tot per acabar donant-nos la raó, malauradament tard.

Cal recordar que a la passada legislatura l’actual portaveu del PSC i alcalde va amagar el cap sota l’ala, va estar al servei del Conseller Nadal i no va defensar Blanes amb totes les seves possibilitats, ara només tenim una darrera oportunitat, l’esperança que la justícia espanyola ens doni la raó i paralitzi el projecte per mancances de procediment. Volem salvar les ermites i el Vilar.