21 de març 2008

(356) 7-J: Esquerra hi guanyarà

El proper 7 de juny esquerra ha convocat les primàries per escollir secretari general i president del meu partit. D’entrada totes les falses acusacions de partidisme vers un dels candidats, denunciades per alguns han quedat en res, les diferents sensibilitats dels partits han acceptat un principi d’acord, malgrat algunes petites discrepàncies.

Les opcions de Carretero i Bertran demanant que no hi hagin límits per presentar-se a les primàries, demostren la poca confiança que tenen. Per una simple situació de serietat, cal exigir un límit, en cas de no fer-ho d’aquesta manera, hi poden haver-hi més candidats que votants.

És insòlita la mediatització d’Esquerra, fins i tot avui algú ha comentat que encara veurem unes primàries televisades, encara veurem un debat dels candidats per TV, fins i tot els programes estrelles faran l’oferta.

En tres mesos tindrem més publicitat que mai, si ets militant d’Esquerra has de vigilar molt atentament, no sigui que un esternut et porti a la portada de qualsevol mitjà.

Avui fins i tot li he dit al company “Mines” de Girona que signéssim la declaració de Girona, d’aquesta manera podríem escollir, a Can Cuní o ca la Mònica, per responsabilitat no cal fer-ho, coses més importants ens esperen.

Esquerra ha de convertir la derrota d’aquest març amb la seva força, per superar els mals moments, l’alternativa a Esquerra és la sociovergència i això si que no ho podem permetre.

Esquerra és la força del sobiranisme, i molts ho sabem, per això ens volen enterrats, i no ho veuran, en sortirem enfortits i afrontarem un altre juny.......

14 comentaris:

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Tot i tenint raó en tot, estimat Joan, el no demanar límits per presentar-se a les primàries, és perquè jo, com qualsevol altre militant, tinc dret a presentar-m’hi. Si a la hi han tantes candidatures com votants, és el preu que hem de pagar, i que jo estic disposat a pagar, per ser un partit assembleari. Un partit de la gent i no de les cúpules.
Salutacions i independència.
Enfortim-nos
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

Al paso que vais como dice el de arriba, tantos candidatos como votos, nos vais a dar la mayoria absoluta,

Montilla presidente i Mas consejero

ja,ja,ja

Anònim ha dit...

Mullat, Joan, mullat.
O només et mullas cuand vols fer mal algú?

Marc Puig ha dit...

Bones Josep,

el fet de demanar un nombre mínim de signatures, jo el trobo força logic, i sense cap tipus de contradicció amb el tema del assamblearisme.

En tot cas el tema de demanas signatures en cap cas impedeix que qualsevol militant es pugui presentar a president o secretari general,
tant sols és un filtre mínim, ja que en una organització de més de 10000 militants, és logic crear filtres intern, jo li diria com unes primaries d'unes primaries, per tal de no trobar-nos el dia de la votació, amb 1000 candidatures i 1000 noms.

Per tant crec jo, que establir un minim del 10% de la mílitancia, o un 5% en signatures, és una cosa, que al contrari de ser una mesura antiassamblearia, és una mesura que enriqueix l'assamblearisme.

En tot cas, comparteixo, que desprès del 7-J, Esquerra, o ERC, tot és el mateix, n'ha de surtir guanyant, perdi qui perdi i guanyi qui guanyi, desprès del 7-J tots, agrupats o re-agrupats hem de seguir junts la lluita per assolir les nostres llibertats com a Poble

Anònim ha dit...

O sea que sois asamblearios cuando podeis controlar la asamblea,como en Blanes.Y sino la podeis controlar pues a usar el rodillo del aparato.¡Vais a acabar con ese partido por desleales con todo y con todos!.

Anònim ha dit...

Jfo, però tu ets d'esquerra? tu has de donar senyals a esquerra, no fotem

esquerra amunt

Anònim ha dit...

Si,yo soy de izquierdas,pero de verdad y no de mentirijilla y de titulo como vosotros.¡Que espectaculo mas bochornoso estais dando!.¿Porque no nos explicais lo de la empresa de imagen para uno de vuestros nosecuantos lideres y con cargo al presaupuesto de la Generalitat?.Id a cultivar champiñones que es cuartos oscuros y asi nos evitais el espectaculo.

Anònim ha dit...

deus ésser del PSOE/PSC, d'esquerres res de res, apa ja que heu guanyat amb la por i res mes

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Benvolgut Marc.

Tot té un principi bàsic de democràcia, on els més dèbils, han de tenir la seva oportunitat, i no tothom pot disposar d’una estructura sostinguda amb l’aparell del partit. No tothom té la capacitat de arreplegar un grapat de signatures, i això no vol dir que no sigui una persona del tot valida per presentar-se.
Per altre banda, aquesta recollida de signatures, incompleix clarament els estatuts del partit.
Però aquest filtre mínim del que parles, té una segona lectura. Només cal fer quatre números mal fets i orientatius.
Fent una foto sobre l’estimació de vot durant la passada conferència nacional tenim que:
- Reagrupament té un suport del 22% i al alça després del 9M.
- Esquerra independentista tindria un suport del 45%-22% de Reagrupament, que ens dona un 23%. També al alça després del 9M.
- L’actual direcció li queda un 55%, que si ho dividim entre 2 (en Carod i en Puigcercós) queda en un 27,5%, i després del 9M, a la baixa.

Així dons ens trobem amb una diferencia de 5 punts, amb tendències a trobar-se.
Qualsevol nova candidatura, per minsa que fos, només podria restar vots a les dues candidatures de l’actual direcció. És cert que aquests números no tenen cap rigurositat, però......

Per tant, és l’actual direcció, la que veu les coses magres i poca confiança en els seus resultats, posant unes normes que evidentment els afavoreixen, argumentat casos força insòlits com el d’un numero important de candidatures petites.
Tot i que això passés, és el preu de la democràcia.

Ara passo al “enemic”, ja que passi el que passi, al 7J, tu i jo, i altres companys de la secció local, seguirem anant a sopar junts, essent tant amics, i treballant pel mateix.

Al primer anònim, probablement en jfo, dir-li que “el de arriba” té un nom, i li pregaria una mica de bona educació. (només una mica)
També voldria afegir, que rigui tot el pugui ara, ja que si les coses van com espero, ja que després del proper congres d’ERC, guanyi qui el guanyi, guanyarà ERC, arribaran temps difícils pel PSC.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

Es un anàlisis molt simplista, dels numeros, jo mateix baix votar l'esmena de l'uriel i no soc d'aquest sector.

Tinc clar que nomès queda una oportunitat per esquerra,i aquesta oportunitat només la pot dirigir en Puigcercòs renovat.

Anònim ha dit...

De ilusion tambien se vive.¡Ah...yo lo que escribo lo firmo.Los socialistas no tendremos tiempos dificiles pase lo que pase en ERC.Más os valdria preocuparos de vuestro partido y no plantear toda vuestra estrategia en denostar al PSC y PSOE que,no lo olvideis son partidos federados.¿Sabeis lo que quiere decir federados?.Y federalistas,¿saabeis lo que quiere decir?.
Salud y Republica.

Anònim ha dit...

Vigila la que en valls us ha preparat per jubilar el marigo

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

Hola company.
Que es una anàlisi simplista, ja ho vaig dir jo mateix. De fet, jo no m’atreviria a qualificar-ho d’anàlisi, només una reflexió molt sobre a qui interessa mes que no hi hagin mes candidatures,

Per altre banda, el que no se, es com podrem convèncer al exvotants, que tornin a tenir confiança amb algú, amb qui han perdut tota la confiança. I no estic parlant de quatre exvotants, estic parlant d’un bon pilot de persones.

JFO :
No sempre signes els teus “comentaris”. L’estil narratiu t’ha delatat mes d’un cop.
Per cert, l’important no es si a ERC sabem el que es el federalisme, ja que no ens omplim la boca amb aquest concepte. L’important es si el PSC-PSOE ho sap, i els últims quatre anys de ZP, han deixat clar que no saben que es el federalisme, tot i omplir-se la boca amb aquest concepte.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

Sino fuera triste vuestra actitus por lo que tiene de engaño y demagogia,seria comica.¡´Que pena!.¡Que despilfarro de ilusiones de mucha gente seguramente con muy buena fe!.No os ha laminado el PSC ni el PSOE os habeis laminado vosotros mismos con vuestra incompetencia y con vuestra soberbia.No sois sino en funcion de..O sea,no sois nada.Eso habeis hecho con vuestro partido.