22 de març 2008

(357) 7-J: Esquerra hi guanyarà (2)

És interessant comprovar com el debat sobre el proper congrés d’esquerra va camí de convertir-se en una notícia de primer ordre, però estic segur que Esquerra continuarà més viva que mai.

Aquest és el nostre repte, cap partit te un model tant democràtic com el nostre de debat intern, el que no pot ser que aquest model de debat sigui pervertit per qüestions de personalisme.

Tothom te dret a presentar candidatura el proper 7-J, però ha d'existir un mínim de regles del joc que donin valor a les candidatures, cal un mínim de signatures de militants que avalin una candidatura, no és pot malbaratar un procés únic entre els partits polítics catalans.

Caldria també un compromís de tots els que es presentin, sigui quin sigui el resultat, cal el compromís que l’acceptaran i treballaran pel futur del País i del partit.

Esquerra va trencar els esquemes dels de sempre, va trencar els esquemes del poder establert amb els resultats obtinguts, va trencar l’alternança establerta entre el PSC i CiU, i si a sobre hi posem els errors propis, és poden entendre moltes coses.

Esquerra ha tingut una davallada en les darreres eleccions, no ho nego, però tenim l’oportunitat de superar la situació, Esquerra te una estructura que mai en la seva història recent ha tingut, tenim un procés democràtic únic, no ens ho podem permetre equivocar-nos. Jo no vull la sociovergència pel meu País.

2 comentaris:

L'Ignorant Mig-Ocre ha dit...

No tothom té les mateixes oportunitats per aconseguir signatures, i això no vol dir que no siguin persones valides. El valor de les candidatures, s’ha de mesurar pel contingut de les mateixes, no per la capacitat de recollir signatures. I les regles de joc ja estan marcades als estatuts del partit.

Salutacions i independència.
Reagrupem-nos.

Anònim ha dit...

Mira la estructura que teneis depende directamente del poder que vosotros creeis que teneis dentro de la administración.Eso se traduce en cargos o sea dinero.Pero aparte de esto lo que no teneis es estructura de partido.Teneis unos cuantos dirigentes aprovechados entre los cuales te cuentas tu y posiblemente una militancia de verdad y otra que se arrimo a vosotros pero a la que ya habeis perdido.O sea no sois partido en el que nadie pueda confiar.Ni los votantes ni la ciudadania ni la seguramente mucha gente que hay en ERC de buena fe.Ese es legado que dejais.Humo.Lo dijo el poeta "Fuese y ... no hubo nada".