19 de març 2008

(355) Pinya de Rosa: Una prova de l´espoli fiscal

Article publicat avui al Diari de Girona

Deixant de costat l'errònia anàlisi feta pel portaveu socialista a l'Ajuntament de Blanes i el mateix conseller Joaquim Nadal (no es creien que un privat comprés la finca per a usos privats) sobre la situació de Pinya de Rosa arran de la seva compra, els fets demostren que Catalunya pateix un greu espoli fiscal.


En un país normal (amb poder polític i econòmic), davant la situació de pèrdua de la possibilitat de tenir per a ús públic un espai emblemàtic i únic com aquest, aquest país reaccionaria. Pinya de Rosa va representar la voluntat d'un poble per salvaguardar un espai de 500.000 metres únic a la Costa Brava.


Va ser un exemple de participació ciutadana modèlic que va donar els seus fruits. Pinya de Rosa és la nostra obra mestra, és el nostre Guernika, de Picasso, són LasMeninas de Velázquez, o LaMaja Desnuda de Goya.


Esquerra va mobilitzar des del primer moment la ciutadania, vàrem realitzar el primer acte públic de denúncia del perill d'edificar una urbanització en aquest paratge, i vàrem provocar una reacció admirable: la creació de la Plataforma Pinya de Rosa i la nostra proposta d'aprovar un projecte de llei de creació d'un PEIN va salvar la finca.


Ara caldrà, davant el poc esperit d'alguns (Nadal i Josep Marigó), arromangar-se.NO TENIR PINYA DE ROSA PER A ÚS públic per culpa de manca de diners, malgrat tenir els mecanismes per fer-ho, provoca desencís en els ciutadans vers els polítics.


Com sempre, ens tocarà desplegar la imaginació i mostrar com en som, d'espavilats; i no tinc cap dubte que ho aconseguirem. Per això vàrem donar suport a un alcalde amb capacitat de resposta. Ens tocarà treballar de valent, parlar amb el nou comprador, constituir una fundació i agrair la col·laboració del nou propietari per obtenir l'ús públic de part d'aquest espai, i per tant, des del pragmatisme, haurem de donar suport a aquest acord. Cosa que no vol dir que no lamentem la manca d'un nou model de finançament, un concert econòmic, que ens hagués garantit l'ús públic de la totalitat de la finca.


Un estat de primer ordre mai deixaria passar l'oportunitat de quedar-se una obra mestra. Lamentablement, un país com Catalunya, que pateix l'espoli de 19.000 milions d'euros anuals, no té els diners necessaris per prioritzar la compra d'obres mestres, governi qui governi. Amb prou feines té diners per pagar les necessitats bàsiques dels seus ciutadans.


Per aquest motiu, els propers mesos seran definitius. Abans de l'agost s'ha de negociar el nou sistema de finançament de les comunitats autònomes. Vist el resultat de les darreres eleccions, els 25 diputats del PSC són decisius, els agradi. Ara ja no tindran excusa. La ciutadania els ha donat la responsabilitat. Els demanem que no s'amaguin sota la taula.


Si el model de finançament, tal i com reclamen CiU, ICV i PSC, que s'han sumat a la proposta d'Esquerra, és un model de resultat concert econòmic, fins i tot podem comprar Pinya de Rosa. I d'aquesta manera, recuperar la dignitat nacional.


*Militant d'Esquerra a Blanes

10 comentaris:

L'Alquimista ha dit...

Carta a Quim Valls:

Tots savem el dificil que va ser per tu la roda de premsa d'ahir, controlada per en Marigó, marcant comes i espais, pactada en "benefici del partit", i com es habitual en vosaltres fugint de la realitat.

No et vaig sentir parlar de les maneres de Marigó, ni del trencament intern en el vostre partit, ni del vull-vull i el malestar que han provocat els 50000€ de la Natalia, ni de tot un seguit d'"aventures" que el Sr. Verde va esbomvant per els bars i cercles del poble- tenim un pesim cap de llista però es l'unic que tenim, anar en contra de les seves idees es signar sentencia de mort-

En Marigó et considera, segons diu, una persona lleial, ja que vares asumir 8 regiduries sense tenir dedicació exclusiva, PERÒ QUINA BARRA QUE TENIU, ell per oferirteles i tu per acceptarles i a la vista estan els teus resultats, 8 regiduries a temps parcial, quina poca vergonya i quina manca de responsabilitat la vostra.

L'exemple mes clar del vostre taranà el trovem en la Font Gotica, la teva gran obra, una font que portava aigua fins que vosaltres el socialistes hi vareu posar les mans al d'amunt. PATETIC

Bè dius que en un futur vols ser alcalde de Blanes i suposo que ara et tocarà treballar desde la disidencia a Marigó per aquest futur que desitges per a tu, que tinguis sort i li posis molts pals a la roda, aquest es el millor que pots fer per el teu poble.

Estic convençuda que seras el millor ALCALDE FLORERO al que pot aspirar Blanes. Et desitjo molta sort en la teva vida privada i dos collons en la teva croada contra el maligne

Anònim ha dit...

Joan, fins i tot dins dels socialises tens imitadors, et copien les teves bones paraules, ho va fer en Quim dient que ell continua, fins i ot li va dir davant marigo que vol ser el proper cap de llista.

Anònim ha dit...

Me semble perfecte l'anàlisis de l'espoli i pinya de rosa.

Gràcies per seguir treballant per blanes com a militant

Anònim ha dit...

El pla especial que afecta a Pinya de Rosa GARANTEIX els usos del sól i de la seva explotació. Intenta fer una lectura tranquila i sense veure dimonis. Com tu mateix estic d'acord en preservar l'espai per la ciutadania i per el món però no estic d'acord en que sempre busquis la manera de rendibilitzar les teves dèries amb la consciència dels vilatans i que facis lectures sesgades i interessades de la gestió d'en Tríes. Molt de rotllo però el mateix acaba donant per bona la gestió de la Generalitat. Intenta construir no basar els teus arguments sempre desacreditant i destruint les gestions dels altres. Joan, jo era votant d'Esquerra des de la teva primera aparició per Blanes. Em vas semblar un gerent assenyat aleshores però més tard crec que t'has perdut, la qual cosa lamento, i que el teu fracàs polític ha estat perdre aquell seny que mostraves a l'inici. Crec que és notori que la ciutadania del nostre país no vol esperpents i vol progressar amb transquilitat i confiança mentres tu bases les teves paraules en la por, el deshonor, la mentida i tot un seguit d'aspectes negatius que no poden donar un bon fruït.
Fins a la propera.

Anònim ha dit...

A l'Alquimista:

No tenim cap trencament dins del partit, però si molta comprensió davant les necessitats personals i les etapes de la vida de cada persona.

Haguent llengües com les teves era necessari escenificar i comunicar formalment la seva temporal renúncia amb el suport, que veig que òbvies, dels seus companys.

Malgrat et dolgui reconèixer-ho, amb en Quim Valls hi ha hagut un abans i un desprès a la cultura de Blanes. És indubtable que el seu actiu ha estat insuperable malgrat que ara ocupi la cartera la persona en teoria amb més poder de Blanes.

Com diria un personatge molt popular "tienes la mirada sucia" veus la teva mesquinesa interior projectada en la forma d'una altra persona.

Continua fent apologia de la teva amargor perquè això ajuda a la resta de la humanitat a veure amb més claror.

Que vagi de gust!

Anònim ha dit...

Mira Alquimista,como decirtelo ... en fin ... clá y castellá..¡Ni puta idea!.Ni sabes lo que dices ni de quien hablas ni la hora que es.Supongo que estas muy preocupada por tu celulitis y porque se te caen los pechoa.No te preocupes jujer.La belleza no esta en las tetas.Si quieres que hablemos en serio,lo de Quim Valls es como eds.No hay interpretaciones posibles.Ni hay bronca con Marigó ni con el partido.En la rueda de prensa tu no estabas y yo sí.No hagas juicios de valor,pregunta y ya está.Los socialistas no tenemos nada que ocultar ni manos negras dentro del partido.Como información adicional te diré que yo veo muy poco `probable que el compañero y amigo Quin Valls pueda liderar una lista electoral en nuestro partido.Nuestro quiere decir el de todos los socialistas.Salud y buena suerte.

Anònim ha dit...

Veig que els socialistes esteu nerviosos, el que està clar que en Quim ha dit publicament que aspira a ésser el candidat, el aprtit ha pres nota i per tant en marigó se li ha mogut la cadira

Anònim ha dit...

Pero,cambiaros la medicación.O no entendeis o no quereis entender.¿No os dais cuenta que vuestra forma de estar en politica ya ha sido rechazada por la ciudadania en tres comicios seguidos?.¡Hombre,por favor!.Un poco de seriedad.No inventeis cosas donde no las hay.Quim Valls sigue siendo un militante socialista y eso honra a nuestro partido y creemos que tambien a él.No hay nada extraño en que tenga que optar por su vida profesional y personal,pero sigue a disposición del partido tal y como todos sus compañeros esperamos de él.Mirad en vuestra casa que bastante teneis encima y si esto os entretiene...pues peor para vosotros.Si quereis os puedo enseñar juegos mucho más provechosos a la par que instructivos,que buena falta os hace.Salud.

Anònim ha dit...

Marigó va ser sentenciat per la cupula del psc. ja li han pagat amb 4 anys a la diputació.

Valls ja ha enviat el missatge al PSC.

Anònim ha dit...

Valls ha fet una jugada en clau interna