12 de març 2008

(349) Felicitats PSC....

Cal donar l’enhorabona als socialistes catalans per la seva espectacular victòria a Catalunya, clau per entendre la victòria de Zapatero a Espanya. Més d’un milió i mig de catalans i catalanes han confiat amb aquest partit, malgrat tot, malgrat el caos de rodalies, malgrat l’estatut, malgrat el dèficit fiscal, en definitiva malgrat la desafecció i el maltracta rebut.

S’ha vist que malgrat tot, el PP espanta més que tot plegat, el policia dolent ha fet bo Zapatero i el seu partit, però aquest resultat posa al PSC en una situació decisiva pel futur d’aquest País, i la prova de foc la tindrem en els propers mesos, la negociació del nou model de finançament.

Segons el programa del PSC, aquests defensen la publicació de les balances fiscals i un sistema de finançament de resultat concert econòmic, la pregunta és molt senzilla, ara ja no tenen excusa, els seus 25 diputats són decisius.

Si el govern socialista no dona aquest model el PSC ho denunciarà? Posarà els seus 25 diputats al servei de Catalunya o d’Espanya?
Tenim interessos diferents. Per cert aquesta pregunta no ha estat contestada durant la campanya pels diputats socialistes, un símptoma o una realitat?

Podrem aturar el PP, però si no aturem d’una vegada per totes l’espoli fiscal (2622 euros per persona/any) en aquest país patirem molt més.

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Era votant d'ERC i jo ja no vaig ser capaç de digerir el canvi de nom.

Però el que m'ha allunyat del tot ha sigut la política municipal de'n Roger Zamorano a Arbúcies. Urbanisticament sembla un cadell del president de la diputació de Castelló. Sempre te justificacions per a tot. I si ho fas pel be comú no necessites justificar-te. Les coses clares no necessiten justificacions de cap mena.

Vareu utilitzar un bonic slogan fa anys, deia:

Mans netes, però calia afegir-hi...

Mans netes i homes honestos.

Meu fallat i fa mal.

Anònim ha dit...

I tant que el P.P. espanta més!i molt més que espanta.Si no estem ben alerta d'aquí a quatre anys els tornarem a tenir governant.

Anònim ha dit...

No sóc d'ERC però, posats a tenir un partit nacionalista, el prefereixo d'esquerres que de dretes (CiU). Per tant, la davallada d'ERC (que crec associada a la ideologia radical i al tarannà destraler de part de la militància) em sap un cert greu.
Vàreu llegir l'article de la Pilar Rahola d'ahir? Si no us agrada, us suggereixo que com a mínim reflexioneu en les paraules del Carod.
Blanes és un exemple clar d'allò que "no es pot estar al govern i fer oposició". I tu, Joan, és el que vas fer 3 anys (fins el 25/07/06), i el darrer any, en posicions inverses. O s'és radical (i aconsegueixes els vots radicals però et quedes en una minoria molt minoria) o s'és responsable i es governa. Però, sobretot, com diu en Carod, el que cal és MADURAR. O sigui que deixa de vorejar-te d'adolescents fanàtics (i d'utilitzar-los). Penseu-hi, pel de de Blanes i del país.
I una altra cosa: heu pensat mai que un govern d'esquerres i responsable pot fer més per un país/regió que un govern independent (especialment si no té inquietuds socials reals)????

Anònim ha dit...

Us heu equivocat creient que el vostre enemic era el PSC.
El vostre enemic polític principal és CiU. Hauríeu d'haver acabat la feina, demostrar l'alternativa real i positiva d'un nacionalisme d'esquerres. Hauríeu d'haver fet això per enfonsar CiU, i reduir-li al màxim les cotes de poder i finançament perquè entrés en crisi i guanyessin les pica-baralles internes (just al contrari del que heu fet a Blanes, on li heu donat alè quan no tenien ni un bon líder, i en perjudici pel poble). Un cop aconseguit això és quan us hauríeu d'haver plantejat distanciar-vos del PSC.

Amb el que heu fet ERC s'ha debilitat a tots nivells i s'enfronta a una crisi important; i CiU torna a respirar i a recuperar espai, en detriment d'ERC.

Massa víscera i massa poc seny.

Anònim ha dit...

Mira de llevarte tu odio fuera de la vida publica y ya veras como con tu alejamiento de la politica y la de otros cuantos como tu sera posible que ERC vuelva a ser un partido decente,que ya lo es por sus militantes y votantes,pero no por dirigentes como tu.

Anònim ha dit...

EL TEMPS POSA A CADASCÚ AL SEU LLOC!

Anònim ha dit...

He he!!!! Sí, per això ERC és on és ara, i no on era fa 3-4 anys...

Anònim ha dit...

i algunst també, Puig us ha demostrat el perque de les coses.

marigó col.locat però sense alcaldia.

el PSC ha perdut l'alcaldia per la seva prepotencia, i ara amb aquest resultat faran el mateix