11 de març 2008

(348) "continuaré opinant, parlant i fent activitats"

Entrevista d'avui en el diari El Punt.

Afirma que la victòria socialista ha de fer reflexionar també el país, i no creu que el PSC compleixi els compromisos en finançament-


Des d'Esquerra es va plantejar la batalla com una lluita amb el PP per obtenir el sisè diputat i, en el vostre cas, conservar els dos diputats. Diumenge, però, fins i tot no en van sobrar pas gaires, de vots, per poder conservar-ne un.


-«La lluita l'havíem de fer per consolidar-los tots dos, perquè eren els que teníem. No hem tingut, però, els resultats esperats, i hem d'obrir una reflexió. Els socialistes han obtingut un resultat extraordinari. Això ha de provocar també una reflexió com a país. De totes maneres, tenia assumit que era difícil que sortís com a diputat.»


-Girona no s'ha salvat del daltabaix d'Esquerra en l'àmbit nacional.


-«Esquerra ha fet les coses malament. Perdre el cinquanta per cent dels vots no és per estar contents. No hem sabut transmetre.»


-A Blanes, els resultats no han estat gens bons per a Esquerra.-«Hem tingut un resultat similar al de les darreres municipals. És un resultat dolent, però en percentatge hem baixat més en altres llocs.»


-Heu estat en primera línia de la política aquests darrers anys. Ara, però, ja no sou regidor a l'Ajuntament de Blanes i aviat perdreu la vostra condició de diputat. Quin futur espera Joan Puig?-


«He tingut la sort que he estat en política amb vida professional. Era gerent d'una cooperativa de treball, i vaig agafar l'excedència quan vaig entrar a la Diputació. No obstant això, no he deixat de col·laborar-hi. D'aquí a unes setmanes, quan acabi la meva condició de diputat, em reincorporaré a la feina. A partir d'aquí, sóc un militant més d'Esquerra, i tinc altres projectes amb sentit de país. Un càrrec públic no és per a tota la vida i ho tenia assumit. No desapareixeré, però, i continuaré opinant, parlant, fent activitats i col·laborant amb el grup municipal.»


-Què creieu que és prioritari que defensin els diputats gironins?


-«Hi ha un tema clau, que és que les inversions en alta velocitat no tapin el dèficit històric de les comarques gironines. Això és clau en els pressupostos. Aquí hi fem vida, i això vol dir inversions. Quan surtin les xifres haurem de mirar les inversions destriant els números de l'alta velocitat.»-


En l'àmbit estatal, el PSOE ha tornat a guanyar, i el PP també creix. Quina valoració global en feu?


-«És clar que el PSOE guanya a Catalunya. Aquest milió de vots de diferència amb el PP li aporta la clau. Aquest esforç de Catalunya dóna la victòria al PSOE, però no tinc clar que això tingui repercussió en positiu al nostre país. Hem salvat Espanya del PP, però no ens hem salvat nosaltres mateixos. No crec que el PSC compleixi els compromisos promesos en finançament. I m'agradaria cremar-me, i haver de dir que m'he equivocat.»


-Vau quedar amb un dels altres candidats blanencs, Alícia Sánchez-Camacho (PP), que aniríeu a sopar després dels comicis, i que qui assolís el sisè diputat pagaria la mariscada. Cap dels dos ha sortit elegit. No hi ha diputat, però... hi haurà mariscada?


I com ho fareu a l'hora de pagar?- «Anirem a dinar tranquil·lament i que cadascú es pagui el seu. Des del punt de vista blanenc, em sap greu que no hagi sortit cap dels diputats que s'havien presentat.»


9 comentaris:

Anònim ha dit...

M'agrada veure que els ciutadans aposten per la tolerància i la inclusió de tothom. Em sembla adivinar que la idea de Catalunya és àmplia i extensa i tothom hi és convidat. Aquest PSC és el que m'interessa el que cerca satisfer i tenir cura de les PERSONES de Catalunya i ho fa extensiu a la resta de l'estat i del món. Pels nostres propis interessos no és bo radicalitzar ni enfrontar a la gent. Per això els partits que creuen necesari fomentar la discòrdia i el fetge entre els ciutadans, uns amb un intrasigent espanylisme, els altres afirmant que hi ha bons catalans (els seus) i que la resta són traïdors a la nació per defensar les seves idees n'han sortit perjudicats.
És incoherent està a missa i alhora repicar campanes, és incoherent defensar una bona immigració i alhora menyspreuar les altres visions del nostre país.
No estem oprimits, no estem privats d'expresar-nos i fomentar la nostra cultura.Les grans revolucions ideològiques i permanents són les que impregnen tots els estaments i institucions d'una manera constant i no agressiva, el contrari provoca rebuig i a la primera oportunitat recessió.

Anònim ha dit...

Si ha salido elegida una candidata de Blanes,la SENADORA ELECTA PEPA CELAYA,o sea la Pepa de aquí,la nuestra,no una paracaidista ciclica como la Sra.Sanchez Camacho que se puede ir con su odio a hacer de tertuliana,mendigando protagonismo o tu mismo,pero a tí me parece que ni de tertuliano.Llevaos vuestro odio,el tuyo y el de la Sanchez Camacho,fuera de la vida politica de Blanes.Y ahora a ver como nos defendemos del odio que tu has promocianado con tu pacto municipal dando entrada a esos dos personajes del PDB en el gobierno del titere Trias.¡Qué pena!,pero no hay mal que cien años dure...ni cuerpo que lo resista.

Anònim ha dit...

Es veu qui acompanya el PSC, son veritables nazis plens d'odi cap a catalunnya, no teniu vergonya

endavant esquerra

Anònim ha dit...

L'unic NAZI que hi ha Blanes es en Joan Puig, i ademés ple d'odi cap als socilistes. Apart de donar l'alcaldía al PDB, es capaç d'anar a sopar amb una fatxa declarada com la "Alicia en el pais de las maravillas" que s'ha fartat d'insultar a Catalunya.

Anònim ha dit...

Us pujarà la pressió a tots i això és molt perillós.El país necessita més tranquil.litat.

Anònim ha dit...

Joan, que fas avui al matí? Anem a fer una volta pel passeig?

Anònim ha dit...

La vida segueix i en puig ha donat una lliço de comportament, molts el trovareu a faltar si el seu partit no el recupera.

Ell te projectes ho diu, i estic segur que els te

Anònim ha dit...

¡com és que no l'han posat com a substitut d'en Puigcercós?

Anònim ha dit...

Porque no lo quieren ver ni los suyos,o sea que fijate los que le hemos sufrido en Blanes.Adios Juanito adios.Buenas noche y ... buena suerte.JFO