05 de març 2008

(337) El lerrouxisme del PSC/PSOE .

Article diari de girona.-

El problema d’aquestes eleccions no és el PP. El veritable problema és que el PSOE (PSC) guanyi de carrer, i ho faci a Catalunya de manera clara, aquest és el veritable problema.

El PP ho diu a la cara i el PSOE(PSC) amaga les seves intencions, la memòria és curta, i només caldria recordar la majoria absoluta del PSOE(PSC) de Felipe González per recordar les veritables intencions d’aquest partit.

Però el que està fent la sucursal del PSOE a Catalunya, supera tots els límits, segons publicava aquest cap de setmana aquest diari, aquesta sucursal (PSC) va realitzar un acte electoral a Girona (barri de Taialà-Germans Sabat) tot en castellà, i l’acte el van protagonitzar el Conseller Nadal, l’alcaldessa Pagans i el candidat Sáez, sento vergonya i tristesa.

Cap vot del catalanisme polític pot anar a cap d’aquests dos partits, ni PP, ni PSOE(PSC), en el cas dels primers no hi tinc cap dubte, però en el cas dels segons em preocupa molt que no ens adonem de l’engany dels socialistes, són tant o més perillosos que els mateixos populars.

El lerrouxisme va ser molt perillós, la gent de l’època republicana els va posar al seu lloc, els va expulsar democràticament de la societat. Ara cal tenir els ulls més oberts que mai i denunciar aquestes actituds. Cap vot del catalanisme polític pot anar a un partit espanyolista com el PSOE(PSC) que a més menteix cada dia quan parla de Catalunya.

Si després de trenta anys de democràcia, a Girona, els representants polítics, han de parlar en castellà, val més que pleguem, si, a més, actuar d’aquesta manera té premi electoral, ja no entenc res.

En els anys trenta un partit, el Partit Republicà Federal de Alejandro Lerroux va actuar d’aquesta manera, va enfrontar les classes populars d’aquest País. Per sort les persones van reaccionar i li van donà una lliçó.

Jo demano el mateix, cal denunciar aquesta actitud, en ple segle XXI. És pura vergonya el que van fer els representants del PSC a Girona, i no és solament un cas aïllat, ho estan fent constantment al llarg del País, utilitzant la llengua en clau electoral, malbaratant els esforços de la immersió lingüística per guanyar vots i després diuen que defensaran aquest País.

Aquesta utilització lerrouxista de la cultura catalana que realitza el PSC, no li pot sortir gratuïta, la seva actitud és un insult per totes aquelles persones que des del catalanisme hem fet esforços per tenir un país com cal, és un insult per tots aquells que tenim arrels en les nostres famílies de procedència d’altres parts de l’Estat.

El PP és l’extrema dreta, però això no pot ser excusa per no denunciar les actituds anti-catalanes del PSOE (PSC), el xantatge de Radio 4, si Esquerra votava la llei de la memòria històrica, les practiques lerrouxistes de fins i tot els sectors més catalanistes del PSC, el trist paper dels diputats de la sucursal del PSOE votant a favor de la secessió lingüística del català (estatut valencià) la nul·la incidència dels diputats gironins del PSC en la presa de decisions, la nul·la preocupació pels problemes de les comarques gironines, i votant fins a sis vegades en contra del que ells mateixos van votar al Parlament de Catalunya.

Cal un vot útil, que el PP no ens amagui el camí cap a la llibertat, que el PP no faci bo el lerrouxisme del PSOE(PSC). Aturem aquells que demanen el vot contra aquest País.

Ni PP, Ni PSOE (PSC) pensen en Catalunya, utilitzen Catalunya en benefici propi i electoral espanyol, ho hem vist en els cara a cara Rajoy –Zapatero.

A Catalunya tenim més pluralitat, existeix vida intel·ligent més enllà d’aquests dos partits. ERC, CiU, i Iniciativa tenen l’obligació d’encapçalar un nou marc. Caldrà superar ideologies per pensar en el País, el proper 9 de març hi tenim una oportunitat, aturem el bipartidisme, el lerrouxisme i l’espoli fiscal.

Joan Puig

1 comentari:

Anònim ha dit...

I jo em pregunto, com podeu donar encara suport a aquests partits? un psc que està desnacionalitzant el país, qui en té la culpa? qui consenteix això?