03 de gener 2008

(258) La perifèria tindria que estar unida

Les primeres enquestes cara el proper 9-M, destaquen que els dos grans partits espanyols s’encaminen a un empat tècnic, és a dir que s’acosten i per tant o fan un gran pacte a l’estil alemany o qui guanyi pacta amb la perifèria.

És aquí on és tindria que fer-se una gran esforç per plantejar un canvi del model, CiU, PNB, BNG, EA, Nafarroa Bai, IC, CHA i Esquerra i fins i tot Coalició Canària tindríem que plantejar un pacte de mínims sobre el model d’estat, que inclogui el model de finançament i altres reformes democràtiques a plantejar a l’opció guanyadora a Espanya.

Pot semblar una utopia, però la manca d’unitat d’acció sempre ens acabar debilitant, podríem dir que sempre guanya la banca i la banca és Espanya, la tàctica fins ara sempre ens porta a perdre.

Tant el PP com el PSOE saben que sempre un dels partits perifèrics abaixa la guàrdia, ara PNB, ara CiU, ara Coalició Canària o ara Esquerra, però algú acaba picant per omplir el cove, acabem acceptant la misèria perquè ja estem a la misèria, d’aquesta manera no podem continuar.

Acceptar la misèria ens porta a la decepció, caldria plantejar un gran acord de les forces perifèriques per pactar unides amb Espanya, Galeusca no serveix, ja ho vam veure amb la reprovació de la Ministra Álvarez, calen noves eines i noves maneres.

No sempre tindrem un empat tècnic, cal aprofitar que de moment les dues grans forces espanyoles encara no és posen d’acord, cal aprofitar l’ocasió.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

La perifèria són ells!

Anònim ha dit...

Puig, tu si que ets periferic!!! Quin nivell que tens...

Anònim ha dit...

Fins i tot en Puig us pot, quin nivell, quina rabia li teniu, ell us ha fet xupar sang

Anònim ha dit...

Puig per cert va ser el primer que va denunciar les extraccions de sorra dels anys 90, que ens han portat la sitauci'o del passeig.

On eren tots aquells que ara es lamenten....callats com ....

Lamentablement Esquerra ha tornat a tenir rao

Anònim ha dit...

Tambe esquerra avisat de les consequencies de desdoblar la N-II pel vilar i per el port.

tindra rao?

Anònim ha dit...

Ets patetic i periferic, jo no.
Visca la CUP!!

Anònim ha dit...

Perdona en tot cas serien les CUP,

abans de parlar, informa't, ja que sinò si que sembles patètic

Anònim ha dit...

Efectivament, la veritat fa mal a segons qui, i és cert que ERC i alguns pescadors es van quedar en solitari denunciant els milions i milions de metres cúbics de sorra que es van extreure del fons marí de just davant de les platges de Blanes.

I el que va cometre tal extracció va ser el ministeri de foment de l'Estat, amb el company de partit de Marigó al capdavant, José Borrell, amb plena implicació de Maria Dolors Oms i Bassols, la mateixa que havia impulsar uns pocs anys abans la construcció del PATÈTIC Passeig de Mar avui destruït.

Les extraccions de sorra i el mateix Passeig de cartró-pedra dels socialistes: això sí que és patètic!!

Anònim ha dit...

Mira Juanito,te voy a regalar un pronostico para este año.
Para ti en lo personal mucha salud,si,ese es mi deseo.
En lo politico tu vas a conseguir que haya tres dìputados socialistas por Girona en las proximas Cortes,y una senadora de Blanes con bastante más criterio y responsabilidad que tú o la Sra Sánchez.
Buen trabajo chaval.

Anònim ha dit...

el dia dels inocents ja ha passat, potser hi ha gent amb seny, però dir que la Pepa té criteri...

CUllons nomès cal veure la demagogia i el teatre que fa en les seves interminables intervencions en el Ple

Anònim ha dit...

Votar socialista és un suicidi. Ja ho podeu veure i tocar en el desastre del Passeig de Blanes i tot lo que això comportarà per a l'economia i el futur del poble. Aquesta gent del PSOE ens portaran a la ruïna a tots.
Si ens volem acabar d'enfonsar, votem socialista.

Anònim ha dit...

La mania al puig, es perque diu veritats com un temple.

Pepa senadora per questio de quota. i queda fora el bruguera, els bons liquidats Puig i Bruguera i els mediocres premi Canet i Pepa

Anònim ha dit...

NOTA PER A LA PREMSA.

Un 50% de la militància del PDB, entre els quals hi ha 9 persones de les quals estaven en l'última llista electoral, decideixen abandonar el partit al no voler dimitir els dos regidors (Anselm Ramos i Fernando Gómez) que són la imatge del partit.

Fa dos mesos el partit els va donar suport i un vot de confiança però segueixen demostrant no estar a l'altura dels seus càrrecs polítics.

Una vegada acabada la cavalcada de reis, entenem que era el moment d'afrontar la situació interna actual del partit, desprès de 6 mesos de govern, un sector important del partit se sent enganyat i manipulat, no hem d'oblidar que el PDB tenia una línia molt definida amb la que ens vam comprometre durant la campanya electoral, els fruits de la qual van ser l'esforç de tots, i no s'ha respectat.

Des de l'inici es va especificar que el partit i la revista PROA no eren la mateixa cosa, a pesar de tenir punts coincidents.

És innegable que en el partit hi ha dues línies totalment oposades, que entenem s'han generat arran de la dolenta gestió de qui ens representen, perdent-se els valors inicials que representaven al PDB i adquirint molts dels quals criticàvem:

1 . Aquest sector o escissió del partit, demana disculpes (en la part que li correspon) a totes aquelles persones, familiars, amics o coneguts que han confiat en nosaltres, igual que a entitats, premsa, o partits polítics que hagin pogut sentir-se ofesos per les formes i la falta de respecte que han estat tractats per qui representen al partit.

2 . Les 1.117 persones que vam votar al PDB crèiem en els valors democràtics de transparència, canvi, integritat, diàleg, honestedat, consens, etc.… Aquesta era la nostra manera de ser diferents, i en el seu lloc, ens hem trobat amb una situació dictatorial que ens ha fet sentir utilitzats, enganyats, i no identificats davant una majoria de les actuacions dels nostres dirigents

3 . La imatge del partit (representada pels seus dos regidors), amb les seves actuacions han aconseguit en 6 mesos de govern, la pèrdua de credibilitat i de confiança d'un percentatge molt important dels nostres votants i militants. A més del rebuig de la resta de la població, amb les seves actuacions lamentables.




4 . Els qui representen al PDB (encara que en realitat en lloc de denominar-se PDB hauria de denominar-se PDA), estan molt més pròxims a CIU que a les bases del partit, oblidant-se que és un partit assembleari, i que són aquestes bases qui els han permès estar on estan.

5 . De seguir en aquesta línia el PDB, no té cap futur, ni suport popular, i sens dubte l'únic gran beneficiat és CIU atès que ens utilitzen per “para-cops” en tots els punts conflictius, ja que ni tan sols se li exigeix que compleixi amb els pactes que li van dur a obtenir l'alcaldia. I quan hi ha una mica bo de les regidurías que controlem, ha de ser l'alcalde qui ho exposi davant la premsa, beneficiant-se políticament. Ha saber si de mutu acord.

6 . Les més de 1.100 persones que van votar al programa del PDB, i tot el teixit social de la nostra població no es mereixen aquest tracte. I per això, els qui realment crèiem en un partit independent de Blanes i per a Blanes, hem decidit marxar
al no sentir-nos identificats amb aquesta manera d'actuar (escàndol Víctor Bassols, Revisions mèdiques, David Meca, Basquet Blanes, AAVV, Twirling, Canaris, barrakes, etc. etc.

7 . Lamentem també la falta de transparència i la falta d'informació a la població i al propi partit.

8 . Tampoc ha interessat crear una estructura de partit operativa. Durant aquest període de la legislatura, ens hem anat adonat que no era un partit democràtic, ni assembleari, com crèiem inicialment. I cada vegada més, ha estat un partit propietat en exclusiva d'una persona que ha actuat a la seva manera.

9 . Entenem que s'ha estat utilitzant a la militància només per a la feina bruta, aprofitant-se de la seva bona voluntat, i utilitzant acusacions falses sistemàticament, aquests Senyors a dia d'avui solament estan representant a un reduït grup de persones que en la seva majoria els donen suport per interessos personals directes, indirectes, o per temes familiars.

10 . Per tot això, davant la negativa actual de dimitir els màxims responsables d'aquesta situació i veient que el PDA esta defensant els valors que sempre havia criticat el projecte del PDB, per ètica ens anem del partit. Ja esta bastant bruta la política perquè l'embrutin encara més.

Blanes 11/01/08.
Signat en el seu nom Un 50% de la militància del partit