23 d’agost 2008

(475) IC-EUiA amb el vist-i-plau del PSC s’ha carregat el Govern d’Entesa

I encara no s’han adonat que han trencat l’acord de govern (per segona vegada) i que han posat a les portes de la Generalitat a CiU

Si no s’arregla el finançament (reducció de l’espoli fiscal), i els 25 diputats del PSC votant els pressupostos, o moció de censura o eleccions anticipades, estic plenament d’acord amb Joan Tardà.

En la tramitació parlamentaria a Madrid de l’estatut, Artur Mas va demostrar que valia més l’ambició personal que l’ambició de País, i ara ha estat Joan Saura, Conseller “in pectore” que ha traït al País i al Govern d’Entesa.

El govern d’Entesa va pactar desenvolupar l’Estatut i vetllar pel compliment d’aquest per part del Govern Central, “l’extraordinària jugada” del líder d’IC amb el vist i plau del President de la Generalitat, José Montilla, passarà als anals de l’historia política catalana.

I passarà als anals pel que ha comportat aquesta traïció al País i al Govern d’Entesa. El duet s’ha fet “l’harakiri” i l’ha fet al País. Ja mai més serà el mateix, han trencat per molt de temps un govern progressista a la Generalitat de Catalunya, ara caldrà veure si CiU estarà a l’altura del moment (F. Homs: el que dius cal demostrar-ho), o un cop més preferirà el negoci, que el País.

El pacte de la vergonya de Joan Saura amb “de la Vega” amb el vist i plau del nou cap del PSC, Celestino Corbacho (ja ha decidit lliurar gratuïtament els 25 diputats del PSC a la foguera) incompleix els acords de govern, però sobretot traeix el catalanisme polític d’esquerres, fins i tot el diputat i amic Joan Herrera, sempre convincent, va abaixar la credibilitat política en la seva darrera intervenció en la Diputació permanent.

Esquerra va fer una aposta de govern sincera i de risc, (en el seu dia hi vaig votar-hi a favor, malgrat tenir reticències) i n’ha rebut les conseqüències negatives per culpa dels incompliments dels seus socis, primer amb la traïció de l’estatut, i ara amb la traïció del finançament (ZP ho sabia i s’ha demostrat, IC i PSC com a molt anaven de farol) ara li toca reaccionar, ara li toca encapçalar un nou pal de paller de la política catalana, i si això vol dir una travessa llarga, caldrà fer-la, però no podem seguir aguantant mentiders i traïdors.

Espanya ens donarà el que vulgui, com sempre ha fet (misèria) només un País enfortit políticament i socialment podrà afrontar els nous reptes de l’independentisme, ho torno a repetir, a Espanya només cal dir-li el dia i hora per la declaració democràtica i unilateral d’independència.

14 comentaris:

Anònim ha dit...

felicitats per dir quatre veritats.
salut i sort, a girona ho tens díficils amb aquests plantejaments

Anònim ha dit...

"a Espanya només cal dir-li el dia i hora per la declaració democràtica i unilateral d’independència."

No teneis cojones a hacerlo, se vive demasiado bien chupando de la teta del estado. Además ¿Donde vais a encontrar otro país que sean lo suficientemente gilipollas como para comprar vuestra mierda?

Pero no me malinterpretes, para mi los catalanes no sois españoles: sois una plaga. El día que los españoles recobremos la razón y os pateemos el culo finalmente de España (la única forma que teneis de largaros) lo celebraré con una buena copa de cava Freixenet, que ahora es valenciano gracias a subnormales como tú.

Lo único que se puede negociar con los catalanes es en que nalga de su grasiento culo hay que darles la patada. Y eso ya me parece trandigir demasiado.

Anònim ha dit...

Y otra preguntita que sé que no me vas a contestar:

¿Por qué se queda Cataluña con los impuestos del tomate frito Apis, intregramente elaborado en Extremadura?

Los extremeños curramos de sol a sol para que los catalanes nos esquilmen. ¡Nacionalización de las empresas catalanas ya!¡Catalanes fuera de Extremadura!

Anònim ha dit...

vas equivocat els inpostos de l'apis es queden a madrid.

salut i independència

Anònim ha dit...

estic d'acord cal ésser contundents i coherents, ara a girona farem alguna cosa?

salut

Anònim ha dit...

"vas equivocat els inpostos de l'apis es queden a madrid."

No, no me equivoco. Apis está domiciliado en Cataluña, por tanto los beneficios y los impuestos se pagan en Cataluña. Los extremeños ponemos los recursos y la mano de obra y los catalanes se llevan los beneficios y los impuestos.

¿Se contabiliza eso en las balanzas fiscales?

Independencia sí, pero de Cataluña.

¡Catalanes fuera de Extremadura ya!

Anònim ha dit...

el que et fot, es que tenim totes les ganes de marxar d'espanya, espanya ens costa molts diners

Anònim ha dit...

Espanyolisme amb aval catalanista

Si no fan un canvi de rumb -i sembla improbable que el facin-, ERC i ICV van a la deriva electoral. ERC pot passar de 21 diputats a només 15 o 12, i ICV es pot convertir en una força merament testimonial. I el pitjor és que no és culpa dels seus adversaris, sinó d'elles mateixes. Han estat elles les qui han decidit convertir-se en l'aval del PSC i donar-li carta de naturalesa catalanista en el segon tripartit. El projecte polític del PSC és el mateix que el del PSOE, i el del PSOE, no ens enganyem, és una còpia acolorida del del PP. L'única diferència entre ambdós projectes és que el del PP és més honest perquè no menteix. El socialista, en canvi, més sibil·lí, avança vers el seu objectiu per mitjà d'aproximacions successives d'aparença imperceptible però devastadores. L'última la trobem en la desaparició de les sigles al·lusives al País Valencià en la denominació del PSPV-PSOE. "És per oferir una imatge de renovació", han dit. És a dir, que el Partit Socialista es renova anant cap enrere fins a situar-se en ple franquisme. De fet, un dels objectius del seu projecte espanyolitzador -ja es pot sentir en boca de molts socialistes- és el canvi de denominació de Catalunya pel de Comunitat Catalana.

Aquest és el partit al qual ERC ha lliurat el govern del país. Un Partit Socialista tradicionalment perdedor a Catalunya que necessitava l'aval dels independentistes, per una banda, i dels ecologistes, per l'altra, per presentar-se com una força "catalanista i d'esquerres". I mentre el PSC es dedica a espanyolitzar el país dient que aquesta és "la Catalunya que sap on va", la direcció d'ERC, a través del seu secretari general, Joan Ridao, ens diu que el PSC s'ha catalanitzat. Arribats aquí, però, hom ja no sap si ERC se'n riu de nosaltres o ha decidit suïcidar-se, perquè la percepció que tenen bona part dels seus votants -recordem la trompada que va patir en les passades eleccions- no és que el PSC s'hagi catalanitzat, sinó que ha estat ERC qui s'ha espanyolitzat. Pel que fa a ICV, les declaracions del seu secretari general, Jordi Guillot, dient a ERC que no convé "posar línies vermelles" al govern i emplaçant els seus socis a fer que el tripartit no sigui un accident en la història de Catalunya són prou eloqüents. ICV necessita el PSC com l'aire que respira, perquè és l'únic partit que li garanteix una sobredimensió de la seva representativitat real. Això no obstant, cal agrair la clarividència de Guillot en percebre que el segon tripartit serà vist per la història com un accident. El problema és que aquest accident no afectarà només els qui l'han causat, sinó tot un país.

Victor Alexandre

Anònim ha dit...

"Pais valencia"

Ya están los nazis de ERC rebautizando a los demás. A ver so catetonio, escribe mil veces: "El nombre oficial de valencia es Comunitat Valenciana no Pais Valencia".

Y ahora, dejad en paz a los valencianos, que ya os han dicho que no os quieren ni ver por allí. Ni un puto escaño habeis sacado en Valencia, so nazis.

Anònim ha dit...

felicitats victor, pel que escrius, estic completament d'acord, ara o esquerra fa el canvi o tots a casa per una bona temporada

Arnau Estanyol ha dit...

¿Y tu te llamas valenciano a ti mismo?: demuestranoslo: escribe en la lengua de valencia y no en la de Castilla.
Si no, es que hablas sin saber de qué.

Anònim ha dit...

El extremnyo mal nació es mas bien tonto del culo. Mira yo soy de Soria i reconozco que Cataluña tiene razon. Estais chupando de la teta i esto se ha acabaooooo.
Sin cataluña extremadura no habria llegado a donde ha llegado pero no lo reconocereis nunca, os falta clase

Anònim ha dit...

Desde Barcelona te digo....verguenza siento de que nos puedan identificar contigo y con tus actitudes racistas y facistas. Este no es un medio de libre espresion, tu lo has convertido en una plataforma xenofoba.

Anònim ha dit...

"a Espanya només cal dir-li el dia i hora per la declaració democràtica i unilateral d’independència."

Ànims, cada cop és més a prop!