27 de gener 2008

(275) El meu darrer plenari, més de 12 anys de regidor de Blanes

“Puig plega, però no desapareix” aquest era el titular del Diari de Girona que recollia la noticia de la confirmació de la meva renuncia com a regidor a Blanes, crec que el titular ho diu tot.

Està clar que aquest dilluns posaré fi a més de 12 anys de regidor, però també tinc clar que la feina segueix i penso assumir els compromisos que Esquerra de Blanes m’encarregui.

Dotze anys donen per molt, i et permeten sobretot aprendre, i sempre estaré agraït a tota la gent que m’ha permès ocupar aquests espais de la vida publica blanenca.

Des dels rivals polítics, als treballadors de l’Ajuntament, passant pels professionals dels mitjans de comunicació i els ciutadans que al llarg d’aquests anys s’han acostat per exposar-nos els seus problemes o propostes o fins i tot crítiques, gràcies a tots i a totes, ens seguirem veient, i sobretot podeu comptar amb mi.

Article publicat al Diari de Girona “Joan Puig” per Narcís Serra

El proper ple de Blanes, que és demà dilluns, serà el darrer com a regidor del representant actual d'ERC, Joan Puig. Així ho confirmava aquesta setmana amb un dinar amb la premsa. El polític republicà, desprès de més de 12 anys al servei del poble, s'acomiada de l'Ajuntament.
D'ençà la democràcia, Blanes ha tingut cinc alcaldes, més ben dit, una alcaldessa i quatre alcaldes: dos socialistes, Maria Dolors Oms i Josep Marigó, i tres convergents: Fèlix Bota, Ramon Ramos i l'actual alcalde, Josep Trias. En Joan Puig ha sobreviscut políticament als darrers quatre.

LA SEVA CARRERA POLÍTICA EN aquest curt espai de temps ha estat intensa. Es presenta per primer cop l'any 1995, quan ERC feia dues legislatures que no tenia representació al consistori. Aconsegueix ser elegit regidor i el seu vot és decisiu per escollir l'alcalde: sap treure el màxim rèdit dels vots. Aconsegueix ser president del Consell Comarcal, més endavant vicepresident de la Diputació. Un creixement d'ERC espectacular a àmbit general fa que els republicans treguin uns resultats històrics. Joan Puig encapçalava per tercer cop la llista d'ERC a les municipals de Blanes i aconsegueix, per primer cop, representació plural. Mesos després, assoleix un impossible: sortir escollit diputat per les Corts de Madrid anant de segon. Joan Tardà, Joan Puigcercós i Joan Puig han estat les cares més visibles dels diputats republicans a Madrid.

Però tornem a la política local de Blanes, que és on veritablement Joan Puig es va fer animal polític i on ha volgut desenvolupar les seves idees i les seves propostes. La seva trajectòria ha estat molt sovint acompanyada de polèmica. Ha estat i ha volgut ser el centre de l'huracà. Ha sabut negociar els seus procediments i treure'n el màxim rendiment. A vegades ha estirat massa la corda; amb el que això comporta: contrincants, adversaris i molt sovint, encara que ell no ho vulgui admetre, enemics.


UN DELS ENCERTS QUE TINGUÉ i ningú li pot negar és que va ser un dels pioners en la defensa del medi ambient, i defensor ?acèrrim dels espais naturals que envolten la nostra vila. És de justícia dir que va ser el primer polític - quan encara no era ni regidor- que va alertar la població del perill d'urbanitzar Pinya de Rosa. Anys després, la societat civil es mobilitzaria per salvar aquest indret de la Costa Brava.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Gràcies Joan per tot i molta sort per la Conxita. I encara et queda molta feina a Madrid. Una de l'Ajuntament

Anònim ha dit...

alguns demà segurament estaran més contents, "Puig plega" s'equivoquen i molt.

Ens podrà agradar o no, però en Joan ha treballat i ha deixat petxada al seu pas per l'Ajuntament.

Mai he votat Esquerra, però reconec la seva tasca per Blanes i pel País.

Espero que surtis diputat.

Anònim ha dit...

tens raó, alguns quedarem descansats, ara serà possible un tripartit a Blanes.

Marigó, salmeron i conxita.

Puig se va, i se va lejos.

Anònim ha dit...

com a mínim la gent de progrès s'ha sentit comòde amb Esquerra.

Endavant i força

Anònim ha dit...

espero que tinguis sort, però per sobre de tot no deixis de lluitar.

Si a girona no entenen el que has fet, canviem girona

Anònim ha dit...

Per fí, esquerra pujarà a Blanes. per fí esquerra tindrà credibilitat.
Gràcies per marxar.

Anònim ha dit...

Gràcies socialiste demostre el que representeu.

Anònim ha dit...

Gràcies, Joan!
seguirem sent coherents, intentarem ser com has sigut tu. en política no tot s'hi val, els socialistes això encara no ho saben. els de la secció local continuarem treballant amb tu!

sociates, ni us ho imagineu: qui no va voler fer-vos equip de govern, va ser la secció local.

Anònim ha dit...

Molt ben dit, marigó i salmerón encara és pensen que son els reis del mambo

Anònim ha dit...

Quina barra!.Adeu macu.Llevate todo el odio que tienes dentro,tambien llevate tu caradura y tu forma de demagogizar la vida politica.Eres seguramente el peor politico que hemos tenido que sufrir en Blanes y quiza tambien la peor persona.Egoista,manipulador,embustero,egolatra ,falso y desleal.Una joyita.JFO

Anònim ha dit...

Jfo! et poden les entranyes sociates. deixa-ho, home, no és bo per la salut. saps que, de lluny, és el millor que ha passat pel consistori. Visió de futur i coherència. No com vosaltres, que us doblegueu i utilitzeu la maquinària socialista per desprestigiar, per insultar, per fer correr mentides i per combatre l'adversari de la manera menys digne possible. i tot, per tapar les vostres vergonyes.

Anònim ha dit...

Es veu que no podeu, encara no us heu donat compta que en Marigó us ha engenyat.

Ell va perdre l'alcaldia per la seva incapacitat de trobar socis.

el temps donarà la raó a Esquerra

Anònim ha dit...

Missatge per a navegants (socialistes):

En Joan Puig és d'ERC. La Conxita Boldú també és d'ERC.

Jo no sé si alguns il·luminats socialistes tenen un Tarot o una bola de cristall per a predir el futur, però la gent d'Esquerra Republicana de Blanes, és gent més prudent que els "Nostradamus" socialistes.

Endavant Joan, endavant Conxita, endavant amb la feina ben feta.