14 de juliol 2007

(128) “El que passa a la resta del mon no m’importa........”

(128) Amb aquestes paraules Joan Salmeron (ex regidor d’EUiA i responsable de Cooperació i ajut al tercer mon) contestava a la primera meva intervenció en el plenari d’organització celebrat ahir a la nit a la Casa Saladrigues.

Hi ho deia en nom d’un partit que sempre presenta mocions o propostes al plenari que parlen i afecten a països de tot el mon, que sempre volen demostrar que són els mes solidaris de tots els partits, però ahir el seu portaveu va estar desafortunat, i ho va estar encara més perquè el seu argument i el del PSC per oposar-se en aquest punt del plenari no era cert.

El motiu per votar en contra era que la representació de l’Ajuntament als consells d’administració de les empreses municipals no era ajustat a la representació dels grups polítics, cosa que no és certa. En les dues empreses és produeix un empat entre representants del govern i l’oposició (CiU,PP i PDB 6 i 4 representants, el mateixos que PSC, EUiA i Esquerra), per tant qualsevol decisió d’aquestes empreses necessitant que un grup de l’oposició voti amb el govern, el mateix que passa en el plenaris municipals.

Qualsevol altre proposta passaria per augmentar la representació d’un dels grups municipals, és a dir augmentar injustament un representant a PSC o EUiA o Esquerra, com que a efectes pràctics, l’empat garanteix la mateixa situació del plenari, vam acordar donar-hi suport.

Si PSC i EUiA volen seguir vivint de la “pataleta” allà ells, a nosaltres no ens hi trobaran. Esquerra vol que Blanes tiri endavant, queda molta feina per fer i amb diàleg i consens és poden fer moltes coses. Esquerra ens importa el que passa al mon, perquè Blanes també forma part del mon.

20 comentaris:

Anònim ha dit...

Quin canvi més sobtat ha fet en Salmeron en pocs dies, després d´haber passat a l´oposició! Ara resulta que no li interessa el que passa al món! I Blanes ón està? A Júpiter???
Aquest personatge no és gens creïble, només cal sentir les seves declaracions d´ahir i els esperpèntics i surrealistes "bolos" que fa còrrer per Blanes, que no se´ls creu ja ningú.
Si aquest senyor no canvia d´estratègia, acabarà amb la poca credibilitat que li queda. Oposició constructiva, Sr. Salmeron!
Ah! Una mica de valeriana no li farà gens de mal, al contrari.

Anònim ha dit...

I aquests són els que volen fer oposició conjunta EUiA-PSC?

Quina mena d'oposició, Déu n'hi do...

Potser comencen a assemblar-se Salmerón-PSC a l'antiga Proa, que quan els hi convé per interessos personals o partidistes no volen saber res del món que ens envolta, en pla aïllacionista.......

Quin serà el dia que las izquierdas oficiales o d'"etiqueta", deixaran de mirar-se el melic i de creure's que són el "centre del món"?

Anònim ha dit...

Quin paper ahir en el plenari, per sobre de tot destacava el vermell del quim valls, se li notava que estava vermell encara pel disgust de no governar, per culpa del seu mateix lider.

Anònim ha dit...

la fotografia és fantastica, és la prova de l'engany de marigó i la seva prepotencia.

Quin paper,com a simpatitzant d'IC expresso la meva emprenyada cal a la gent d'EUiA pel seu tris paper d'estrasa del PSC-

Felicitats a Esquerra, ho han fet de pebrots.

Anònim ha dit...

No vull ni imaginar-me si aquesta frase "No m'importa el que passa a la resta del món" l'haguessis dit tu, Joan.

T'haurien acribillat, tractan-te d'insolidari, de provincià, cap a munt, de feixista, racista, de nazi... ¿No veus que la "patent" de la "solidaritat" i l'"internacionalisme" la tenen ells?

Aquí es demostrat altre cop que quan algun socialista o ecosocialista exerceix amb disbarats (per conveniència del seu partidisme o del seu ego), la gent republicana, respon amb arguments, i demostra amb paraules i fets que, a la pràctica, els socialistes i ecosocialistes, quan els hi surt a fora el subconscient, exerceixen tan de dretes (o més) que CiU, el PDB o el PP junts.

PSC-EUiA, la dreta amb vernís d'esquerres.

Sr. Marigó, ¿veu com es pot pensar diferent, com fem per aquí, i sense insultar?
Prenguin-ne nota, en el seu nou paper a l'oposició, vostè i el seu inseparable company en Salmerón.

Anònim ha dit...

ERC vol que Blanes tiri endavant??? però si ja han tingut 7 anys i pico per fer-ho i encara van amb la mateixa frase.

Anònim ha dit...

gràcies per mantenir-nos informat.

segiu endavant.

Anònim ha dit...

Resposta a l'anònim de les 12.22h.:

Que hi hagi 8 regidors d'ERC a l'Ajuntament i veuras com Blanes tira endavant.

Amb només 1 o 2 solitaris regidors, i tot un ex-alcalde posant pals a les rodes als 1 o 2 regidors, amb el seu poderós grup socialista+ecosocialista, com vols que Blanes tiri endavant...?

No vulguis carregar la culpa dels mals de Blanes a una sola o 2 persones.

A un o 2 regidors, els falten 9 o 10 companys de partit per arribar a tenir la majoria d'11 per a poder-los responsabilitzar o culpabilitzar dels mal de Blanes.
i 9 o 10 regidors són molts...

Quan ERC tingui 8 regidors, tindras coneixement de causa per saber si Blanes tira endavant o no.

I, com a mínim, si aquest nou govern s'escolta una mica la veu d'ERC, i s'apliquen les accions acordades en els 50 punts, llavors es veurà si Blanes va una mica millor i tira endavant que en comparació amb aquests passats 4 anys o no.

Veurem, atents, la feina (o no-feina) de cada grup polític (del govern i de l'oposició) aquests propers 4 anys...

Anònim ha dit...

estic d'acord, seguim endavant, donem una lliço a la prepotencia socialista.

Anònim ha dit...

La gran mentira es decir que ERC está en la oposición.Si vota la investidura del alcalde no esta en la opopsición,está como siem pre queriendo ser un poder encubierto al servicio de no se sabe bien quien. Bueno si se sabe que esta al servicio de la megalomania y demagogia del Sr.Puig y posiblemente al servicio de otros intereses que n o se preocupen ustedes se conoceran en el tiempo.
Ya está bien de mentir Sr.Puig.

Anònim ha dit...

Al JFO socialista de les 16.42.

Tu fas com aquell guàrdia civil de fa alguns anys, que va pel carrer, veu un gitanet, el deté, l'escorcolla, a la butxaca li troba un duro (5 ptes.), i li diu: "Ahhhh, así que has robado este duro, ¿verdad?".
El gitanet li respon: "Noooo, que es mio y me lo he ganado trabajando".
Però a pesar d'això i malgrat tot, el guàrdia acaba apallissant al gitanet i, quan acaba, li diu:
"No sé li lo habías robado o no, pero seguro que habías pensado en hacerlo".


Jo li diria als calumniadors socialistes de torn, que si tenen proves d'alguna cosa a denunciar, que vagin als tribunals, i si no, que callin per sempre, MENTIDERS i CALUMNIADORS.

Anònim ha dit...

Prepotencia socialista, ex-alcalde que posa pals a la roda, quan esquerra tingui 8 regidors ja veuras com tira endavant Blanes...senyors,sempre trobeu una excusa perfecta per carregar-se al contrari i per dir que amb ERC tot aniria millor.El temps ho dirà-

Anònim ha dit...

Doncs és cert, es podria carregar contra ERC si aquesta tingués 8 regidors (o 9, o 10).

Com que hi ha gent a qui agrada atacar a ERC, el que haurien de fer primer és votar-la.

És com qui vol jugar a fer punteria a la diana. Primer has d'aconseguir una diana prou gran, per tirar-hi pilotetes d'aquelles que s'hi enganxen.

Amb 8 regidors, després ja es veuria si tindrien raó d'atacar-la..., o potser el poble aniria millor amb un govern amb suficients regidors d'ERC.

Mentre no li deixin l'oportunitat de governar a ERC amb les oportunitats, els instruments, les possibilitats i les eines que té PSC o CiU a la seva disposició, no es pot culpabilitzar a qui només representa una vintiunena (1/21) part del Ple, només.

Ja ho saben, tots els que odiïn a ERC... d'aqui a 4 anys a votar-la. Amb tants regidors com els actuals que tenen els socialistes, aleshores sí que es podran esplaiar criticant-la amb raó..., o a la millor tots ens portem una sorpresa i ERC governa bé i ho fa millor que els que fins avui han tingut, 7, 8, 9 i 10 regidors, és a dir EL PODER REAL i, per tant, el mèrit o la culpa de que les coses vagin bé o malament.


Això de carregar tan brutalment amb les campanyes socialistes de desprestigi i denigradores contra ERC, ho comparo amb que a les Corts espanyoles, al Congreso, amb més de 300 parlamentaris, es dongués la culpa de "todos los males de España" a Coalición Canaria, que no sé si té sols 2, 3 o 4 diputats.
ÉS RIDÍCULA, l'actitud de criticar, tant, tant i tant, fins als límits de l'obsessió, al petit, al minoritari.

Quan qui entén mínimament de política local i sap una mica de lleis, sap que en un ajuntament, qui té moltíssima força i quasi tot el poder, és la figura de l'alcalde, que, per cert, l'ha posseïda i tingut el privilegi de tenir-la durant 4 anys el senyor Marigó.

Anònim ha dit...

No os caera esa breva.Cada vez menos votos menos regidores menor representación. Y ahora una de matematicas: uno menos uno igual a ...Pues eso es lo que hay. Hala majos salut y forÇa al estatut.

Anònim ha dit...

Mireu, el PSC encara no ha vist que han perdut l'alcaldia per ells mateixos.

alguns ho veuen i callen.......
no del tot i comencen a parlar.....

aviat veurem la crisis al psc

Anònim ha dit...

Mireu no inventiu coses ni intenteu crear noticies de crisis,més val que us mireu a vosaltres mateixos que heu perdut 1 regidor i això que sou els millors, els més coherents i els que heu recolçat a la DRETA.

Anònim ha dit...

Però si la dreta és el PSC, com a mínim a Blanes.

Tornem al que dèiem fa uns dies: mentre a ERC han fet autocrítica del perquè s'ha baixat en vots (fins i tot al confidencial Sa-palomera, pròxim a ERC, encara hi ha penjada una enquesta en la que es plantegen les possible causes), els socialistes, no només no han fet autocrítica per saber perquè han baixat en vots, sinó tampoc no s'han plantejat, en absolut, el perquè no han sigut capaços de formar govern i així han perdut l'alcaldia.

Res, tot és tirar pilotes fora, voler donar una imatge de "aquí no passa res", un paisatge idíl·lic, bucòlic a dintre del PSC, tot és perfecte, la culpa sempre la tenen els altres, en Marigó, com si fos un Déu, mai s'equivoca.

De debò que no ho entenc.

Anònim ha dit...

He sentit veus que el PP estatal espanyol vol canviar la llei electoral perquè surtin alcaldes i presidents de nacions i regions de l'Estat els de les llistes més votades.
¿Ja sap el PSOE-PSC que, si es canviés la llei, perdria la presidència de la Generalitat en mans de Montilla, la de Galícia qua passaria a mans dels fraguistes, i la de moltíssimes ciutats de l'Estat on els socialistes han passat per davant del PP perquè els del PSOE han sigut CAPAÇOS de formar més pactes que el solitari PP ??

Socialistes, ja cal que us feu mirar el missatge que esteu donant a la població de Blanes de que governi la llista més votada. Primera, perquè no és pas més democràtic que governi la lista més votada (si no arriba a la meitat més un dels vots), segona perquè us poseu automàticasment i voluntàriament sota les cordes de Rajoy i PP estatal (aquest aznarià és el "perillós", no pas en Lillo ni el PP de Blanes), i tercera, perquè arreu de l'Estat espanyol (el vostre àmbit d'actuació com a partit, sortirieu perdent... i molt).

És vergonyosa la manca de pedagogia que feu a Blanes, dels avantatges i de la justícia de la Llei electoral actual.

Anònim ha dit...

Eso se lo explicas a tus socios del PP,vamos a esos con los que has votado al nuevo alcalde,demagogo

Anònim ha dit...

No "señorito no-demagogo",

Celestino Lillo no crec que estigui d'acord amb Rajoy per canviar la llei electoral.

Si es canviés la llei electoral com propugna el PP ESTATAL, Celestino Lillo i el PP de Blanes, no pintarien res a Blanes, "señorito no-demagogo" de discurs simplista i reduccionista que es queda en el tòpic i en l'eslògan socialista i en la consigna refregida.

El problema és el PP estatal, i NO PAS CELESTINO (a qui, per cert, el teu cap Marigó el volia fer entrar com a soci de govern dels socialistes després de les eleccions).

El problema que teniu al PSC de Blanes, és que permeteu que corri entre la població blanenca la idea de que qui tregui més vots que els altres, ENCARA QUE NO OBTINGUI LA MEITAT MÉS UN dels vots i dels regidors, ja ha de ser alcalde, o sigui que el PSC de Blanes, COINCIDEIX AMB EL PERILLÓS DE VERITAT, AMB EL RAJOY, L'ACEBES I L'AZNAR.

Mira que si en Zapatero i la senyora Fernández de la Vega s'enteren del que fan els seus companys socialistes de Blanes, no els farà cap gràcia.
Se us hauria de caure la cara de vergonya, "no-demagogos" que no expliqueu (no feu pedagogia) de COM ÉS LA LLEI".

El PSC de Blanes, quan la Llei està del vostre costat, la treieu com la bíblia.
Ara bé, quan la Llei no està de la vostra conveniència partidista o personal, esteu en contra de la Llei, o permeteu (CALLATS) un discurs fora de la Llei, si no, llegiu el recent número de la revista "Actual".

I a sobre, em/ens tracten de "demagogo/s"... ja té dallonses, la cosa.