21 de juliol 2007

(135) El PSC de Blanes va reconèixer les justes reivindicacions de la Casa del Poble

(135) Segons publica la pagina web de la Casa del Poble, a l’any 1977 el socialistes de Blanes van enviar una carta a l’entitat i que va ser publicada a la revista RECULL on donaven ple recolzament a les justes demandes de l’entitat per recuperar el seu patrimoni.

El document trobat és excepcional, una carta del PSC de Blanes datada a l’any 1977 on el partit socialista reconeix punt per punt la propietat dels edificis de la Casa del Poble, en aquest document que també reproduïm, el PSC de Blanes deixa molt clar el seu suport a la Casa del Poble en les seves justes reivindicacions.

“La realitat de la Casa del Poble” és el nom de la carta que els socialistes adreçen a l’entitat i entre altres coses diu:

“Però avui que ja comença a clarejar podem dir que, els únics i legítims propietaris d’aquests tres edificis, segueixen essent les pròpies i dites entitats i, en representació de les mateixes, els seus socis sobrevivents, i no pas ningú més, ja que de la força de les armes d’una guerra no és raó per fer-ho canviar”

I segueix:

“A tots els socis de la Casa del Poble i de la Cooperativa i als successors dels ja desapareguts van principalment adreçades aquestes paraules, amb la intenció de que, quan arribi aquells moment ja proper en el que hem de veure retornada la justícia perduda, sabrem unificar llurs esforços per tal de recuperar per la raó allò que se’ls va prendre per la força.”

Sens dubte el document deixa en una trista situació, l’actitud del PSC dirigit per Josep Marigó que va llençar una creuada contra la centenària entitat, ara més que mai és veu el sentit de la seva actitud basada en una pura venjança, demostra a més que aquest odi cap a Esquerra i a la bona gent de la Casa del Poble contradiu la noble actitud que sempre ha tingut el PSC de Blanes respecta a les històriques demandes.

Com a soci de la Casa del Poble m’adhereixo a les demandes de rectificació i de disculpes que Josep Marigó tindria que fer pel seu error de trencar pons amb l’entitat més antiga i que continua amb molts esforços donant vida a Blanes.

21 comentaris:

Anònim ha dit...

que n'aprenguin els socialistes d'avui.

Anònim ha dit...

Joan, hi ha un aspecte en què no estic del tot d'acord amb tu.

Per la coherència, lògica i conseqüència de Josep Marigó i l'actual direcció de l'Agrupació Local del PSC de Blanes en relació a la, com dius, "noble actitud que el PSC-Blanes havia tingut en el passat fins ara respecte a les històriques i justes demandes"...

... jo crec que no n'hi ha prou amb que Josep Marigó, com dius, "rectifiqui i demani disculpes" (que sí cal, però que no és suficient un gest oral, merament de paraula, només).

Si Marigó i el PSC volen ser coherents i conseqüents, a la pràctica, amb l'esperit que sempre havia menat al PSC de fer costat i prendre posició per la justícia del retorn de les confiscacions, em pregunto:


¿Quines passes o gestions ha fet Josep Marigó i el Partit Socialista de Blanes davant de l'actual titular legal (el Ministerio de Trabajo), amb ministro company del seu mateix partit (confiança de partit socialista i línia directa, doncs), per tal que l'hereu del règim franquista i doncs encara actual requisador l'Estat retorni als seus legítims propietaris els locals de la Cooperativa del c. Muralla, propietat privada que va ser espoliada il•legalment per la força de les armes durant la instauració d'un règim dictatorial l'any 1939?

¿Quines passes o gestions ha fet Marigó i el Partit Socialista de Blanes davant del titular el Ministerio per tal que els locals del c. Muralla sigui retornats als seus legítims propietaris?

Si Marigó fes les gestions i ACONSEGUÍS el retorn de la titularitat d'aquests locals als seus legítims propietaris, seria una excel•lent manera per a Marigó i el Partit Socialista de Blanes de congraciar-se conciliadorament amb l'entitat Casa del Poble... i començar a mirar endavant, cap al futur.

Anònim ha dit...

El que és una vergonya és que el local del carrer Muralla estigui sempre TANCAT.

Anònim ha dit...

Juanito eres un botifler.Que cara más dura.

Anònim ha dit...

Jo crec que en Marigo i tots el membres del PSC a Blanes per ser tan dolents i haver ofès tant a ERC de Blanes s'haurien de fer una harakiri col·lectiu al Passeig de Dintre davant la Casa del Poble.

Anònim ha dit...

Res d'hara-kiri. Per mi personalment Marigó és molt bona persona. Precisament perquè crec que és bona persona, ell i els membres del PSC de Blanes, estic convençut que haurien de fer, com diu el segon anònim, totes les passes i gestions necessàries i calgudes per tal de retornar els locals de la Muralla als seus legítims propietaris, la Casa del Poble.

I això, aquesta feina, passos i gestions davant Madrid, ho haurien de fer Marigó i els seus companys de partit, simplement per sentit de justícia, respecte, reconciliació, pau i, fins i tot, amor.

Se'm dirà que sóc ingenu, però jo crec en la capacitat de les persones de rectificar i, fins i tot, en la capacitat d'arribar-se a ESTIMAR, acabant amb una abraçada, mostra de solidaritat i amor.

M'agradaria molt, de veritat. No sé si serà possible (potser és difícil), però no renuncio a pensar que algun dia les persones es guiaran per la irrenunciable voluntat de fer el bé al proïsme, als altres, i restablir una justícia històrica de la que molts, malauradament, ja no seran vius per a presenciar-la amb els seus ulls.

Espero que canviï l'actitud del senyor Marigó, i que es posi de la part de la justícia i de l'ètica, treballant colze a colze, en suport dels legítims propietaris, la Casa del Poble. Gràcies.

Anònim ha dit...

Ensenyeu també la carta de Manuela de Madre i el carnet d'Unió de Marigó.

Anònim ha dit...

El carnet de Marigó d'UNIO esta en el museu i la carta està a la casa del poble guardada, si vols venir te l'ensenyem

homes de poca fe

Anònim ha dit...

El carnet d'Unió segur que es un invent i la carta de Manuela de Madre potser també, ja que no la publiqueu. Conclusió: només ensenyeu el que us insteressa.

Anònim ha dit...

Només amb l'article del PSC de Recvll ja n'hi hauria prou perquè no diguessis aquestes barbaritats, anònim08.56h.

¿Què en penses, després d'haver llegit l'article del Recvll?

L'article de Recvll val per tots els carnets d'Unió de Marigó i per totes les cartes de Manuela de Madre.

Anònim ha dit...

No,no, estem parlant d'un carnet d'Unió que vosaltres heu dit que te en Marigó i d'una carta de Manuela de Madre que vosaltres heu presentat amb els titulars: " La presidenta del Grup parlamentari del PSC dona suport a La Casa del Poble i deixa tirat a Marigo i el PSC blanenc". No son barbaritats les heu dit vosaltres i estan per escrit...

Anònim ha dit...

estic d'acord la carta del PSC es una demostració del mal fer de l'actual psc de marigo, psc dimisió-

Anònim ha dit...

La barbaritat dita per l'anònim socialista de les 08.56 h. és allà on diu: "(vosaltres republicans) només ensenyeu el que us interessa" (textual).

Si la bona gent de la Casa del Poble fa una cosa tan "lletja" com ensenyar un article que "els interessa", ¿insinues que quan el vostre partit PSC VA 'ENSENYAR' al poble de Blanes aquest article mitjançant les planes de Recvll, el PSC feia una cosa tan "lletja" com ensenyar "només el que li interessava"?

¿Algun socialista o Marigó està en contra del PSC d'aleshores?

El PSC d'avui, contra el PSC de sempre (fins ara).

¿Què significa això?
¿Que a vosaltres PSC d'avui, ja no us interessa el CONTINGUT, el TEXT, del vostre article del Recvll?

Parleu clar i no amb tantes giragonses:

¿ESTEU D'ACORD O NO AMB LES DADES I ELS FETS CONSTATATS EN AQUELL VOSTRE MATEIX ARTICLE A RECVLL..., I AMB LA POSTURA ALLÀ EXPRESSADA DEL PSC EN RELACIÓ A LA CASA DEL POBLE??

Aquesta pregunta està feta. Les preguntes esperen contestació.

Anònim ha dit...

Sempre hi ha persones que poden no estar informades.

A elles faig saber que Josep Marigó i el seu partit el PSC, no només no han fet cap pas ni cap gestió -res- davant el Ministeri del govern de Madrid (que és del seu mateix color polític) per retornar els bens confiscats a la Casa del Poble, sinó que, a més a més, mentres va ser alcalde Marigó l'últim any després d'haver expulsat a en Puig i a la Conxita del govern, després, a més, també volia duplicar explusions i represàlies, aquest cop, movent tots sels fils al seu abast per tal d'expulsar a la gent de la Casa del Poble dels baixos dels locals de la Cooperativa del c/. Muralla.

Va arribar a portar el tema de l'expulsió de la Casa del Poble al Plenari!!!
Afortunadament, tal atzagaiada de Marigó va ser derrotada en el Plenari.

Per als demòcrates i antifranquistes, escandalós.

Encara més quan hom llegeix la carta del PSC al Recull de 1977, en què demostra, clarament, unes quantes veritats que clamen al cel.

Anònim ha dit...

la carta posa vermell a la bona gent socialiste, marigó demana perdó

Anònim ha dit...

Penso que en Marig� nom�s ha estat 4 anys al govern, en Puig ha estat m�s, que s'ha fet des del 1977 fins ara????? Hem tingut altres alcaldes no!!!! A m�s penso que �s un tema que no �s municipal.

Anònim ha dit...

Al 77 crec que en puig encara no hi era, pareu de dir tonteries, que el PSC per on pasa ho converteix amb un desert és més veritat que mai

psc heu perdut l'alcaldia per culpta vostre

Anònim ha dit...

Marigó ha estat 4 anys alcalde i ara no recordo si 4 o 8 anys més a l'oposició, però sempre sota les sigles del PSC. Què ha fet en 8 anys? No només no ha fet cap gestió amb els seus companys de partit de Madrid per aquesta entitat centenària de Blanes, sinó que en el seu últim any com a alcalde ha intentat fer fora a la Casa del Poble dels locals de la Cooperativa, o sigui, hi ha emprès una actitud i accions hostils.

Si jo fos en Marigó, el que faria seria un replantejament (rectificar és de savis), i passar a fer tots el possibles perquè els locals de la Cooperativa retornin als seus propietaris, la Casa del Poble.

En honor a la justícia, és el mínim que pot fer un blanenc amb responsabilitats, càrrec públic i sentit comú.

Anònim ha dit...

Quines gestions han fet els convergents per recuperar la Cooperativa, quines gestions ha fet ERC??? crec que han governat més temps que no pas en Marigó

Anònim ha dit...

El de les 17.51, llegeix (si en saps) l'article del PSC de 1977 i aprèn.
Amb tots aquest comentaris aquí escrits, us ho han dit de totes les maneres, amb tota l'educació, amb tot el respecte i CARINYO, que ho entèn fins un nen petit, i ni així baixeu del burro, els del PSC "actual".

Anònim ha dit...

Crec que no val la pena escriure en el vostre bloc, cada cop que ho faig en dieu socialista i vosaltres no teniu cap dret a col.locar etiquetes a la gent.Aquí va la meva darrera intervenció que no ha estat contestada:
Quines gestions han fet els convergents per recuperar la Cooperativa, quines gestions ha fet ERC i parlo a nivell municipal???dels socialistes ja tinc la resposta dels altres no. ADEU I FINS SEMPRE!!!