10 de juliol 2007

(124) Proper divendres, primer plenari de la legislatura

(124) Aquest divendres a les 9 del vespre i a la Casa Saladrigues tindrà lloc el primer plenari d’aquesta legislatura, el que s’han diu d’organització, un plenari que tant el PSC com EUiA han volgut escalfar prèviament, amb declaracions, rodes de premsa, on avançaven que el govern municipal amb el vist i plau d’Esquerra aprovaria un munt de càrrecs de confiança i lògicament un augment desproporcionat dels sous.

Fins i tot la “rumorologia,” la nova estratègia del PSC, establia que un dels càrrecs era per nosaltres, precisament a joventut i a més seria pel meu fill. Una malifeta més que demostra la ràbia infantil del PSC contra Esquerra.

Tot plegat un ridícul més de la persona que va perdre l’alcaldia per no voler baixar del núvol on es trobava i per “ego” personal va abocar a tot el seu grup a l’oposició.

Aquest divendres el mateix PSC podrà comprovar qui diu la veritat i no. Fruit de l’acord entre el govern municipal i Esquerra, els sous dels regidors no augmenten i com a prova és que en el plenari no es tocarà la base quarta de l’execució pressupostaria que estableix els sous, serà sens dubte un dels pocs Ajuntament que no ho faran, igualment no és nomenarà de moment cap càrrec de confiança.

Ahir a la reunió de portaveus, el portaveu socialista ja va mostrar les maneres, mantenint i augmentant la seva supèrbia, fins i tot va dir “jo no tinc perquè escoltar-te” en referència a la meva intervenció. D’aquesta manera li ha anat.

23 comentaris:

Anònim ha dit...

Serà divertit comprovar l'actitud rabieta de marigo i el psc.

ens veurem a casa saladrigues

Anònim ha dit...

TIENE COJONES que el PSC siga con el sr. marigó en el cargo, y ademas con esta actitud

Marigó dimisión

Quim Valls para número 1 ya!

Anònim ha dit...

Després del que has explicat aquí, Joan, aniré al ple. No entenc com el grup socialista encara no es centra en la feina pel poble i només busca l'enfrontament. Potser sóc molt de bona fe, però de veritat que no ho entenc, quan penso que el primer és el poble.
Blanencs, anem aquest divendres al ple, escoltem en versió original a uns i altres, informem-nos de les coses del nostre entorn.

Anònim ha dit...

"igualment no �s nomenar� de moment cap c�rrec de confian�a"
Aix� vol dir que existiran els c�rrec de confian�a??? Les coses clares, el PDB fa temps que ho va manisfestar, ara no vingueu que el PSC ho diu i ho critica, si es veritat �s veritat...

Emilio ha dit...

I al ciutadà mitjà què l'importa si hi haurà un càrrec de confiança de més o de MeNYs??
El ciutadà mitjà el que vol és que li resolguin els problemes socials i del municipi, el fanal que no funciona, millor política d'aparcament, que millori la neteja, que es tingui millor cura del sector turístic, millorar les escoles bressol per a la mainada, unes instal·lacions esportives en condicions on els nostres fills es puguin formar físicament i com a persones, etc, etc.

¿Saps qui va "estrenar" i introduir per primer cop la figura del "càrrec de confiança", a l'Ajuntament blannec? Maria Dolors Oms, i si la memòria no em falla, és del partit dels que ara ho critiquen.

Anònim ha dit...

lA QUESTIÓ ÉS QUE NO ENTRARAN 2 REGIDORS DEL PDB ENTRARAN POTSER 3, 4, 5, 6... NO CREC QUE ESTIGUI PROHIBIT CRITICAR AQUEST FET SI REALMENT ES PRODUEIX. A MI SI QUE M'IMPORTA, JA QUE ELS SOUS TAMBÉ ELS PAGARÉ JO COM A CIUTADÀ I PER TANT TINC TOT EL DRET DEL MON A DIR LA MEVA.

Anònim ha dit...

Las victimitas de ERC ya se ponen la venda antes de tener la herida.
Vuestra herida es interna y lo pagareis perdiendo aun más la con fianza de la gente.No os mereceis ni un solo voto por traidores ventajistas y demagogos

Anònim ha dit...

Són tan traidores, chantajistas y demagogos que hi haurà no 3, 4, 5 o 6 regidors del PDB, no.
N'hi haurà 7, 8, 9, 15, 21, 30 regidors del PDB... Au va, a veure qui la diu més grossa, si la Lourdes o l'ex-batlle, a veure qui la diu més grossa, a cridar, a cridar, a cridar, qúe té més raó qui crida més, qui insulta millor, qui diu més boles i qui les diu més grosses.

Anònim ha dit...

De petitet els pares em van ensenyar: "nen, no diguis mentides, que se't cauran les dentetes".

Sembla ser que als portaveus del grup de l'ex-alcalde Marigó, o no els ho deurien ensenyar de petits o no van assimilar el bon costum de la sinceritat.

Ja és lleig, aferrar-se a una mentida, a partir d'una inicial exageració, o el rumor d'algú que no té l'última paraula dins un govern o del sensacionalisme d'algun diari.

I a partir d'aquí, a fer bugada, xafarderia i safareig, però d'aquella que deixa anar aigües grises.

Anònim ha dit...

¿Pero de qué herida habla ese que sabe insultar tan bien? Estamos hablando del pleno del viernes, y él sale con heridas, vendajes, víctimas y traiciones.
Menuda empanada lleva la oposición que hasta hace un mes gobernaba...
Oiga, conste que no soy de ningún partido, lo que deseo es tranquilidad, buen gobierno y buena oposición, simplemente.

Anònim ha dit...

flaco favor le haceis a Quim Valls.Ofrecerle un puesto a ver si traga

socialdemòcrata ha dit...

Una persona moderada com Quim Valls, i el que fan els més fonamentalistes dels seus companys de la direcció és posar-li traves al tarannà moderat (socialista 100%, perquè a en Quim ningú li pot discutir la seva fidelitat al partit), i al discurs intel·ligent d'en Quim, que podria combinar servei al PSC amb voluntat d'entesa amb altres partits per finalment poder governar i fer les polítiques que propugna el PSC.
En Marigó i altres, no el deixen, a en Quim. Aquesta direcció va camí dels últims anys d'Oms, podent guanyar per majoria absoluta en una ciutat amb l'extracte social com Blanes de cinturó metropolità, estan erosionant el propi partit, de mica en mica, intestinament, des de dintre. Llàstima del caracter, de les capacitats i el sentit comú d'en Quim, tant equilibrats i... desaprofitats per al PSC i per a Blanes.

Anònim ha dit...

Perdó, senyor Puig:

sembla que ara el PSC és el mateix diable....pot contestar-me algunes preguntes com a votant d'ERC que vaig ser les passades eleccions?

Aqui van les meves preguntes:

1.- que passa amb els "neofeixistes de PDB", tal i com vostè els ha qualificat més d'una vegada?

2.- Per cert, ha retirat la querella contra Anselm Ramos?

3.- És concient vosté, senyor JOan Puig, que amb el seu vot ha validat una forma de fer política del tipus més baix i abjecte?

Bé, sense més preguntes, espero alguna resposta i dono les gràcies per mantenir aquest canal obert.

carles ha dit...

Si no et fa res, ja et responc jo mateix.
Posats a pronunciar parauletes, més abjecte que Marigó, ja és difícil.
Posats a pronunciar parauletes, ja n'és de difícil, ser votant d'ERC i estar per Marigó alcalde, a 2007. Això de "votant d'ERC", forma part de la típica posada en escena teatral socialista.

Posats a dir parauletes, potser que els socialistes es facin mirar que qui ha posat a l'Ajuntament dos regidors determinats, han sigut quasi 1.200 blanencs, no?

I el més important, si tants blanencs van votar a aquell partit, potser va ser com una reacció a la carnassa que els van donar els socialistes en el govern a la Proa... com una reacció als excessos del PSC en el govern.

Segurament si els socialistes haguesin sigut més moderats i prudents en algunes de llurs decisions, ben segur aquell partit no hauria aconseguit tants vots dels blanencs.

Au, a tranquil·litzar-se a l'oposició i prou de dir més paraulotes.

Anònim ha dit...

El que cal fer és el millor pel poble, els blanencs aspirarem al millor dels governs per al nostre poble, esperem que els nous que han entrat ara ho facin, a poder ser, millor que els anteriors. Sempre s'ha d'intentar millorar en cada assumpte de la nostra ciutat.

I evidentment, els gairebé 900 votants d'ERC VOLEM EL MILLOR PER A BLANES (que en conec bastants com jo i així m'ho han expressat personalment): els votants d'ERC volem el millor per a Blanes, per al poble...... i no n'hi ha hagut cap, cap, ni un, absolutament cap, que jo escoltant-lo, hagi insultat ni despotricat contra ningú ni cap polític determinat.
NO S'HI VALEN NI ABJECCIONS NI FATXES ni res semblant, la gent d'ERC s'arremanga i treballa en positiu per Blanes.
Així que el que arrenca amb insults (el de les 7.28h.) contra els polítics que no li agraden, el veig més decepcionat perquè Marigó no és alcalde que no pas votant d'ERC o que faci propostes pel bé global del poble.

És molt fàcil haver votat Marigó (el vot és secret) i després per internet i des de l'anonimat escriure que s'és votant d'ERC per plorar perquè Marigó no és alcalde.
Però ja fa temps que vam deixar els pàrvuls, i als votants de Marigó disfresats d'ERC se'ls clissa una hora lluny.

Anònim ha dit...

Que entenguin alguns votants socialistes que Blanes està per sobre de les sigles de qualsevol partit, de qualsevol partit.

Anònim ha dit...

Si,si pero el Sr.Puig sigue sin contestar preguntas tan claras como las que se hacen aquí arriba. Siga así Sr.Puig pero es un a pena que usted lidere una fuerza política,escasa eso si; de ningún signo.Su partido es unicamente el JOAN PUIG ME MI CONMIGO YO. Lo entienden ahora?

Anònim ha dit...

Aquests Marigós no raonen ni a la de 3.

Se li ha dit tot clar, però per una orella li entra i per l'altra li surt.

Incrïble però cert, el que fa escriure i declarar quan el socialisme arriba a les butxaques d'alguns que han perdut el poder. L'insult i el menyspreu continus made by PSC.

Josep Cabana ha dit...

Hola Anònim de les 7:28 i votant d’ERC a les ultimes eleccions.
En Joan Puig no acostuma a contestar a re del que aquí s’escriu. Si hagués de contestar a totes les preguntes i provocacions, no tindria temps per fer la seva feina, així dons, si em permets, com militant d’ERC, et contestaré de tot grat les preguntes que li fas a ell. Si vols que et contesti ell, et suggereixo que li facis una trucada telefònica, al numero que pots trobar al seu blog.
Fas el següent comentari:
“sembla que ara el PSC és el mateix diable....”
Dons malauradament si que ho sembla. La forma d’actuar d’alguns membres del PSC i/o simpatitzants deixa molt que desitjar, començant pel seu cap de llista en Josep Marigó.
La seva actitud de no voler pactar amb ERC, sense motius objectius, es del tot ............”estrany”.
Els motius d’aquesta decisió del Sr. Marigó, li hauràs de preguntar a ell, però entendràs que això delimita molt els moviments d’ERC. També es fàcil d’entendre, que ERC s’hagi buscat la vida.
Segons has comentat, ets votant d’ERC. Que volies que féssim amb el teu vot? Volies que el tiréssim a la paperera? Volies que el teu vot no valgués per res? ERC ha fet del teu vot, un vot útil. Vas votar un projecte polític, i ERC a aconseguit que el projecte polític que vas votar, ara mateix, sigui dins del programa de govern de la teva vila. Per tant, sincerament, crec que amb la poca força que teníem, hem fet molt bona feina, fent que el teu vot (el teu projecte polític) arribi al govern, que es el que volies quan vas votar a ERC.
ERC a fet amb el teu vot, el que no ha fet el PSC amb els vots dels seus votants, amb la seva actitud sectària i prepotent. El PSC si que ha tirat els vots dels seus votants a la paperera.
El PSC, posteriorment a llençat tot un seguit de rumors falsos, per tal de crear mala imatge a ERC, tal com havia fet durant el seu mandat i també durant la campanya electoral.
Cal no oblidar que EUiA, es còmplice de tot això.

Passem a les preguntes:
“1.- que passa amb els "neofeixistes de PDB", tal i com vostè els ha qualificat més d'una vegada?”

Dons que vols que passi? El PDB es on l’ha posat el poble. I així es la democràcia. S’han acceptar els resultats, t’agradin o no.
Per altre banda, dir-te, que ERC a pactat amb CiU, i només amb CiU. ERC no a pactat amb el PDB. Els pactes entre CiU i el PDB son cosa seva. ERC ha donat suport a Josep Trias després de pactar tot un seguit de punts que eren al programa d’ERC, el programa que tu vas votar. Si Trias compleix, dons perfecte. Si no compleix, dons li retirarem el suport i governarà amb minoria. Es evident, que només pel donar suport al Sr. Trias, d’una manera o altre, i com a mínim, neutralitzem al PDB. Avui per avui, el PDB a deixat de ser un problema, i ara toca fer la feina, acceptant la realitat que la voluntat popular a imposat, i entendre’ns amb ells tant bé com puguem, sense renunciar al nostre ideari, cosa que ERC sempre farà amb qualsevol força política.

”2.- Per cert, ha retirat la querella contra Anselm Ramos?”
Té alguna importància? No sé si l’ha retirat o no, però a diferencia del Sr. Marigò, ERC no decideix el futur de Blanes per qüestions personals. Les decisions d’ERC estan per sobre d’aquestes coses i només pensem en el poble, aplicant el nostre programa, que considerem que és el que cal fer per millorar la vida dels blanencs. Les antipaties personals, les deixem per altres coses.

”3.- És conscient vostè, senyor JOan Puig, que amb el seu vot ha validat una forma de fer política del tipus més baix i abjecte?”
Després de les explicacions que t’he donat, podràs entendre que no puc estar d’acord amb els qualificatius que poses a la nostra forma de fer política.
Ni és baixa ni abjecte. Hem fet el que teníem que fer per portar el teu vot on volies que fos. Al govern.
Una forma de fer política baixa, es la que ha practicat el PSC, posant per sobre qüestions personals, a projectes polítics. Utilitzant l’insult i l’intent d’humiliació pública, intentant influir d’una forma decisiva, sobre un altre força política.
Una forma de fer política abjecte, es la que ha practicat el PSC, menyspreant del tot, els teu vot i el de la resta de votants d’ERC. A estat el PSC, el que ha volgut tirar el teu vot a la paperera.
La voluntat del PSC de no voler pactar amb ERC, és un menyspreu total i flagrant, no a ERC, sinó als votants d’ERC. És un menyspreu directe a la teva persona, ja que ets votant d’ERC. Això es abjecte.
Volies que ERC deixes que governés una força política que t’ha manifestat públicament i sense cap complexa un menyspreu tant contundent al teu vot?
ERC tenia una opció fàcil. No votar ni a favor del PSC ni de CiU. D’aquesta manera ens podíem rentar les mans al estil Poncio Pilatos. Però això hagués estat ser còmplices del menyspreu que el PSC tenia pel teu vot.
ERC té una responsabilitat amb el teu vot. I es fer tot el possible, sense renunciar als nostres/teus principis, per dur el teu vot, allà on tu vols que arribi.
Avui el teu vot, es vàlid. Si haguéssim optat per la solució fàcil, avui, el teu vot seria a la paperera.
Si el PSC i els seus còmplices, haguessin fet una política a la alçada, i no una política baixa i abjecte, potser estaries mes content amb el resultat, però la realitat és la que és, i hem fet el que crec que havíem de fer. Fer que el teu vot, serveixi.

Per acabar, et demano disculpes per l’extensió de la meva explicació. Però crec que un votant d’ERC, vol i es mereix una explicació tant llarga com calgui.
Espero haver-te aclarit els teus dubtes.

Salutacions i independència.
Josep.

Anònim ha dit...

Sempre intentant justificar el pacte amb CiU-PP i PDB. Només vosaltres sou els responsables. La democracia és democracia, però si tú forces els resultats tú ets el responsable també.
Els únics que heu anomenat diable al PDB sou vosaltres en el vostre bloc DIARI DE BLANES.
Ara si us plau, no em parleu de RESPONSABILITAT i COHERENCIA.

Josep Cabana ha dit...

Hola anònim de les preguntes.

Has dit.. “Sempre intentant justificar el pacte amb CiU-PP i PDB.”

Només dir-te que jo no he justificat res. Només t’explicat tal com son les coses.

Has dit... “Només vosaltres sou els responsables. La democracia és democracia, però si tú forces els resultats tú ets el responsable també.”

Es cert. Som responsables de les nostres decisions. I de moment, no me’n penedeixo.
Del que no som responsables es de:
- El numero de votants del PDB.
- De la política de pactes del PSC i de EUiA.
Del que si som responsables es de:
- Fer que el vots del nostres votants serveixin per quelcom, sense renunciar al nostre programa i a la nostra ideologia.
Et recordo que nosaltres no hem forçat res. Vàrem esperar fins l’últim moment a que el Sr. Marigó, fes la seva feina. Feina que va fer el Sr. Trias. L’únic que a forçat les coses és el Sr. Marigó, tancant les portes a ERC, que era del tot necessari per aconseguir una majoria d’esquerres.
Si jo volgués l’alcaldia i necessito 11 regidors, i només en tinc 10, i no faig res per aconseguir el regidor que em falta, i que el tens a tocar de mans, es que no soc massa responsable per aconseguir l’alcaldia.
Però si en lloc de no fer res, faig to el que puc per allunyar al regidor que em falta, es que soc incompetent.
I si a mes, espero que el regidor que em falta, em rigui les “gracietes”, es que soc, en el millor dels casos, un ingenu.
Va ser en Marigó que va forçar la corda, fins que la va trencar, pensant-se que seria ERC qui cauria al buit i no ell, com al final a passat.
Va jugar a la loteria, pensant que li tocaria la grossa, sense comprar cap numero.

Has dit... “Els únics que heu anomenat diable al PDB sou vosaltres en el vostre bloc DIARI DE BLANES.

Crec que no estàs ben informat.

Has dit...”Ara si us plau, no em parleu de RESPONSABILITAT i COHERENCIA.”

El que tinc clar, es que si que et podem parlar de responsabilitat i coherència. I tant que ho podem fer.
De fet, tot el meu anterior missatge era ple d’arguments.
No has estat capaç de rebatre’n ni un. No tens perquè estar d’acord amb la decisió d’ERC. Si es així, t’agrairia, que abans d’acusar-nos de irresponsables i de poca coherència, ho argumentessis, enlloc de llençar paraules gruixudes.
T’he tractat amb tot el respecte del mon. T’he cregut quan has afirmat que ets votant d’ERC. He estat franc i sincer amb tu. Has demanat explicacions i t’he les he donat. Si has d’acabar el teu missatge, dient-me irresponsable i poc coherent, si et plau, argumenta-ho.
Mentres no ho argumentis, evidentment, som RESPONSABLES i COHERENTS.


Salutacions i independència.

Anònim ha dit...

Ben dit Josep, des dels àmbits del PSC de Blanes s'està engegant un tipus d'oposició del sentit: "TU ETS CULPABLE MENTRE NO ES DEMOSTRI EL CONTRARI".
Això és greu. Qui coneix la Declaració Universal dels Drets Humans, sap que a l'hora de jutjar algú o algun col·lectiu, qui ha d'aportar proves i arguments DE-MOS-TRA-BLES, verídics i fefaents, és el qui acusa, no qui es defensa.

El PSC está dinamitant i fent volar pels aires el principi ètic de PRESSUMPCIÓ D'INNOCÈNCIA. I això és greu.

Et dic una cosa, Josep, t'has expressat molt acuradament (t'admiro l'entenedorament com ho expliques).

Qui no ho vulgui entendre, és que ja té un pre-judici format, una altra idea que no la variarà ni que li expliqum que la terra gira al voltant del sol i no a l'inrevés.

Però jo, en el seu cas, en comptes d'acusar als altres d'irresponsables i incoherents, simplement diria que no m'ha agradat i/o explicaria el perquè, però com bé dius, Josep, no es pot acusar ningú d'irresponsable i incoherent quan qui llença l'acusació no sap demostrar-la.

Anònim ha dit...

És ben senzill; si Marigó s'ha negat a pactar amb ERC, ¿de què te n'estranyes, que ara el PSC estigui a l'oposició i per tant, el PDB al govern?

Saps què és l'efecte dominó? Si poses 3 peces de dominó una al costat de l'altra, la primera cau sobre l'altra, i aquesta segona fa caure la següent...

No hi ha més cera que la crema, noi. ¿Què creus, que no hi pinta res en tot això, Marigó, que és un àngel del cel, de cotó fluix, que està per sobre del bé i del mal?

Doncs jo et dic que Marigó existeix, és homínid, terraqui, de carn i ossos, i les seves opcions, actituds, decisions, per acció o per omissió, en una persona que tenia més poder abans que ara, tenen repercussions, empremta, conseqüències i efectes. No són neutres, ni inodores ni insípides.
QUE ERA EL MÀXIM ASPIRANT A SER ALCALDE, XIQUET... Algun gest, algun passet, per petit que fos, havia de fer per a ser-ne. El que va fer Trias. Marigó, per cansament, tossuderia o no saber estar a l'altura, no va voler fer-lo(s).

Xiquet: Marigó existeix, no és un invent ni de Joan Puig ni d'ERC-Blanes ni de cada un dels militants d'ERC.

A veure quan deixaras de considerar-lo com un Déu que és perfecte i no s'equivoca.

L'ha cagada, i ben grossa que l'ha fet.