05 de juliol 2007

(121) Maquiavel i la derrota

(121) No ho vull evitar-ho, sempre parlo clar i avui també ho vull fer-ho, me sento orgullós com a pare, de l’article que ha publicat avui el Diari de Girona en Marc Puig, en contesta a un article de Paco Martínez (EUiA) que comparava Maquiavel i l’alcalde Trias, on obviava l’autocrítica i carregava amb el que havia passat a Blanes.

Reprodueixo aquest article que analitza la situació creada malgrat que pugui ser part interessada.

“Dissabte passat, i en aquest mateix diari, apareixia un escrit de Paco Martínez, actual regidor d´EUiA a Blanes, on feia una grotesca (al meu entendre) comparació entre Maquiavel i l´actual alcalde de Blanes.l´escrit del Senyor Martínez és refereix al fet que ara l´actual alcalde de Blanes haurà de guanyar-se l´autoritat. I jo li pregunto, quina autoritat s´ha de guanyar Josep Trias que no s´hagi de guanyar José Montilla? Potser és que per EUiA-ICV hauríem de començar tots per tirar les pedres al tripartit de la Generalitat? El que no es pot fer, al meu entendre, és criticar el model quan t´interessa, i quan no t´interessa amagar el cap sota l´ala.

Des d´ERC de Blanes, s´ha primat allò que varen votar les gairebé 890 persones que ens van donar la seva confiança, és a dir el programa electoral d´ERC. Un programa electoral d´esquerres on els seus principals punts han estat acceptats per l´actual equip de Govern i com hem pogut veure alguns dels punts ja s´estan duent a terme.

Personalment no sóc partidari dels cops autoritaris que pugui fer qualsevol president o alcalde per mostrar la seva força, i més quan aquest autoritarisme democràtic va en contra de la voluntat majoritària acordada en un Ple de Blanes. Hem refereixo a l´aparcament d´autocaravanes, ja que el senyor Martínez el descriu com un cop d´efecte d´autoritat, jo el descriuria més com un cop d´efecte democràtic, ja que d´una vegada per totes, i en detriment de l´autoritarisme del anterior bipartit «d´esquerres» s´ha respectat allò acceptat per la majoria democràtica de Blanes.

El que sí estic d´acord, que la millor forma de legitimació de l´obtenció del poder és dialogant i enraonant, tal i com ha fet CiU, i no a cops d´autoritarisme democràtic, tal i com ha fet el PSC. I es que quan el partit majoritari no vol sumar una majoria d´esquerres per governar Blanes, és molt difícil que aquest governi. I això és el que ha passat, que no hi ha hagut forma de que el PSC volgués parlar amb ERC, fins i tot no ha volgut saber res de nosaltres, fins i tot comprometent-nos que el nostre cap de llista deixés la política municipal al cap de uns mesos.

Ara bé, també era difícil reeditar el tripartit, perquè la idea de les actuacions d´esquerres d´uns, era molt diferent a la dels altres. M´explico, pel bipartit del PSC-EUiA, la política d´esquerres passa per privatitzar, és a dir concedir un espai al sector privat, de una gran part de l´Illa de Blanes, passa també per regalar 30.000 metres quadrats de sostre dels blanencs a la Generalitat per que es destini a la construcció pura i dura, si, al totxo que ells tant critiquen últimament i que han deixat via lliure l´ultima part de la legislatura donant llum verda per construir en espais on hi havia construccions com el Celler, o bé deixant edificar un bolet urbanístic gegant al costat del col·legi Cor de Maria.

En canvi la política d´esquerres dels altres, la política d´ERC passa per la creació d´habitatge protegit, la preservació del territori públic i paisatgístic, la millora dels barris més desfavorits de la població, entre molts d´altres.I ja per acabar, dir que hem fet cas a una part de les teories de Maquiavel, i hem decidit no votar als Mercenaris d´esquerres que de política d´esquerres no en feien cap ni una.

11 comentaris:

Anònim ha dit...

En què quedem, heu votat a Trias perquè amb ell es poden fer les polítiques d'esquerres que no es poden fer amb els mercenaris de EUiA i PSC o per què els socialistes van passar de vosaltres? O va ser una mera venjança personal i a partir d'això us inventeu excuses?

Anònim ha dit...

Como cansa ver cada día en este Blog, que hablais de vosotros, (no me refiero a ERC sino a todos), pero no se habla del pueblo y sus problemas. Podriais escribir sobre los proyectos que se están haciendo o los que pensais hacer.

Anònim ha dit...

Els projectes de ERC Blanes els pots trobar a www.mullatperblanes.cat

i et descarregues el programa i allà trobaras gran part dels nostres projectes, igualment que suposu, que el regidor ja anirà informant per el seu bloc com u porta fent els últims anys

Anònim ha dit...

a ver si explicais de una vez como hacer politicas de izquierdas con Convergencia y el PP ademas del trifasico Ramos(los dos)-Tarradellas-y el del pelo blanco. Que cara más dura tiene la asamblea (Nene-papi) de ERC Blanes.
Habeis perdido la mitad derepresentación y votos que teniais,ahora ya perdereis lo que os queda pero tranquilos que siempre pagan bien los del ladrillo.Haced caso de las enseñanzas del ilustre Ramón y el tio tan fresco y además resulta que la unica marca turistica que ha perdido peso en el extranjero es COSTA BRAVA cuyo Patronato de Turismo tiene tan dignisimo presidente. Apa nanos a la vostra com sedmpre mai.

Anònim ha dit...

Que a veure si expliquen com fer polítiques d'esquerres?
Mira't això:


http://joanpuig.blogspot.com/2007/06/112-signat-lacord-entre-ciu-i-esquerra.html


Informa't abans de mentir, calumniar i insultar, encara que reconec que alguns que heu perdut el govern no doneu més de si.

Anònim ha dit...

En Paco Martínez, per ser professor i regidor penso que hi hauria d'entendre una mica més, de política.

Diu textualment en Paco en el seu article a DdGi:
"l´actual alcalde de Blanes buscarà guanyar-se l´autoritat que no li han atorgat les urnes".

Textual. Greu per una persona que s'implica en les regidories del consistori.

Error de manual.

¿Sap matemàtiques, en Paco, o si no, per què calla i no diu que CiU, a Blanes, ha aconseguit més de 4.000 vots, només uns 400 per sota del PSC... però que sumats els vots de CiU, PDB i PP ja són més vots que els del PSC i EUiA junts?

Cal afegir-hi que Trias va ser escolit alcalde, a més, amb el vot del regidor d'ERC, partit al que també l'han votat quasi 900 blanencs més.


El suport als partits que han fet a Trias alcalde supera, amb escreix, el suport de la força democràtica (minoritària) dels partits que optaven per Marigó alcalde.

¿Com pot dir en Paco que en Trias "no té l'aval o l'autoritat de les urnes per a ser alcalde"?

Hi entén de democràcia, en Paco?

Sap sumar i restar en Paco?

Sap matemàtiques i es recorda que la majoria són la meitat més un??

Quan parlo del bon jan d'en Paco, puc parlar dels dirigents i manaires socialistes que no saben entomar les regles de la democràcia (amb majories i minories) i la legalitat dels plens.

No només això, sinó que les seves fal·làcies, fabricades als despatxos del PSC, les pretenen escampar pel poble, arreu, enganyant a la bona gent de Blanes.

Anònim ha dit...

estem d'acord,els socialistes encara estan descol.locats.

segiu endavant.

Anònim ha dit...

Los cincuenta puntos de coincidencia con el nuevo gobierno municipal no los veo por n inguna parte.
Con lo bocazas que soys deberiais de saber que vuestra honradez debe ser como la de la mujmer del Cesar.
Pero tranquilos que esos son conceptos que ni os suenan.A la vostra familia Puig

Anònim ha dit...

En Pere Garcia no para.

Que no els veus per enlloc?:

Aquí els tens altre cop:

http://joanpuig.blogspot.com/2007/06/112-signat-lacord-entre-ciu-i-esquerra.html

Somnia de gust amb ells i gaudeix-ne.

Anònim ha dit...

O sea que es posible estar en la oposición y votar la investidura del alcalde. Pero ¿que os creeis ,que todos somos tontos o qué?.Vale ya de tonterias y explicar porque ya sabien en la parte del ladrillo el sentido de vuestro voto antes del pleno.jfo

Anònim ha dit...

Posa aquí una prova, una de sola que sigui pel ladrillo.

Si no la poses, quedaras com un mentider, calumniador de campionat.

Jo sí que et puc posar un exemple que Marigó està pel ladrillo, i és la seva afició per ficar ladrillos, maons, asfalt i quitrà matxucant els nostres boscos de Blanes, estant al servei, no dels blanencs, sinó dels designis del vostres jerarques Nadal & Nadal (els del túnel del Carmel).

Quan s'acaben els arguments i no es respecta la democràcia dels plens, comença la vergonya de les boles i el tot s'hi val, sense proves ni motius, qualsevol cosa.

Marigó, creu el totxaner, que tots són de la seva condició.