24 de juny 2007

(113) Camí de Guatemala, amb escala a Mèxic



(113) Escric aquestes ratlles des de Guatemala, estic participant en un viatja organitzat per la Secretaria d’Estat de Cooperació juntament amb sis diputats mes. El motiu es poder comprovar el programa de cooperació establert amb Guatemala a l’any 2005 arrel de la greu turmenta tropical “Stan.”

Per arribar vaig agafar un vol amb escala de quatre hores a la ciutat de Mèxic, per enllaçar fins a la ciutat de Guatemala on vaig arribar ahir al vespre. Avui hem fet la primera visita acompanyats de la mateixa Secretaria d’Estat Leire Pajin (per cert parla català) i el President en funcions i Vice-president del País centre americà Eduardo Stein.

A les set del mati amb dos helicòpters (un recorregut per un fantàstic paisatge) hem anat a la ciutat de Sant Marcos, i des d’aquí amb vehicles tot terreny al municipi de San Vicente Esquipulas, un dels més afectats per la turmenta “Stan”
Tot el municipi ens estava esperant per agrair-nos la col·laboració, ha estat sens dubte emotiva la trobada i poder comprovar que les ajudes arriben i que serveixen per donar un mica de qualitat de vida a gent molt i molt pobre.

Desprès amb els mateixos helicòpters hem anat a Santiago Atitlan i a San José Chacaya on hem visitat el campament de refugiats i la futura zona on han començat a construir-se 900 habitatges per aquest campament inhumà que és present des del 2005.
I ara fa poc hem tornat a l’hotel desprès d’un viatge en cotxe de quasi tres hores per unes brutals carreteres que en alguns moments et posaven els pels de punta. De moment el carnet de punts a Guatemala no existeix.

D’aquí poca estona estem convidats a un sopar amb representants dels indígenes de Guatemala a l’ambaixada Espanyola.

1 comentari:

Anònim ha dit...

aprofitat que ja et queda poc