01 de juny 2007

(11 dies) Valoració de les eleccions municipals a Blanes

(11 dies) NOTA DE PREMSA.

El passat dilluns i amb els resultats de les eleccions municipals tancats, Esquerra va celebrar una assemblea per tal de fer la valoració.

Tan Joan Puig com Conxita Boldú van posar els seus càrrecs a disposició de l’Assemblea, la qual ho va refusar i va decidir que Joan Puig prengués possessió de l’acte de regidor i assumís la seva tasca.

Esquerra de Blanes assumeix els seus mals resultats, fruit de diverses circumstàncies, entre d’altres:

Haver estat el centre de totes les crítiques, tant del PSC, com del PDB, i fins i tot una CiU més preocupada per Esquerra que no pas pels socialistes.

No haver sabut explicar la nostra tasca durant els tres anys de govern, en què les nostres regidories han estat les menys conflictives de l’activitat municipal. Ni tampoc haver explicat els veritables motius de la nostra expulsió del govern municipal.

No haver marxat del govern quan, durant el primer any de la legislatura, PSC i EUiA, van incomplir l’acord signat per evitar el desdoblament de la N-II pel Vilar i Sant Daniel.

No s’ha entès tampoc la compatibilitat de la feina de regidor i vice-president de la Diputació, ni la de regidor i diputat a Madrid. En canvi, quan aquestes coincidències de càrrecs es produeix en altres partits, no es planteja cap problema.

Si a tot això li sumem la baixada que ha patit Esquerra en les ciutats mitjanes i grans de Catalunya, sobretot al cinturó industrial de Barcelona, on les característiques social de les ciutats són semblants a la de Blanes, podem entendre la pèrdua 424 vots (2,2%).

Analitzats els resultats, Esquerra de Blanes hem decidit:

1.- Restem oberts a parlar tan amb el PSC com amb CiU, si això es fa des del respecte a les persones i a les decisions preses pel partit. Des d’Esquerra no permetrem que cap altre partit decideixi sobre el nostre futur.

2.- Hem assumit la pèrdua de vots i d’un regidor, però seguirem treballant com hem fet sempre per Blanes amb coherència i honestedat. Per això ens posem a disposició de qui finalment governi Blanes, per tal poder dur a terme un Blanes millor. Arribant si s’escau a acords puntuals amb l’equip de govern que surti el proper 16 de juny.

3.- Amb els resultats obtinguts Esquerra es prepara per afrontar, des de l’oposició, aquesta propera legislatura amb responsabilitat. I pensant, com sempre hem fet, amb Blanes. Col·laborant amb l’equip de govern a tirar endavant tots aquells projectes que són necessaris pel bé i el futur de la nostra vila.

4.- Hem reunit a l’entorn de la nostra candidatura gent nova i nova militància, preparada i il·lusionada que ens permet millorar l’actual projecte d’Esquerra i fer-lo més pròxim a la gent. Per això, comencem a treballar a partir d’avui mateix per presentar-nos el 2011 amb un equip nou i un projecte millorat

5.- Finalment donem les gràcies a les 885 persones que ens han votat. Per altra banda els hi diem a tots aquells que aquest cop no ens han volgut donar la seva confiança, que des d’Esquerra seguirem treballant per recuperar-la.

1 de juny de 2007

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Enhorabona. Heu fet una reflexió molt correcta. Seguiu treballant i ànims!

Anònim ha dit...

Sort i endavant companys. Al 2011 hi tornarem amb molta més força

Records des de València

Anònim ha dit...

Endavant i força, esteu donant una lliço de modos a Marigó i als socialistes.

Anònim ha dit...

Jo no hi estic d'acord.
- Es molt fàcil anar de victimes (que la resta de partits anaven contra esquerra)
- que altres regidors tenen càrrecs. Quen en Joan estava al consell comarcal o la diputació, cap problema però com a diputat a Madrid i fent espectacles decirs ... ja es una altre cosa. Cal ser discret i no fer llibres. Visca esquerra, fora els "Xulos"

Esquerra ha fet bona feina, però en podria haver fet més si en Joan hagés treballat més a Blanes a Urbanisme i a Hisenda (El "paco" va continuar fent de la seva totalment)

Els resultats d'Esquerra son la baixa de participació i una decepció per l'egocentrisme del Sr. Joan Puig & Fill

Es segur que penseu que no tinc raó, però ara per ara es lo que crec!

Anònim ha dit...

En Joan Puig ha fet sempre allò que l'assemblea i la militància li hem encomanat que fes.

Tu saps que en Puig no és el "problema".

El problema és la direcció d'ERC a nivell nacional (desfeta d'ERC a tot Catalunya), i que algunes persones que van de catalanistes i d'esquerres de boquilla no s'acaben de creure el catalanisme, el progressisme ni la necessitat de fer pinya amb ERC.

Donades les circumstàncies difícils d'aquests últims 4 anys, en Puig i la Conxita ho han fet magníficament.
Si en Marigó, en Garcia i algun altre dels seus seqüaços s'han encarregar d'escampar la difamació contra en Puig per allà on anaven, i el poble s'ho ha empassat, això ja es un altre tema.

Però ara arriba l'hora de la veritat, i sense ERC decisiva, els socialistes ja no podran donar la culpa dels mals de Blanes a en Joan Puig.

Ara Marigó està sol davant el perill.

I per no estar sol, ja es vol ajuntar amb els que han sigut els seus, de sempre: Unió i Convergència: la dreta d'aquest poble.

En aquests moments complicats, coratge, Joan, no defalleixis, i endavant. El dia que, amb naturalitat i llei de vida, t'hagis de retirar del capdavant d'ERC, ja ho decidirà l'assemblea d'ERC democràticament. No ho decidirà pas un anònim com l'anterior ni un oportunista, grimpador i arribista socialista de dretes, de la Unió i Convergència Socialista.

Anònim ha dit...

Estic plenament d'acord que cal reflexió, autocrítica, anàlisi d'aquells punts on hi poden haver hagut errors, tal com està fent i fa la Secció Local d'ERC, i com fas tu mateix, Joan.

El que ja no estic d'acord, és en que calgui fer una mena d'"Hara-kiri" o que ERC s'hagi de posar de genolls, com demana un probablement socialista que, sota la disfressa d'un "ex-votant d'erc", ho demana dos posts més amunt des de l'anonimat i sense donar la cara.

Ja sé, Joan, que permets publicar tot el que reps, però, com a lector del teu bloc, Joan, et demanaria que els posts i comentaris que vulguin tergiversar o suplantar la identitat, intimitat o l'honor d'altres persones, no els publiquessis.

Sota pseudònims d'un "ex-votant d'erc", no poden escriure socialistes o d'altres partits, continuant enganyant i estafant als blanencs.

Si són socialistes, que almenys tinguin la decència de reconèixer-ho......, ja que no és cap deshonra, el ser socialista.

Amb el meu suport moral cap a tu, Joan,
Un lector del teu bloc.