15 de juny 2007

(1 dia) El PSC de Marigó és nega a un pacte de progrés

(1 dia) A menys de 24 hores de la constitució de l’Ajuntament (dissabte, 12 del migdia, teatre municipal) puc ja valorar l’actuació de les diferents forces polítiques en aquests vint dies de negociacions.

Com ja vaig escriure en aquest bloc qui tenia l’obligació d’obrir el ball per escollir parella o parelles per un govern estable era Josep Marigó com a cap de llista de la força més votada.

Josep Marigó va començar com pertocava amb EUiA soci seu durant tota la legislatura, amb qui van arribar a un ràpid acord, la sorpresa comença desprès quan en lloc d’intentar un repetició del tripartit (a semblança del que va passar a la Generalitat, expulsió i reedició del tripartit) segueix les entrevistes primer amb el regidor del PP i a continuació amb el cap de llista de CiU. Totes tres entrevistes amb dinar inclòs.

Desprès Josep Marigó truca al cap de llista del PDB (2 regidors) i en darrera instància i al cap de deu dies de les eleccions me truca per tenir un intercanvi formal d’impressions. El primer és rebut al despatx d’alcaldia i en el meu cas i a instàncies meves tenint en compte que estem parlant representants de partits polítics li proposo que la reunió es celebri o be al local del PSC o al d’Esquerra.

Finalment la reunió és celebra el 6 de juny a les deu del mati a la seu del PSC. La reunió és a soles entre Josep Marigó i jo mateix i tal i com va avançar-me, la reunió va durar uns 25 minuts i va ser purament formal, va dir-me que no volia saber res amb nosaltres i per cortesia vam seguir parlant una estona.

Al marxar-me, li vaig dir que si volia alguna cosa ja ho sabia i ens vam donar la ma, per cert vull recordar que el diumenge de les eleccions i amb el 100% escrutat vaig trucar a Josep Marigó i el vaig felicitar.

Des de les hores i fins a data d’avui cap més trucada, ni tant sols m’ha preguntat que pensem fer el proper dissabte, diuen que de l’arbre caigut tothom vol fer estelles, malgrat tot seguim creient que l’acord de govern catalanista i de progrés signat el juny de 2003 segueix essent vàlid, molt vàlid, lamentablement el PSC de Marigó no està per la labor.

Prefereix pactar amb el PP, o intentar-ho amb CiU o fins i tot, tractar millor al PDB abans de reconèixer o tenir una actitud positiva cap a Esquerra.

27 comentaris:

Anònim ha dit...

Vull felicitar a Joan Puig i a la gent d'esquerra de Blanes, estic agradablement sorprès per la capacitat de portar les coses, d'encaixar un resultat no del tot favorable, i malgrat tot poder seguir el que passa des de molt lluny de Blanes.

Es tot un exemple, m'agradaria que altres polítics fessin el mateix

Anònim ha dit...

Marigó no pot esser alcalde, si no demana disculpes i no reconeix que és va equivocar en criticar a Esquerra, no podem donar el vot als socialistes.

Anònim ha dit...

Però vostè fa dos dies, no estava per un pacte amb CiU?

Anònim ha dit...

Esta clar Marigó és un prepotent que s'ha carregat el tripartit i el pacte de progrès a Blanes.

Puig tenia raó quan va oferir un pacte a la basca a EUiA, ara veuran com son els socialistes.

endavant esquerra

Anònim ha dit...

Sr. Puig i la gent d'esquerra, no afluxeu, no us creieu les promeses de marigó,un polític que s'ho vol fer amb tots des del pp fins al pdb, quina vergonya de socialiste

Anònim ha dit...

Marigo fora ya!!!!!!!!
Joan, vota trias

Anònim ha dit...

quina VERGONYA¡¡¡¡¡ És la darrera cosa que podia esperar de vosaltres....amb PROA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

realment, no m'ho esperava...
heu enterrat ERC a Blanes.
Quina vergoya!!!
Increible....Joan, de veritat, no m'ho esperava...no se que dir...

Anònim ha dit...

Amb quina cara us pasejareu pel carrer? Joan Puig i PROA...ens has enganyat a tots!!!

I a sobre, d'aqui quatre anys haurem d'aguantar una majoria absoluta de PSC...i la culpa sera teva, JOan!!!

Que vingui la CUP a Blanes...ja no hi ha esquerra independentista a Blanes.

;-( Quina pena.

Anònim ha dit...

Per cert els de la cup a Blanes votem al botifler Marigó.

Visca els pebrots de la Conxita i en joan

Anònim ha dit...

No hi puc estar d'acord, Joan. Penso que la qüestió personal entre en Marigó i tu mateix ha estat pel damunt del poble. I això no pot ser, encara que diguis que et quedes a l'oposició i t'amaguis darrera el comentari que ERC és un partit assembleari i que s'ha pres la decisió col·legiadament. Ens vol fer creure que la teva posició no genera ja una posició quan vas a una assemblea de la qual ets el líder?.
Saps el que està per venir? Quatre anys d'una inestabilitat major encara que a la darrera legislatura. I si tenim en compte algunes paraules del nou alcalde dirigides al Joan Salmeron, molt d'autoritarisme als plens. I si tu no estàs al govern serà el primer en patir-ho.
T'has equivocat.

Anònim ha dit...

Crec que per parlar seriosament caldria parlar amb nom i cognoms, la resta no serveix.
Joan Puig

Anònim ha dit...

Apa Joan, enhorabona per ficar al govern de Blanes als demagogs neofeixistes del PdB (per cert, a la seva última revista et van posar a la teva foto un bigoti de Hitler i estaves darrera unes reixes de pressó, per lladre, és clar).
Avui has deixat la teva dignitat personal a zero i a teva coherència política inexistent).

Anònim ha dit...

Si Lluís Companys (afusellat al castell de Montjuïc per ser el President de la Generalitat de Catalunya i defensar la II República)aixequés el cap...

Anònim ha dit...

... (Per ser el President de la nació catalana)... Estaria orgullós de la Secció Local de Blanes del qui fou el seu partit, Esquerra Republicana de Catalunya...

I estaria, si més no, trist, amb l'actitud de Josep Marigó i dels companys de la direcció socialista de Blanes.

Anònim ha dit...

Joan Puig i Cordon: has votat SÍ a PROA-PDB governant el dia a dia de Blanes.

Jo hem considero un paio normal, capaç de clitxar les intencions trepes i perilloses per a la convivència a Blanes que ha pregonat Anselm Ramos i PROA durant l'últim any sencer.
Afegeix-li els rumors d'inmediats "pucherazos" inmobiliari-constructius de Sebastian Javier.
Has condemnat als paios com jo a bomitar cada vegada que mirem la façana de l'Ajuntament al passar pel passeig de dintre.

NO T'HO PERDONARÉ MAI !!!

firmat: Un blanenc de soca-arrel.

Anònim ha dit...

Quina decepció!
Quina vergonya!
Quin govern heu recolçat amb el PDB!
Això es imperdonable!
Coherència?
Coherència?
NOoooooo...

Anònim ha dit...

Socialistes pareu d'amagar el vostre nom en l'anonimat, deixeu d'insultar.

Mireu-vos vosaltres en la vostra impunidad. Voleu dir que Marigó i la seva prepotencia no us han fet perdre l'alcaldia?

Anònim ha dit...

Ara els socialistes ploren.... i critiquen perquè ERC ha aconseguit el mateix que els del PSC pretenien i no han aconseguit, que és entendre's amb altres forces polítiques.

O sigui, els derrotats del PSC critiquen exactament allò que ells aspiraven a fer, que és pactar amb CiU, PP i PDB.

Amb una diferència significativa: que ERC es manté fora del govern, a l'oposició, sense ajuntar-se compartint govern amb CiU, PP i PDB, amb LLIBERTAT de vot en cada tema, fent oposició CONSTRUCTIVA....., la qual cosa, si haguesin arribat a pactar PSC, CiU, PDB i PP, aquesta llibertat i independència de moviments no l'haurien tingut, els socialistes, ja que les converses de Marigó amb CiU, PDB i PP anaven de cara a FORMAR-HI i compartir GOVERN CONJUNT, ben junts i relligats PSC amb PDB, PP i CiU.

Socialistes, com va dir el pensador indi: "Si ploreu perquè no podeu veure el sol, les llàgrimes no us deixaran veure les estrelles".

Anònim ha dit...

Deixeu per una vegada de culpar si els socialistes això o allò. Si s'ha de tenir coherència política, tal i com Joan Puig va dir al ple, no et pots amagar darrera del fet de si Marigo a volgut o no a JOAN PUIG (que no es el mateix que dir ERC), per donar el teu suport a un govern format per la totalitat de les DRETES del municipi.

Ni es pot aplicar una postura independentista al vot, ni una republicana i progressista... llavors??. Un vot absolutament de castig.

Gracies Joan per aconseguir desfer els somnis dels ciutadans amb ideals socials, nacionals i republicans com jo, per una qüestió personal. Per cert, soc militant de ICV.

Maxi

Anònim ha dit...

Molt bé Maxi!!! No es pot argumentar millor!!!

Anònim ha dit...

A en Marigó i en Pere Garcia se'ls encén la bombeta-recordatori de que "són d'esquerres" quan es veuen fora de la cadira.

Anònim ha dit...

Puig, ja t'ho he posat al teu altre bloc (Sa Palomera): En Puig ha sortit de l'armari per mostrar-se tal qual és. A vegades ho fa amb el carnet de diputat enganxat a la boca i ridiculitzant els seus votants, i quan li convé, per motiu de la més baixa rancúnia, afavorint la dreta espanyolista. Puig ets poca cosa, curt molt curt de mires, et falta molta volada, estar al Congrés no t'ha dotat ni d'oratòria ni de visió política més àmplia. Actituds com la teva són les que permeten pensar que tots els polítics són iguals. Però n'hi ha que no hi creiem amb això, no n'hi ha prou amb la teva inconsciència ni amb la teva poca intel·ligència. No no sou tots iguals, per sort com tú els que menys.

Anònim ha dit...

En Puig és un crack, m'estic convertint en el seu fan numero ú.XD

Us ha ben cardat a tots, la culpa és vostre per inútils incompetents, no pots mai dona per mort i enterrat un element com en Puig.XD

Tot i derrotat, al final us ha donat pel sac!!!!

Anònim ha dit...

Marigó ha de plegar, per incapaç de parlar amb esquerra. no es pot anar de prepotent, signa un acord quan encara no ho te lligat, es sorprenent.

per cert escoltant a puig un veu qui te raó.

socialistes mireuvos a casa vostra i desprès parleu

Anònim ha dit...

JORDI Xargayó (Director del Diari de Girona)

Faltava Puig

Hem assistit a unes setmanes d´absoluta degradació de la política. Cabarrocas (PSC) i Monell (CiU) no han pogut ser alcaldes de Quart i Ripoll, respectivament, tot i haver-se quedat a escassos vots de la majoria absoluta. ERC i ICV han obligat Anna Pagans a agenollar-se per ser alcaldessa de Girona. ERC tindrà la presidència de la Diputació amb 6 diputats d´un total de 27. Però ens faltava la traca final. I, de sobte, Joan Puig (ERC) va ressuscitar ahir de les cendres del seu fracàs electoral. Un home que té el coratge de plantar cara a Pedro J. Ramírez i de convertir la política en una activitat de freakis no podia passar despercebut en un dia tan assenyalat. I, sense importar-li sumar el seu vot al del PP i al d´un partit que, al més pur estil Joan Anglada, té com a principis acabar amb la discriminació positiva dels immigrants i suprimir la donació del 0,7% del pressupost de Blanes «a la construcció d´hospitals i escoles a Gàmbia», s´ha convertit en el protagonista de la constitució dels ajuntaments capgirant el resultat de Blanes.

Anònim ha dit...

Els socialistes treuen foc pels queixals perquè ERC ha fet allò que el PSC no ha aconseguit fer.

Jugada mestra de la militància d'ERC. Sota circumstàncies difícils, a Blanes ERC manté alt el pavelló.

Ara, en Marigó, en Garcia i la Fábregas que vagin a brindar (com van fer) per la derrota d'ERC passant de 2 a 1 regidor.