18 de maig 2008

(415) Excedència, companys no és això

“Per guanyar el Congrés no val tot, i les mentides menys”

“17 dies, els que porta l’ACA sense ni tant sols contestar-me la proposta alternativa al transvasament de l’Ebre”

Avui el director del Diari de Girona publica en la seva columna una opinió amb el títol d’Excedència” dedicat a la que ha obtingut el candidat a la secretaria general d’Esquerra Rafel Niubò per part del Govern de la Generalitat.

“JORDI XARGAYÓ Si l'inclit Prenafeta, per posar un exemple, hagués gosat abandonar durant un mes les seves funcions com a secretari de la Presidència de la Generalitat per dedicar-se a promocionar una candidatura seva, l'oposició política d'aleshores (PSC, ERC i ICV) li hauria saltat a la jugular. Segur que n'haurien demanat la dimissió, haurien acusat CDC d'identificar el partit amb el Govern i no sé quantes coses més. I amb tota la raó del món. A les institucions públiques, el mínim que cal exigir és decència. Doncs bé, el secretari general de la Vice-presidència, Rafel Niubò, acabar de rebre una excedència d'un mes -deu ser la primera que obté un polític- per dedicar-se a promoure la seva candidatura a la secretaria general d'ERC. I no passa res. CiU ha protestat amb la boca petita i el senyor Niubò continuarà demostrant que les institucions són per a ell un instrument. Tan aviat nomena secretària general de l'Esport la gerent de les seves empreses (bé, ara de la seva dona) com s'absenta durant un mes. Mans netes.”

L’encertà de ple, i ho dic llegint avui a la premsa, la crònica de l’acte central de campanya de la seva candidatura, on l’intervenció de l’actual President d’Esquerra m’ha provocat profunda decepció. Carod va anar a Perpinyà a parlar amb ETA, i malgrat no ho va dir a la direcció del partit, tots li vam donar suport, tots vam ésser solidaris amb ell.

No cal oblidar que Carod segueix essent el President del partit i la seva gent no pot dir el que diu, a Esquerra no val tot. Joan Puigcercòs s’ha sacrificat molt per ell, fins i tot ha estat massa generós, sobretot veient avui, el que la gent de Carod, diu per guanyar el congrés d’Esquerra.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hi ha qui enlloc de demanar una exedencia, dimiteix per promocionar la seva candidatura.

Anònim ha dit...

es molt més noble.