25 de maig 2008

(420) Cal derogar el decret del transvasament de l’Ebre, per dignitat

El PSC s’ha aprofitat de la mala gestió de la sequera que ha fet la Conselleria de Medi Ambient que dirigeix Francesc Baltasar, la manca clara de previsió ha fet possible que els socialistes incomplissin allò que van signar, la no realització de transvasaments.

Per sort, el temps s’ha comportat i malgrat l’incompetència de la Conselleria. les darreres pluges han inutilitzat el decret del Govern Espanyol, en aquests moments el transvasament de l’Ebre incompleix el decret, el President del Govern Aragonès, te tota la raó, cal que sigui anul·lat.

Fins i tot el diputat d’IC Joan Herrera i el mateix Jordi Guillot han començat a canviar, segons la mateixa ACA i la seva pagina web, Catalunya ha rebut en les darreres setmanes més Hm d’aigua que els que el transvasament de l’Ebre ens aportarà.

La mateixa proposta que ara fa setmanes vaig fer des d’aquest bloc, connectar la desaladora de Blanes a la xarxa de Barcelona, ha estat reconeguda per l’ACA com una obra factible i realitzable.

Les pluges ens donen una nova oportunitat de gestionar una veritable nova cultura de l’aigua, és de savis rectificar, el PSC ha d’ésser solidari amb els seus socis de govern, i ha d’acomplir allò que va signar.

Els 170 milions d’euros que costa els transvasament tenen altres prioritats.