23 de maig 2008

(418) Arzalluz a Girona

Arzalluz parla del dret a decidir en un acte a Girona També va fer una visita a la Diputació

Diari de Girona.- L'expresident del PNB, Xavier Arzalluz, va ser ahir a Girona per participar en l'acte Dret a Decidir, organitzat pel Col·lectiu 2014, que lidera el blanenc Joan Puig (ERC). Arzalluz també va visitar la Diputació de Girona i per això a l'acte hi van assistir tant dirigents republicans, com Jaume Sitjà, Francesc Canet o Enric Vilert, entre altres, com els portaveus del PSC i CiU a la Diputació, Narcís Casassa i Jaume Torramadé.

Abans de començar l'acte, Arzalluz va comentar l'actualitat política. En referència a les últimes detencions de membres d'ETA, va assenyalar que el ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha hagut d'actuar perquè s'hi sentia en l'obligació, ja que davant de l'onada d'atemptats que hi havia hagut darrerament, no podia caure en el descrèdit. Tot i això, va manifestar que, de Rubalcaba, no se'n creu "res".

Arzalluz també va pronosticar que el Pla Ibarretxe tirarà endavant al parlament basc, però creu que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero (PSOE), el portarà al Tribunal Constitucional i allà el frenaran. De fet, el polític basc va assegurar sentir-se preocupat per la conjunció policial i judicial "per interpretar les lleis al seu aire".

Pel que fa a la crisi del PP, va indicar que hi ha diferents eixos (Aznar-Botella, Aguirre-Mayor Oreja, Fraga, Rajoy...), però va considerar que el partit no desapareixerà. Tot i això, no es va atrevir a avançar qui guanyarà la "guerra interna".