12 de maig 2008

(411) No hi motius per fer el transvasament de l’Ebre

El 13 d’abril vaig publicar en aquest bloc i en el diari de Girona un article on proposava una alternativa a la proposta de transvasament d’uns 25 Hm d’aigua del Segre.

Aquesta proposta la vaig remetre a l’ACA per correu electrònic, he rebut confirmació electrònica del lliurament, però lamentablement no he tingut resposta.

Com a militant d’Esquerra haig de ésser solidari amb el govern d’entesa, per això vaig dirigir-me al meu govern i als seus responsables per proposar una resposta al transvasament de l’Ebre.

Segons les informacions recollides i tal com explicava en l’article, la Conca de la Tordera por estar un any sense aquests 10 Hm que produeix la desaladora de Blanes.

És viable transvasar aquesta aigua a les conques de Barcelona, precisament l’ampliació adjudicada de la desaladora blanenca i la futura segona desaladora de la Tordera preveuen transvasar l’aigua a Barcelona. Son inversions previstes i amb un estalvi important.

10 Hm no són tota l’aigua que necessita la capital, però era una part important en aquells moments, però vistes les pluges d’aquests dies, aquests 10 Hm són quasi decisius per no necessitar l’aigua de l’Ebre.

Ara més que mai és possible arribar al mes de maig de 2009 (entrada en funcionament de la desaladora del Prat) sense necessitar l’aigua ebrenca.

Més encara, invertir 160 milions d’euros per fer el transvasament de l’Ebre, estar fora de lloc, tenim alternatives molt més econòmiques i que eviten crispar unes terres prou castigades per les infrastructures. El País té moltes altres prioritats.

I si el que dic no és cert, que donin la cara i contestin d’una vegada la proposta, en temps de sequera, és necessari donar respostes als ciutadans, però veig que la gestió d’aquesta crisis segueix essent dramàtica. Menys anuncis als diaris i més realisme i sobretot coherència. De savis és rectificar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

A ver que os parece el blog que estamos montando...Si tenéis alguna aportación solo tenéis que contactar con alguno de nosotros. Si queréis saber cosas interesantes sobre la actualidad de Blanes ir echándole un ojo de vez en cuando.

http://juntsxblanes.blogspot.com


Un saludo.

Anònim ha dit...

gràcies per preocupar-te, i intentar aportar solucions, però heu de sortir a dir-ho, si els vostres socis ho gfan malament, no podeu estar callats.

Anònim ha dit...

Quina diferencia hihà en el grup que heu format ara amb el d'abans?

També hi haura un senyor X amagat en aquest grup?

Donat que hi han hagut interessos personals per pogue dur a terme les accions i activitats pròpies d'un partit politic, quina veracitat teniu vosaltres?

Em consta que hi han membres d'aquest grup, els quals han tancat les orelles (no han escoltat) quan un membre superior del grup parlava i en contesta es feia tot el contrari sense valorar la realitat d'allò que s'exponia com a problema. Pasará això mateix?