19 de novembre 2007

(226) Balanç d’una legislatura a Madrid(1)

Començo avui a escriure una sèrie d’articles per valorar la meva experiència a Madrid, i ho faig sense saber en aquests moments si tindré l’oportunitat de repetir o no. Escriure sobre els records, la feina feta, els errors i sobretot del que en penso d’aquesta experiència a la capital del País veí i ho faré en el bloc de Vilaweb.

En aquest bloc aniré publicant un resum d’aquest balanç, per ser el primer dia el publico en la seva integritat.

“Tal i com va anunciar el màxim mandatari del PSOE, Manuel Chaves (President de la Junta d’Andalusia i del partit) les eleccions espanyoles tindran lloc el proper 9 de març de 2008. El que vol dir que a primers de gener és dissoldran les Corts i el Rodríguez Zapatero convocarà eleccions.

Seguint aquest calendari, ens queden 4 sessions plenàries a Madrid (20 a 22/11, 27 a 29/11, 13 a 15/12 i 20 a 22/12) marcades principalment pel tràmit d’aprovació dels pressupostos un cop tornin del Senat.

Quatre anys que han passat a corre-cuita i amb molta intensitat, encara recordo el primer dia que vam arribar amb Joan Puigcercòs al capdavant (alguns “amics” ens van batejar amb el set nans, és van equivocar) vam fer els primers tràmits, van visitar l’hemicicle, recordo encara les paraules d’en Joan, no mireu tots a dalt!! Ni que ho hagués dit més aviat, tots buscant les restes del cop d’estat del 23-F.

Crec que cap dels vuit diputats que vam arribar aquells dies de març, pocs dies desprès del terrible atemptat de Madrid, no podrem oblidar l’enorme expectació que va despertar en Joan Puigcercós i tots els diputats electes que el vam acompanyar (Tardà, Bonàs, Cerdà, Jordi Ramon, Pep Andreu, Francesc Canet i jo mateix).

Els primers dies van servir per situar-nos, crec que encara no érem prou conscients de la tasca que ens venia a sobre, el Congrés dels Diputats legisla per un Estat i això és nota i ho vam poder comprovar molt ràpidament.

Joan Puigcercós com a portaveu i President de la Comissió de Medi Ambient i veritable líder del grup es va encarregar de repartir la feina, assignar les diferents responsabilitats, calia preparar-se per anar prenent decisions dels diferents temes.”

Joan Tardà (portaveu adjunt, i actual portaveu titular)
Agustí Cerdà (President de la Comissió del Defensor del Poble i President del Grup)
Rosa Mª Bonàs (actual Presidenta de la Comissió de Medi Ambient)
Francesc Canet (Portaveu entre altres comissions, Educació, va plegar un any abans de finalitzar la legislatura per presentar-se a les municipals de Figueres)
Jordi Ramon (Portaveu entre altres comissions, Indústria, Agricultura)
Pep Andreu (Portaveu entre altres comissions, Foment i habitatge, actual alcalde de Montblanc)
I jo, Joan Puig (actual portaveu adjunt i portaveu entre altres, Economia, Pressupostos)

11 comentaris:

Anònim ha dit...

Deu vulgui que et nomenin. No sé pas que farien sense tu!

Anònim ha dit...

esperem que la direcció d'esquerra entengui que tarda i puig han estat el millor del grup parlamentari

Anònim ha dit...

Joan, si et quedes sense el sou de Madrid podries entrar a formar part de l'equip de govern de Balnes com a regidor i guanyar-te unes virolles. Així ens donaries estabilitat.

Un convençut

Anònim ha dit...

Puig ha demostrat que no actua per una questio de peles, a més ell ja ha fet públic que plega de regidor en les properes setmanes.

Si Esquerra no el posa de cap de llista estaran equivocats i en canvi estaran contens els socialistes

Anònim ha dit...

caldra veure si el que dius és la veritt.

Anònim ha dit...

En Joan ha demosttrat que no actua pels diners, però d'alguna cosa ha de viure, oi? Tan horrorós és voler guanyar-se la vida?

Un convençut

Anònim ha dit...

A l'enquesta de moment guanyen els altres. Quina opció és?

Anònim ha dit...

Puig es pot guanyar la vida fora de la política,com ha fet sempre

Anònim ha dit...

Joan, de veritat que el partit no te decidit qui encapçalar per anar a Madrid?

encara no t'han dit res?
doncs pinta malament

Anònim ha dit...

Resultado cuasi final : Beneficio de tu trabajo para el estado cero,beneficio de tu trabajo para Catalunya cerpo,beneficio de tu trabajo para Blanes menos mucho,por fin acabas.
Beneficio tuyo personal ... pues ya sabes en euros y promoci�n de la peor .Desleal , mentiroso , enfin una joyita com o politico.

Anònim ha dit...

pel sol fet de veure com reaccionen els socialistes,cada cop estic més convençut amb esquerra