01 de novembre 2007

(213) ERC diu que donarà suport «ara més que mai» a Trias i el PSC vol una moció de confiança


12,00: Article sentencia 11-M publicat al meu bloc a Vilaweb
"Tant Salmeron com Marigó no van voler buscar analogies al cas de les caravannes. Ambdós van apuntar que es tractava d´un tema d´organització i no econòmic."

Sr. Marigó:

Quina barra que tens, com a mínim tindries que demanar disculpes, l'Alcalde Trias te ha donat una lliço. Les teves paraules demostren que encara no has perdonat a Blanes.

És veu que ara vols practicar la pinça amb el PDB, veig que fins i tot estàs disposat a pactar una moció de confiança amb el PDB, és l'unica posibiltiat que tens, quina vergonya.

Segons publica Diari de Girona. JOFRE SÁEZ, BLANES.

La decisió de l´alcalde (CiU), Josep Trias, d´anul·lar el contracte publicitari amb David Meca ha estat aplaudida per tots els grups municipals. D´una banda, el portaveu d´ERC, Joan Puig, va manifestar que «ara més que mai» donaran suport a l´equip de govern ja que «han demostrat ser gent demòcrata i perquè ho estan fent bé».

Per la seva part, el socialista, Josep Marigó, va considerar que la decisió d´en Trias era «correcte i coherent amb el plenari». Tanmateix, aquesta decisió ha fet que el PDB es replantegi el seu paper a l´equip de govern. Tant és així que ahir el seu portaveu, Eduard Vila, va anunciar dilluns que decidiran si continuen o no governant amb CiU.

Davant d´aquesta situació, i amb els pressupostos de 2008 per aprovar Marigó creu que l´alcalde «hauria de ser coherent i presentar una moció de confiança».El cap de llista d´EUiA-ICV, Joan Salmeron, va manifestar en la mateixa línia que els seus companys de ple que la decisió era «lògica» ja que «el poble s´havia manifestat en contra».

Tant Salmeron com Marigó no van voler buscar analogies al cas de les caravannes. Ambdós van apuntar que es tractava d´un tema d´organització i no econòmic.

El portaveu del PDB, per la seva part, va afirmar que Trias havia fet «molt bé aplicant l´acord de ple tot i les conseqüències que pot portar». Això sí, va considerar que la posició de Puig no havia estat «lleial» i que havia «perjudicat l´estabilitat del pacte». En canvi el republicà creu que tant el PDB com el PSC estan «perduts» i que tots dos es complementen «per bloquejar el poble».

Finalment, Puig va respondre les manifestacions de dimarts del PDB: «No estan preparats ni per estar a l´Ajuntament ni per la democràcia i moren amb les seves pròpies paraules».

15 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt encertat, Marigó vol el poder i si li escau anirà al llit amb el PDB, no te escrupols.

Anònim ha dit...

Te vas a comer toda tu ira contra el PSC.Veras como al final las cosas vuelven a ser como tenian que haber sido y solo tu con tus paranoias evitaste.A ver como sales de esta situación ahora.Blanes no te va a perdonar nunca tus ansias de protagonismo y egolatria.¿Que votaras en una moción de confianza?.¿Otra vez a tí?.Eres ridiculo si no fuera por tu patetismo.Y a todo esto paga Blanes y no tu.Caradura.

Anònim ha dit...

El PSC està incapacitat per presentar una moció, el socialisme blanenc està acabat Marigo i l'oms nomes volen seguir remanant, fins i tot volen fer la sociovergencia.

Puig ha estat el millor polític dels darrers anys, només teniu enveja d'esquerra que sempre acaba controlant la situació.

Anònim ha dit...

trist trias, patetic marigó
i el PDB trencat.

Anònim ha dit...

En la situació en què està ara per ara l'Ajuntament de Blanes, ¿quin efecte en la millora de la qualitat de vida aporta als ciutadans de Blanes una moció de confiança?
Cap.

En les actuals circumstàncies, una moció de confiança és una malbaratament inútil d'energies, que dóna més corda a les eternes baralles i allarga com un xiclet enveges personals entre polítics, que només pot beneficiar personalment als propis interessats. Al poble, als que paguem impostos, no ens aporta res de positiu.

Gràcies ERC de Blanes: un respir d'equitat i sentit comú.

Anònim ha dit...

els que parlen de mocio de confianza, no tenen cap voluntat cap a blanes, nomès es miren el melic

Anònim ha dit...

Avui Marigó demostra la poca personalitat que te.

ara demana una mocio de confiança,ara quan ell no va acceptar la voluntat del plenari no va dir res.

Anònim ha dit...

voluntat del plenari? algú s'ha donat una volta pel pavelló? està ple de caravanes!senyors no feu més teatre,

Anònim ha dit...

Una vez más, con su deslealtad hacia el equipo de gobierno, ERC podrá presumir de ser EL CULPABLE de volver ha paralizar Blanes, lo cual con el actual equipo de gobierno tampoco se podía esperar nada más.
Primero apuñala al Trias y después sale diciendo que ahora mas que nunca le dará su apoyo, como podeis ser tan falsos, los del PDB acaban de descubrirlo ahora, los socialistas hace mucho tiempo que lo sabemos.

Anònim ha dit...

De acuerdo contigo, anónimo, Puig actúa como ha actuado siempre y como siempre actuará, es decir, bloqueando situaciones por su afán de protagonismo, y su inconformismo con los resultados que le han mandado a la inevitable y esperada oposición, atacando con una base de trasfondo personal, visceral, a su enemigo natural, el PSC de Marigó , y a su nuevo enemigo, el PDB, al cual no quiere ni ver por ser competencia directa en número estimado de votos entre los ciudadanos de Blanes.
Un claro nuevo ejemplo de la hipocresía del incansable y "media-ansioso" Puig.

Anònim ha dit...

trobat a l'editorial del cafèambllet)

Blanes paralitzat · L’evidència del fracàs dels pactes de govern amb forces minoritàries dels ultims anys hauria d’obrir les portes d’un acord entre els més votats.

Un dels trets més valuosos que caracteritzen una democràcia és -o hauria de ser- la seva capacitat de fer el que vol la majoria sense vulnerar els drets de les minories. Un cop deixat clar aquest punt, també és del tot necessari un govern amb prou cohesió i estabilitat que faciliti la presa de desicions necessàries pel progrès de la societat. A Blanes, des de fa anys, aquesta estabilitat no existeix. I es comença a notar. La que fora refèrència econòmica i cultural de la comarca avui languideix i els problemes semblen no parar de crèixer. La platja desapareix al mateix ritme que ho fa el turisme, la zona turistica està abandonada, la poca indústria que hi havia desapareix i ja fa més d’una decada que es discuteix com i que serà la Illa de Blanes.

Les causes que han portat a aquesta situació són diverses, però ningú nega -ni els mateixos polítics- que la política blanenca no ha ajudat en res a canviar les coses. Des de fa anys, l’alcaldia és cosa de PSC i CiU, sempre comptant amb el recolçament de partits minoritaris. Això ha fet que els dos grans partits que s’alternen en el govern hagin estat marcats per aquest pactes. Aquesta necessita de pactar pot ser una manera de garantir que les sensibilitats dels votants dels partits minoritaris estigui representada a l’hora de prendre desicions. A Blanes, però, aquesta política no ha funcionat. Així, i per citar només els dos últims episodis, el tripartit PSC-EUiA-ERC, encapçalat per Josep Marigó (PSC) no va funcionar amb normalitat i es va convertir en un govern atomitzat on les tensions internes eren massa fortes com per permetre treballar per Blanes. Avui, el tripartit encapçalat per Josep Trias (CiU) amb el recolçament del PP i el PDB tampoc s’està ensurtint i segueix els mateixos passos que la formula anterior: el partit majoritari totalment hipotecat pels seus socis de govern, i a sobre en minoria, tal i com va acabar governant l’anterior equip de govern.

En una entrevista feta per aquest setmanari a Josep Trias pocs dies després d’accedir a l’alcaldia, aquest reconeixia que un pacte PSC+CiU ‘haguès estat més estable’. A continuació, però, afegia que amb el pacte alcançat podrien ‘governar bé’ En menys temps del que s’esperava, ha quedat palès que el govern en minoria no té prou estabilitat. Això ho demostren fets com que ERC no està disposada a tragar tot el que surt del govern, la qual cosa és perfectament comprensble. També corrobora la extrema feblesa actual l’actitut d’un dels socis del govern -el PDB- que al primer revès ha amenaçat amb sortir del govern. Per completar el panorama, el PDB ha dit que si seguia en el govern, faria pagar a ERC la ‘deslleialtat’ d’haver deixat al govern en minoria. Fins i tot a les files de CiU, el malestar comença a ser important. Contrariament al que creia Trias, el govern no és gens estable.

A l’altre costat tenim un PSC que tampoc va poder -o va saber- formar govern. Després de quatre anys de desencontres amb ERC, l’opció del tripartit no semblava bona. Ara tampoc ho sembla. Encara que el PSC i EUiA comptessim amb el recolçament d’ERC, la situació no seria gaire millor que la de l’anterior mandat, es a dir, un govern més preocupat per les tensions internes que per les solucions urgents que Blanes necessita. Preguntat per la ‘sociovergència- Marigó va respondre que ‘ha d’haver un pal de paller a l’oposició i no deixar-la en mans dels grups minoritaris’. Potser en un altre circumstància el lider socialista tindria raó, però sembla que al Blanes actual hi ha questions molt més urgents que aquest matís ideològic.

Blanes s’enfronta en els propers anys a reptes molt importants. Reptes que, si no són superats poden significar el cop definitiu per a un poble amenaçat des de molt fronts. És veritat que políticament és incòmode per a polítics i votants de les dos grans formacions arribar a un pacte de govern, però la situació actual potser mereix el sacrifici. És veritat que existeixen diferències ideològiques importants entre PSC i CiU, però davant de la gravetat de la situació, els punts en comú tenen molt més pes. Curiosament, tots els enfrontaments entre PSC i CIU han estat a causa de projectes del seu socis de govern, el PDB. PSC i CiU haurien d’obrir un debat en aquest sentit i prendre conciència de que entre totes dues representen al 65% dels votants, que si sumem als de EUiA -amb qui el PSC ha sabut concensuar un programa on els ecosocialistes es senten còmodes- tenim una majoria que representaria al 75% dels votants.

Si fins ara aquest pacte no ha estat una realitat és perquè des del punt de vista electoral és complexe. Complexe perque si es governa de la ma, com treure partit de les diferències a les properes eleccions? Com aconseguir els poc menys de 180 vots que separen a un i altre de l’alcaldia des de fa uns quants anys? Veritablement és complexe, però arribats al punt de paralisi que viu Blanes, potser la seva obligació és asumir aquest repte, més enllà d’unes suposades consequències electorals. Si els dos -o tres- partits més votats arriben a un acord i deixen els personalismes de banda, poden estatr tranquils que el poble ho sabrà agraïr. Les altres opcions semblen carrerons sense sortida.

Anònim ha dit...

Y siempre el problema es el mismo...Joan Puig i Cordón.
Esto es tan claro que unicamente no lo ve él y su corte.Y algún despistao que pasaba por alli y ahora es alcalde.Que pena que en este bendito pueblo del que algunos somos por nuestra voluntad y no solo por haber nacido aquí,lo cual no es m ás que un accidente,que pena digo que no se pueda avanzar a buen paso por culpa de estas paranoias del amigo Joan y sus aires de gran politico que solo sirven para él,porque parta Blanes res de res.Ya está bien hombre

Anònim ha dit...

Puig actúa como ha actuado siempre y como siempre actuará, es decir, bloqueando situaciones por su afán de protagonismo, y su inconformismo con los resultados que le han mandado a la inevitable y esperada oposición, atacando con una base de trasfondo personal, visceral, a su enemigo natural, el PSC de Marigó , y a su nuevo enemigo, el PDB, al cual no quiere ni ver por ser competencia directa en número estimado de votos entre los ciudadanos de Blanes.
Un claro nuevo ejemplo de la hipocresía del incansable y "media-ansioso" Puig.

Anònim ha dit...

quina mania li teniu a Puig, l'unic que fa puig es dir les coses pel seu nom, la bona gent el trobara a faltar.

Anònim ha dit...

Beatifiquem a en Joan Puig!
Màrtir de la democràcia!
Pobret, quina pena fà!