30 de novembre 2007

(235) Balanç d’una legislatura a Madrid (6)

“Explicarem en un llibre la feina feta a Madrid” “El prologa Puigcercós, i Ridao en farà l'epíleg per simbolitzar el relleu”

El dia que li vaig dir a Joan Tardà que volia fer un llibre sobre la meva experiència a la política municipal i a Madrid, ell va ser el primer que me va animar a tirar endavant la idea, que és va plasmar “Què pensen de Joan Puig.... i que en diu ell.”

Dies desprès va ser Joan Tardà qui ens va proposar escriure un llibre sobre la feina del grup parlamentari a Madrid, proposta que des de fa mesos s’està treballant i que tindrà sortida a principis de gener, tal i com pública El Punt.

TIAN RIBA. BarcelonaEls vuit diputats del grup parlamentari d'ERC al Congrés, el primer d'independentista que hi ha a les Corts espanyoles des dels anys trenta, és a punt d'enllestir un llibre en què explicaran les interioritats i anècdotes de la legislatura, i no cal dir que material no els en falta. El llibre tindrà un pròleg de Joan Puigcercós, que va presidir el grup fins que es va presentar a les eleccions catalanes d'ara fa un any, i l'epíleg el signarà Joan Ridao, que li agafarà el relleu a partir de la primavera.

L'objectiu dels redactors és fer un llibre amè, a l'estil del que ja es va editar sobre l'arribada de Puigcercós a Madrid el 1999, Madrid Confidential. Les aventures del diputat K , d'Oriol Malló, en què es barrejaven vivències personals amb crònica política. Però si Puigcercós va fer aquelles primeres passes en solitari, en l'actual legislatura ERC ha tingut grup propi i l'activitat ha estat molt intensa. Els republicans van començar sent aliats preferents del PSOE, malgrat que han acabat allunyant-se després del tràngol de l'Estatut.

Però, al marge de la política pura i dura, la legislatura ha recollit moments que podrien omplir una antologia del que es cregui convenient: des de les disputes pel català amb el president de la cambra, Manuel Marín, a la passejada en banyador de Joan Puig per la piscina de Pedro J. Ramírez a Mallorca o l'encadenament davant de la COPE amb el mateix Puig i Joan Tardà mirant-s'ho de lluny.

De fet, el llibre recollirà interioritats no explicades de les negociacions pressupostàries amb el PSOE, i també del pas de l'Estatut per les Corts espanyoles, del període de treva d'ETA, d'incidents pels carrers de la capital de l'Estat i de visites a La Moncloa.

També hi ha un capítol dedicat especialment a glossar la personalitat dels dirigents del PP. El llibre es va començar a redactar el mes d'agost i la intenció és que sigui a les llibreries al gener, de manera que serveixi també de suport a la campanya de Joan Ridao.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Demà dissabte, 1-D, tots i totes cap a la manifestació de Barcelona.
17.00h., Plaça Catalunya de Barcelona.
Davant el caos de la RENFE i de les infrastructures de l'Estat.
Organitza: Plataforma pel Dret de Decidir.


- - - - - - - - - - - - - - -


Des de Blanes (Pça. Catalunya) a les 3 de la tarda, sortiran autobusos gratuïts per desplaçar-se cap a Barcelona a la Mani.


El poble farà història.

Anònim ha dit...

tots a la mani.

espero que els de girona, els sitja i pere vigo sapiguen el que fan i possin a Puig de cap de llista