30 de novembre 2007

(234) Puig i Canet «competeixen» oficialment pel primer lloc de la llista gironina d'ERC al Congrés

Segons publica El Punt

Han presentat les candidatures en les seves respectives assemblees comarcals

PURI ABARCA. GironaJoan Puig, diputat d'ERC al Congrés, i Francesc Canet, exdiputat, competiran de manera oficial per ser el número 1 de la formació en la pròxima llista per a la cambra alta. Canet va presentar ahir la seva candidatura en l'assemblea d'Esquerra a l'Alt Empordà i Puig ho fa avui en la de la Selva. Ahir també es va presentar la proposta del Baix Empordà i avui es presenta la del Gironès. Dilluns, l'executiva regional tancarà la seva proposta de llista perquè sigui enviada a la direcció nacional.

Han estat mesos d'especulacions sobre la possibilitat que la llista d'ERC al Congrés per Girona fos encapçalada per Francesc Canet o bé per Joan Puig, que el 2004 va figurar darrera de Canet, en el número dos, i també va sortir escollit. No hi ha hagut acord previ i tots dos han decidit ara presentar la seva candidatura, avalats cadascun per les seves assemblees comarcals. Ningú descarta que, al final, puguin formar tàndem, com fa quatre anys i fins que Canet va deixar el Congrés per dedicar-se plenament a ser alcaldable d'ERC a Figueres. Amb Canet, a l'Alt Empordà també s'ha presentat Montserrat Fossoul, cap de llista d'ERC a Peralada.

I amb Puig, a la Selva, també hi ha Carme Dilmé, regidora de Santa Coloma de Farners. Laia Cañigueral, que anava de número tres el 2004 i que és diputada des que Francesc Canet va deixar el Congrés, torna a presentar la candidatura per figurar en la llista, per la comarca del Gironès. Al Baix Empordà, s'hi han presentat Martí Fonalleres, regidor de Calonge, i Carme Vall Clara. Queden pendents encara de confirmar els candidats del Pla de l'Estany, el Ripollès i la Garrotxa, per acabar de confeccionar la llista, que serà «destriada» dilluns vinent per l'executiva regional.

1 comentari:

Anònim ha dit...

No entenc perque la direcció no ho ha decidit.

AQUESTS DE GIRONA NO ELS ENTENC.