24 de novembre 2007

(231) No volem ser pioners en armes

“En el darrer plenari, vam demanar explicacions i veiem que ens contesten per la premsa.”

Malgrat ser tard, en el darrer plenari vam demanar explicacions pel fet que la policia local disposes d’armes elèctriques, a data d’avui encara no ens han contestat.

No creiem que sigui una prioritat per la policia local tenir aquestes menes d’armes que han estat qüestionades per organitzacions socials de prestigi.

Avui mateix el Diari de Girona en fa referència i parla de la demanda d’Amnistia Internacional que ha demanat que no s’utilitzin, l’ús d’aquestes armes ha comportat abusos en la majoria de casos i per tant demanem la seva retirada i la no utilització d’aquestes armes.

No cal esperar ordres de la Conselleria d’Interior, cal actuar de mutu propi i per tant tancar a pany i forrellat aquestes armes.

A més, tal i com diu el cap de la policia local, si no s’han utilitzat i mai és pensen utilitzar, no cal que les tenim i per tant no en parlem més, i confirmem que la policia local les retira fins i tot de les practiques.

No volem ser un poble prioritari en l’ús d’armes, i per tant demanem a l’Ajuntament de Blanes que les deixi d’utilitzar fins i tot en les practiques.

9 comentaris:

Anònim ha dit...

I a sobre la polícia de blanes amb aquestes armes, quin perill,apa torrecilles treu-li aquests joguets que es faran mal

Anònim ha dit...

Se n'han donat molts, de casos, però l'últim va passar a un aeroport del Canadà, on un viatger polonès va perdre a la seva mare, no entenia l'idioma, es va posar nerviós, la policia li va disparar amb un d'aquests artefactes, caigué a terra recargolant-se i al cap de dos o tres minuts ja era mort.
Terrorífic.
Govern de Blanes, prengui cartes en l'assumpte.

Anònim ha dit...

En Puig està amb tot, es un plaer entra als teus blocs

felicitats per l'enllaç balanç d'una legislatura

Anònim ha dit...

http://www.decideixodecidir.cat/spip.php?article29

Dissabte, 1 de desembre, tots i totes cap a la manifestació de Barcelona. 17.00h., Plaça Catalunya de BCN. Davant el caos de la RENFE i de les infrastructures de l'Estat.
Organitza: Plataforma pel Dret de Decidir.

Anònim ha dit...

Blanes no és un poble a on vivint entre flors i núvols, a blanes també hi ha succesos "El cotxe que va atropellar un noi a Blanes i es va donar a la fuga era un Golf de color fosc ", "Atraquen una joieria i se´n van sense res després de pegar a l´amo" que creen alarma social i que posa en perill la vida dels nostres ciutadans.
Els agents que protegeixen les nostres vides han de poder disposar de material per poder defensar la seva vida pròpia i la dels nostres ciutadans.
No es pot questionar la utilització d'una arma al nostre país sense haver uns antecedents i fixant-nos només en el mirall del que passa als estats units.
La societat americana és molt diferent a la nostre i els procediments policials més encara.

Comparar l'informe que ha presentat AI, que es basa en la policia americana és subrealista, perquè no es pot comparar aquella policia amb la que tenim a aquest país.
Les recomanacions d'Amnistia Internacional son pràcticament copiades de l'informe fet en el seu moment per part del Comtat de Metro-Dade de Miami, en la seva decisió final sobre l´ús d'aquestes armes per part de la policia local. En el treball de recerca (còpia i enganxa) d' AI han obviat incorporar cap referència als mecanismes automàtics d'auditoria de l'arma (gravació data, hora, temps d'utilització i vídeo), ni tampoc dades sobre la reducció de lesions en reduccions tant a policies com a persones objecte de la detenció. Tampoc s'indica que en alguns estudis es quantifica en un 85% l'efectivitat de l'instrument i en canvi es centra en els possibles casos minoritaris en que l'arma podria ser utilitzada com a instrument de tortura o tracte degradant. A cap de les notes a peu de pàgina es citen d'on s'han extret algunes recomenacions que consten als informes originals.
Aquí et deixo l'enllaç a l'informe original:
http://miamisao.com/publications/grand_jury/2000s/gj2005s.pdf

Per sort en aquest país no tothom porta arma i la policia no demana les coses a punta de canó.

Aquesta arma pot salvar vides, per posar-te un exemple clar a on crec que es podria utilitzar seria, un home que te al seu nadó amenaçant-lo amb un ganivet, la solució és dificil, però gràcies al taser pots paralitzar a l'home sense que el nadó pateixi i sense haver de disparar amb un arma de foc a aquesta persona.
Aquí l'exemple:
http://es.youtube.com/watch?v=oSBXVgpchVQ

Si bé és cert que es pot fer una mala utilització del taser, també hi ha un sistema que controla aquest tipus d'utilització, al igual que es fa amb qualsevol altre tipus d'arma que s'assigna a un policia.

Per últim dir-te que a ningú li agrada portar armes que puguin ocasionar mal, i menys haver-les d'utilitzar, però desgraciadament en aquesta societat també hi han situacions molt dificils de solucionar i l'opció de tenir una eina més a utilitzar no veig que sigui una mala opció. Dir-te que aquesta eina està molt controlada i tot el que es fa amb ella queda registrat donant garantia de com s'utilitza.
No vull fer canviar la teva opinió, ni molt menys, però si fer-te reflexionar que abans de publicar una notícia com la que has publicat t'informis una mica més. Segur que no tot és tant negre com ho pintes.
Felicitats pel teu blog.

Anònim ha dit...

Algun policia (no tots) i els socialistes FEU POR.

Aspireu a un estat policialsocialista.

TERROR.

Aprengueu a fer funcionar les armes que ja teniu (les pistoles de sempre, si cal disparant als peus o cames, en cas que un agent es vegi amenaçat), i no pas altres joguines elèctriques que, com s'ha demostrat, han matat centenars de víctimes i persones i innocents.

No a les noves joguines assassines.

No volem policiescriminals.

Sobren més paraules.

Anònim ha dit...

estat policialsocialista ??
disparant als peus o cames, en cas que un agent es vegi amenaçat??
centenars de víctimes ??

A on t'informes ??

Hi ha només una cosa en la que estem d'acord, jo tampoc vull "policiescriminals", vull policies que facin la seva feina amb un escrupulós respecte a les lleis i als ciutadans que serveixen.

Anònim ha dit...

Per això mateix sobren les Taser.

Per pistoles de la guerra de les galaxies........., a Hollywood hi falten figurants.

La VIDA de les persones, dels ciutadans, és quelcom molt més seriós.

Anònim ha dit...

Pues yo como Policia, respeto mas mi vida que la de todos vosotros.